Senaste inläggen

Av Johan - 16 maj 2010 16:50

Mitt under dagens träning med östgötalaget för pojkar 95 så fick Erik ett SMS. I det stod det att Adam Sjöö fått en av två platser som v6 i kommande JEM-kval, grattis!


Torsdagen den 10/6 är det träningsmatch i Linköpings Sporthall mellan RP IF (LHK) och Mantorp. Den ska ses på plats!


Idag bröt Martin Hossman näsbenet nere i Kungsbacka. Hans Redbergslid vann dock cupen så lite plåster på såren blev det nog...


Syster Maria Hossman ska studera i höst och utesluter därmed spel i NKIK. Tungt...

Av Johan - 14 maj 2010 18:48

Som lärare är det stressigt i dessa tider i maj månad. Utvecklingssamtalen ska genomföras ( 25 st...) så därför har inte tiden räckt till för att blogga. Men nu kör vi!


Sävehof x2 blev svenska mästare. Synd om Drott som var det bättre laget men som inte hade någon medicin när Emil Berggren gick tok-ryck i sudden och bombade in ALLT! Vet inte vilka som lämnar Göteborgs-laget nu men de kommer att vara med i toppen även nästa år, helt klart. Drott har gjort det riktigt bra och Uffe Sivertsson visar vilken förbannat bra tränare han är då han fått upp kris-gänget ( mycket negativa kval de senaste åren..) till en silverplats. Laget har dessutom haft Elitseriens bästa spelare alla kategorier i Gunnar Stein Jonsson. Han lär nog dra nu...


Skövdes damer var INTE bra! Kul att se hemmadottern (?) Jennifer Kasman ha en framskjuten roll i finalen. Bagarn på bänken överglänste den inte allför sympatiske herr Frisk i Skövde och sånt premierades den här gången med guld.


Roger Blomkvist; "Det här kommer att bli en TRAILER..". Ut med karln från SVT-gärna med huvet före...


Jennifer Kasman och Linda Cadario får platser i EM-kvaltruppen för matcherna nu i maj. Tyvärr var det inte på bekostnad av Karin Isaksson utan skadade Bella Gulldén..


Linn Hagernäs från Norrköping slutar med elithandbollen och spel i Spårvägen. Kanske vore något att ta hem till "Peking"?? Snart får vi hem Kasman också..


Sara Frejd är helt klar för RP och keepern Rosanna Mennborg ( tidigare Mantorp men nu i NKIK) sägs också gå dit. Bra värvat, RP!!! Där har vi att se och lära...


Eskils nya tränare heter Stefan Karlsson och om jag inte missminner mig så är han son till Lasse "Krigarn" Karlsson i Hallstahammar.. Kan dock ha fel där...


Rikard "Valpen" Larsson till GUIF. Lindesbergs målvakt tar upp kampen med Daniel Johansson.


Mycket tyst i övrigt här i Mellansvenskan. Inget nytt om Linköpingshandbollen om tapp eller nyförvärv.


Fatima Malic ( från Arboga men nu i Norge) går till IVH;s damer. Tror att det är en av många nya spelare som kommer att spela i det "nya" IVH.Av Johan - 30 april 2010 10:23

Ja, vem får platsen i damernas div.1 Östra nu när Arboga tackat nej? Jag tror att frågan kommer att gå först till ett Stockholms-lag och sedan till NKIK. Förfrågan grundas väl på fjolårets poängskörd och då har jag för mig att något lag från Sthlm hade fler poäng än NKIK. Om dessutom laget från Östergötland tappat Sara Frejd samt har ett par spelare som är tveksamma så är det kanske bäst att ta 1-2 år div.2 och bygga upp verksamheten. Laget som tar Arbogas plats är ju, trots allt, det "sämsta" laget ( placeringsmässigt) när serien drar igång. Därmed inte sagt att laget kan få ihop det till något bra!


Arboga då? Blir det spel i div.2 eller i div.4 ( där U-laget låg ifjol). Med en sån fin arena och bra tradition så är det synd. Vad har hänt sedan glansdagarna för 3-5 år sedan då man var RIKTIGT bra??


Hellas med Clintan löser resorna i div.2 Norra galant, tror jag. Spelarna brinner för sin handboll men jag tror dock att de flesta poängen tas hemma i Stockholm då det blir låååånga resor för familjefädrer etc.


