Senaste inläggen

Av Johan - 6 september 2010 10:57

7 lag kom och ett lag segrade till sist i form av HK Eskil. Här kommer mina reflektioner kring de matcher jag såg samt de lag som jag hann med och se under söndagen;


Första fighten var mellan Åbo och Nyköping. Andreas Asp och Simon Skuthälla och då blir det tunt på 9m i det vita gänget. Man hängde med i första halvlek men fick svårare ju längre matchen led. "Gee" var stor bakåt och Tommy Dalin hängde ett par fina framåt. Annars kände jag inte igen så många av grabbarna.. Generationsskifte på gång??


Andra matchen var mellan Eskil-Irsta i herrsemin. Hemmalaget körde matchen i första halvlek ( tror det var 9-2 i paus) och spelade verkligen ut. Tobias Olsson i målet hade en grym halvlek och stängde igen kiosken. Eskil straffade Irsta på kontringar och liraren Kristoffer Adamsson hade en liten julafton. Eskil vann med tio bollar och var klart för final.


I semi 2 möttes IVH-BK 46. Finnarna började bäst och ledde med 3-4 bollar. IVH fick bättre ordning på spelet och framförallt Alexander Rüden och Sebastian Arnehall hade bra procent på sina skott. Boqvist blev skuggad under den första halvleken och kom bort lite anfallssspelet. Lika i paus och sedan var det IVH för hela slanten. 9m-uppställningen kom i bättre fart och storebror Zacke började producera. Arnehall ( inte ATLEhall..) kontrade in fler mål och känns spännande. 3-blocket med Martin och Linus Hjulström stängde igen, nästintill, helt. IVH vann matchen med ett par bollar och således fick jag rätt i mitt finaltips- IVH mot Eskil...


.. men tyvärr så fick jag fel i vilka som skulle vinna. Jag såg inte finalen men efter att ha sett båda lagen under söndagen så känns Eskils vinst med 22-17 inte överraskande. Jag vet att man punktade bort Martin under lördagen och ev. att man gjorde samma sak även under söndagen? Hemmavinst och en viktig "prestigeseger" inför säsongen..


Lagen;


HK Eskil- imponerade stort på mig! Har div.1 Norras bästa målvakt i Tobias Olsson och en bra startsexa med Tverin, Adolfsson, Adamsson, Nilsson etc. samt ett par bra killar att "kasta in"- Tobias Axelsson, Magnus Bergman och många till!! Spelade ett högt försvar där Adolf ligger högt och stressar 9-meterna. Bra kontringsspel med snabba kanter och tydligt anfallsspel. Eskil har glömts bort i förhandssnacket men kommer att prestera!! Topp-3..


IVH- Bra på 9m med Zacke, Bokvist och Rüden. Sebastian Arnehall var bättre än Jocke Cederoos på v6 och h6 var osynlig. Största aber är nog ändå m6- hade man något avslut därifrån mot finnarna? Laget har en bra uppställning men när bytena börjar göras så sjunker kvalitén.. Vet inte vart jag har dem längre..


Irsta- Mardrömshalvlek mot Eskil och lite tunna bakåt. Bra målvakt i Toni och bra mittförsvar med Love Asplund i mitten. Kom ingenstans mot Eskil framåt i första men spelade upp sig i andra. Axel Morén var bra som m9 och Berg sköt mycket men utanför. Irsta får köpa nya tröjor till premiären då halva lagets dresser gick sönder i matchen mot Eskil. Var nr.6 Jonathan Lövgren, har inget ansikte på den killen??


Nyköping- saknade halva anfallsspelet när inte Asp och Skuthälla var med. Har tydliga starter men vägde lite för lätt mot finnarna. Möter Eskil hemma den 17/9 i premiären och har nog några ess i rockärmen. Tror dock att Eskil tar den matchen..


Tyresö såg jag tyvärr inte, Brejding. Såg dock att du hade ett ungt lag med dig!!


Snart börjar det, hörni!!


Efter att ha sett lagen i helgen tror jag;


1. HK Eskil

2. RP Linköping ( haft många skador på nyckelspelare och därav resultaten)

3. IVH Västerås ( måste få igång m6 och h6!)¨

4. Skånela IF

5. Ricoh


Irsta har gjort bra resultat men helgens spel räcker inte till mot de 4 första iaf. Vann mot Tyresö i sista matchen och det kan vara viktigt! Nyköping är i samma läge i och med skadorna på Asp/Skuthälla!

Av Johan - 6 september 2010 10:00

Mycket på jobbet så rasten kunde inte spenderas framför datorn. Tankar och summring av herrarnas Eskil Cup kommer senare under dagen!


RP Linköping spelade mot Alstermo, Borås och Anderstorp i helgen. Tre raka förluster blev resultatet.... Är skade- och sjukdomsläget bättre? Premiär snart borta mot IVH Västerås.


Söndagen kommer att tillbringas i Mässhallen och titta på många av våra herrlag i div.2 och 3. Kan bli roliga matcher. Räknar kallt med att Mr. Allansson förgyller vår stad med sin närvaro!