Vet inte hur mycket det stämmer ang. Mantorp och att spelare slutar pga. några nya namn. Det känns dock som om det behövs ett par starka nyförvärv om inte säsongen i ettan ska bli 1-årig. Steget från div.2 till div.1 och vad än folk säger så tycker jag att södra serien är svårare att spela i än den norra då bredden är större. Toppen är likvärdig men det är flera lag i den södra som är bra än vad det är i den norra ( speciellt nu när både Djurgården och Rimbo gick upp i Allsvenskan).


Linköpings HK kommer att gå upp i Allsvenskan nästa år. Det skriver jag redan nu. Spontant känns det som om Irsta och Nyköping ( om man nu får behålla Hampus, på väg till Tumba) är det 2 lag som kan utmana. Tyrold är alltid luriga och Täby vet jag inte om de ens får avancera pga. samarbetet med Hammarby..


Spännande helg med femte och helt avgörande matcher på dam- och herrsidan. PÅ damerna tror jag ändå på "drömfinalen" mellan Skövde-Sävehof och jag tror att Drott har bäst chans i en final mot Sävehof och tror att hemmamatch i Halmstad avgör.


GUIF:s Thomas Tverin sägs vara på väg till Djurgården. Har Djurgården gjort klart med tränare? Ska Magnus och Henrik fortsätta eller blir det något nytt? Ovanligt tyst på deras hemsida...


Den lille ettrige försvaren i GUIF, Martin Nilsson, försvinner också från föreningen. Vet inte om han lägger av eller hittar något nytt.


Eskil och tränare Christian Andersson går skilda vägar efter 2 bra år ( jo de åkte ur Allsvenskan, men ändå..). Göksten sägs vara intresserade av hans tjänster och ordet "sportchef" ligger visst nära tillhands.


Hur går det för IVH;s herrar i spelarjakten?? Martin Boqvist lär väl dra in ett par intressanta namn, eller?


Trevlig valborg! Nästa lördag smäller det i Malmö!!!Av Johan - 27 april 2010 09:39

Love Asplund har tackat nej till Kristianstad och är på väg hem till Mellan-Sverige. Han ska bli pappa och styr kosan åt Västerås-hållet. Kanske en comeback i IVH eller Irsta vore på sin plats?


GUIF åkte ur slutspelet igår och nu kanske det händer något på spelarfronten? Robin Andersson har ett flertal klubbar efter sig óch efter att ha varit grym i slutspelet så lär nog inte intresset lagt sig..


Angelica Ringdahl sägs lägga skorna på hyllan under kommande året. För NKIK;s del och alla ungdomsspelare i föreningen hoppas jag att det inte blir så utan Ickan kan få bjuda på en del finesser under året.


Serieförslaget är ute och det är väl som det ska vara. Väldigt TRÅKIGT att Mantorp och Linköpings HK inte får spela i samma serie!! Geografin ställer till det men kan man inte tumma på det någon gång från förbundshåll??


Såg också att Arbogas damer stod med på listan för div.1 Damer? Ska man spela i den serien i höst, någon som vet?


Erik Larholm och förre m6:an Andreas Carlsson tar Linköpings herrar kommande säsong. Håkan Burlin blir sportchef. Någon spelare som tillkommer/försvinner?


Ikväll är det Ystad-Drott kl. 20.10 på SVT24. Ville bara påminna om det!

Av Johan - 26 april 2010 11:57

Då blev 2 guld för Norrköping i helgens Katrineholm Cup. NHK;s 95:or slog Eskil med 12-11 och våra tjejer vann över Hellton med 11-9. På vägen dit hade vi +74 efter lördagens gruppspel och en bra fight mot GUIF i semin ( seger med 10-9 efter sd.). GUIF:s 95:or kom också till semi i A-flick men där blev Eskil för svåra Eskil vann sedan över Brukspöjkera i finalen med 20-4... I Pojkar A segrade finländska BK 46 över Tyresö med två bollar.

Av totalt 8 lag i finalerna så var hälften av dessa från Mellansvenskan ( NKIK 95, NHK och Eskil 95 samt Eskils 93-tjejer). Att tre av dessa vann sina klasser är kul och att det dessutom var en drös med mellansvenska lag i semifinalspelet vittnar om att det finns en hyfsad topp och bredd i vår distrikt.


En bra turnering med en del bra matcher att skåda och spela. Det var många ojämna matcher på B-nivån där resultat som 24-2, 30-4. 27-4, 27-6 etc. existerade. Vet inte om det är bra men HUVUDSAKEN är att kidsen har roligt när de lirar handboll!!!


Martin Boqvist klar som tränare för IVH;s herrar. Grattis till den värvningen och lycka till!! Annars har det varit mycket tyst kring Västerås-lagen i det stora hela...


Per Hellström, Andreas Carlsson och Pontus Winberg från Hultic tränar med NHK just nu och sägs byta klubb inom kort. NHK;s Fredrik Axelsson ser ut att lägga skorna på hyllan och satsa på fotbollen istället.


Anders Brandström ska assistera Patrik Håkansson på NKIK;s damer. Peter Holmdahl bytte jag några ord med i helgen och han har helt enkelt inte tid. Synd tycker jag!! Lilltösen Holmdahl lämnar Nyköping för spel i Önnereds storsatsande 94-gäng!


//Willy- ikväll tar det stopp för GUIF! Du kan boka biljett till Malmö för att se "Jippo" spela där den 8:e maj.


Märkligt tyst kring Linköpings HK/RP IF. Jörgen Sjöö sades vara ny tränare för herrarna men det är han inte. Hemsidan är nedlagd och mycket mer än så är det inte. Vad händer/ ska hända med ett av våra två div.1-gäng här i länet? Skriv gärna här!


Imponerande att se Mr. Eskil, Hasse Leonardsson, åka runt och stötta klubben i sitt hjärta. Nu har jag sett pappa Stockenberg både i Göteborg och Katrineholm för att titta på "sina" adepter. Vid varje Eskil-mål ljuder tutan!!


Simon Aulén från Eskil har skrivit på pappren för Hallby. Eskilstuna-bombaren Viktor Skillhammar blir kvar i samma förening.


Och snart väntar en härligt tung försäsong för samtliga handbollsspelare. Kul!!!

Av Johan - 21 april 2010 12:18

Patrik Håkansson blev klar igår, offentligt, som tränare för våra damer ihop med Peter Holmdahl. Tunga nyheter för seniortruppen är att Sara Frejd och Emma Frisk ska skriva på papper för RP IF. Sara var med nere i Potatiscupen ( Alingsås) nu i helgen med klubbens J-lag. Vet dock inte om hon lirade eller ej men hon verkar spela i rödvita färger i höst... Frågetecken ( stora sådana!!) finns för Angelica Ringdahl, Maria Hossman och Hanna Lekander.. Supportern jag pratade med igår var kritisk till tystnaden från förenings håll gällande tränare och spelare i A-laget och att det har dragit ut på tiden. Då jag är med i NKIK ( se längre ner) så ska man väl inte skriva för mycket men jag kan absolut hålla med om att det har gått för lång tid. Serien avslutades för 5 veckor sedan och A-laget ska redan ha gjort 2 veckors försäsong ( iaf. i min värld). Nu börjar man 3/5.. Om nu Frejd och Frisk byter klubb så kan det kanske vara en faktor då de inte vet vad som skulle hända till hösten. Bara att ta lärdom av det.


Undertecknad tillsammans med Therese Rötkönen ska ha ansvaret för A-flick (94/95) i NKIK. Där är det också en hel del att få ordning på, framförallt att jaga 94:orna och höra vilka som ska lira boll i höst eller inte. 95-kullen tappar ingen och de känner jag ju sedan tidigare. Ska bli intressant att jobba lite bakom A-laget ( dit många av 94/95-tjejerna) ska hamna om 1-3 år..


Gökstens Josefin Brodd har 6 klubbar efter sig. Satsar hon så drar hon eller så är kärleken till GBK och Torshälla Ellfolk Arena för stor.


GUIF;s herrar kommer igen, var så säkra. Matchserien kommer nog att gå till  fem matcher, trots gårdagens förnedring i Partille.


Nyköpings herrar tittar på några intressanta namn. Vilka det är ber jag att få återkomma till senare..Av Johan - 19 april 2010 08:13

Laget vann Harry´s Cup i Stockholm i helgen efter att ha vunnit över många duktiga lag från Stockholms elitserie. I finalen slog man Huddinges 96:or med två bollar och därmed tog NKIK som förening sin andra cupseger på 2 helger ( vi vann ju Hacke Cup förra helgen). Kul för handbollen i stan!!


Örebros damer hade inte mycket att hämta mot IVH i den första matchen i kvalet. Nu lär man nog inte vinna i Västerås men laget och föreningen har gjort en fantastisk säsong och ska nog ligga 1-2 år i den nya Allsvenskan innan man går upp. Risken är rätt stor att lagen som gått upp i år ( H43 och Tyresö) blir ett nytt Rimbo... Dock så vet jag inget om lagens trupper men lagen från den norra div.1-serien brukar ha det svårt att hänga kvar. Bara och hoppas att Tyresö är ett undatag.


Jessica Enström satt på bänken hela matchen mot Örebro- bra beslut Ramon och IVH!!!


Roger Blomqvist på SVT. Ta bort karln innan vi handbollsälskare sviker tv-sändningarna. Karln kan ingenting och tjatar sönder match efter match. "Nollan" är bra bredvid men använd er av Härenstam eller någon annan. Till och med Claes Hellgren framstår ju som MYCKET BRA jämfört med Roger.


//Sune. GUIF;s 95:or deltar i B-flick i Katrineholm Cup. Vinner vi vår grupp så möts vi semin. Spelar ingen roll om man inte har sitt "bästa gäng" utan de är riktigt bra iaf.!! Vi ska dock ta 4 segrar på lördagen först. Det blir nog så jobbigt!!

Av Johan - 16 april 2010 10:16

Ikväll smäller det i Idrottshuset!! Kval till damernas elitserie står på programmet och det står mellan Örebro SK och IVH Västerås. Spårvägen är klara med Kungälv och lirar i Elitserien i höst ( Thomas Ryde ska ha laget och man ska ha öppen try-out under våren). Tycker att det är lite trist att 2 lag från Mellansvenskan får kvala mot varandra eftersom ett av lagen får vika ner sig. Både ÖSK och IVH tillhör nog lag 9-12 i en elitserie... Iallafall idag!


Matchen då? ÖSK måste vinna hemma ikväll och man är svårslagna hemma i sin borg, Idrottshuset. Laget har en bra startsexa med tunga 9m och bollsäkra kanter. Keepern håller även hon bra klass! Nyckeln är försvarsspelet och kan man hålla IVH under 22-24 så finns en bra chans!


IVH Västerås går in i laget med en ny tränare (Ramon Laurén). En tanke som slagit mig är Ramon bytte från Irsta till IVH;s herrar med ett löfte om att få ta damerna till nästa säsong.. Bara spekulationer.. Laget har varit direkt dåligt i år ( med IVH:s mått och att de brukar vara med i slutspelet) men man har haft en del tunga skador. Till kvalet får man tillbaka gamla landslagsspelaren Jessica Enström och det kommer självklart att bidra en hel del. Hoppas dock att hon är med för att laget, självklart, ska hålla sig kvar och att IVH sedan kan plocka fram 2-3 namn som nyförvärv. Finns det inget nytt ( läs bra spelare, nyförvärv!!) till ett ev. år i Elitserien så blir Enströms inhopp bara konstgjord andning. Det ryktas om GUIF;s Emma Göransson och Gökstens Ellinor Eriksson, men det är inte två damer som går in och gör 6-7 mål/match och det är sådant IVH behöver!


Hur går det? Örebro vinner ikväll med 28-23 inför 1125 personer. Sedan tror jag IVH tar två raka på hemmaplan. Örebro tror jag mår bäst av att spela i nya Allsvenskan och får laget behålla sina 9-10 mest framträdande tjejer + 2-3 nya namn så kommer man att avancera till Elitserien nästa år. Därmed INTE sagt att det inte kan inträffa redan efter det här kvalet.. Frågan är bara om man är redo/mogna som förening att ta det steget??


Jörgen Sjöö tar RP IF;s herrar. Den gamle guldmakaren från Sävsjös damer under 90-talet har bossat över klubbens 93-gäng och tar nu steget upp i föreningen. Erik Larholm kanske blir kvar stan eller som ass. coach bakom Åke Samuelsson i Skurus damer.


Pekka Mildh tar Mantorps herrar inför återkomsten till div.1 Sägs att ambitionsnivån mellan tränare och spelare i Motala var mil från varandra och därför hittar vi Peter i Mantorp till hösten.


Martin Boqvist till IVH Västerås herrar som spelande tränare. Grattis isåfall..


Jesper Nielsen sägs vara på väg bort från Sävehof för att få mer speltid. Önnered nämns lite som en ny klubbadress.


Några av spelarna i Linköpings HK ( snart RP IF) väntas få några anbud från Allsvenskan. Oscar Liljegren var nära Trelleborg ifjol.. Sticker han i år? Tveksamt!!


Patrik Håkansson blir huvudansvarig för NKIK:s damer fr.o.m maj månad och framåt. Peter Holmdahl kommer att finnas med vid sidan i mån av tid. Han jobbar i Stockholm och lilltösen ska flytta till Göteborg.


Maria Pettersson ( tidigare Ramunder, RP och Sävehof) fortsätter i Gjerpen, Norge under Torbjörn Klingvalls ledning..Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se