Av Johan - 5 september 2010 21:07

Söndagen (halva) spenderades i Eskilstuna sporthall för att se på våra lokala gäng i Mellansvenskan. Här kommer en liten summering från damerna;


 

GUIF slog utropstecknet ( jo, faktiskt..) Göksten i finalen med 23-18 och före det så avfärdade man Eskil med 17-14. Kan inte påstå att jag är imponerad av det röda gänget men man gjorde det man skulle göra. Jenny Salo och Malin Nord drar ett stort lass på 9m och i semin ( som jag såg) så var kanterna Petra Andresdottir och Nathalie Hawke bra! Lägg därtill att många unga spelare lirade i JSM-laget (GUIF B)- Tove Andersson, Sofie Granath, Hanna Barrögård etc. så finns det sparkapital där..

Eskil kom till spel idag med 8 utespelare och 1 målvakt och kommer att ingå ett samarbetsavtal med GUIF under säsongen. Glädjande och se att man kan samarbeta över gränserna. Eskil behöver bredda sin trupp till matcherna och de tjejer som får sitta på bänken i Allsvenskan kan få matcher i div.2 och inte i div.4, där GUIF har sitt B-lag!!!!! Annars tycker jag att Eskil gjorde en bra semi där man inte orkade hålla ihop det under matchens sista 10. Med lite nya namn in så är man en toppkandiat i damtvåan!!


Tyvärr såg jag vare sig Irsta eller Göksten. Irsta verkade ha med sig många 91:or samt en del tjejer födda 94. Göksten såg stora ut och slog Irsta med 12-11 i sin semi. Torshällabor tror på en tuff säsong där man måste slippa skador för att hålla sig kvar i ettan. Irsta har gjort bra resultat under sensommaren och kan nog blanda sig in i toppstriden i damettan. Återstår att se efter några omgångar av serienåt vilket håll de båda lagen går..


GUIF;s B-lag var årets JSM-lag. Såg dem mot NKIK och den vann man med 19-15 efter att ha haft ledningen med 6-7 bollar under den andra halvleken. Toppar var de tre ovannämnda samt keepern ( tror hon var från Rimbo?). Laget slog sedan Nyköping med 24-12 och kom femma i cupen- bra!!


Nyköping slog NKIK med 13-12 på lördagen och sedan blev det två storpisk mot GUIF och Irsta. På söndagen slog vann de galna finnarna med 15-8 och därefter torsk mot GUIF B. Ska laget hålla till i mitten av damtvåan så måste en plan B finnas när motståndarna tar bort Joline Asp. Ska bli intressant och se nästa veckas premiär mellan Nyköping-NKIK. Tror bortalaget har gjort sin läxa och bjuder på bättre motstånd.


NKIK hade en mörk helg. 3 förluster under lördagen ( torsk mot GUIF ochn Irsta är "ok") men inte mot Nyköping.. Skador stör laget just nu och det är osäkert om alla hinner bli friska till nästa tisdag (premiär). Under söndagen gjorde man en slätstruken insats mot GUIF B för att sedan spela upp sig och slå Åbo med 15-11. En veckas träning återstår för att slipa på spelet- gnugga på!!


Åbo, om jag skriver att laget inte var bra så är jag snäll.. Gjorde en del mindre vackra saker och det syntes väl att Finland är en D-nation i handboll i Norden..


SKYTTELIGA
Damer
Hanna Barrögård Guif B 22 mål
Jenny Salo Guif A         22 mål
Mathilda Öhrbom Eskil  19 mål
Anna Harri ÅIFK            18 mål
Joline Asp Nyköping      18 mål


Resultatlista;

1. Guif
2. Göksten
3. Irsta
4. Eskil
5. Guif B
6. Nyköping
7. NKIK
8. ÅIFK


Imorgon tar jag herrarnas Eskil Cup! Nu har jag en ny favorit till seriesegern i norrettan. Under måndagen kommer det mera!!

Av Johan - 3 september 2010 11:04

Coach P. Hammarberg har mailat;


"Läget vid Vätterns pärla är under rådande omständigheter bra. Vi har fortfarande skador på vissa nyckelspelare som inte kommer hinna bli hela tills seriestart, men vi har haft en bra försäsong och flera av de yngre tjejerna har tagit stora steg framåt. Vi har 35 namn på pappret, men det är väl mellan 20-25 st som tränar konsekvent så vi kommer spela i både div. II och div. IV samt Flick-SM. tyvärr kommer vi inte kunna ha något lag i en a-flickserie denna säsong.
 
Annika Johansson, Mantorps IF, valde att stanna kvar hos oss efter att vi lånade henne på sluttampen förra säsongen och Lovisa Williamsson, Malmslätt, har tillkommit efter avslutad militärtjänst. Emma Tegnebo är tillbaka efter att fött en son i vintras och det ser äntligen ut som om Sofie Rudbratt ska ha lämnat det skade- och sjukdomshelvete som hållit henne borta ifrån spel i nästan 2 år.
 
På förlustsidan har vi Frida Törnkvist som ska jobba utomlands och Amanda Almgren som tagit ett break p.g.a en skada som ev. kommer hindra henne ifrån fortsatt spel.
Fia Falk skadade sig redan på försäsongen inför förra säsongen, men spelade delar av den trots att hon inte kunde skjuta alls. Men då hon alltid får mycket uppvaktning av motståndarna valde vi i samförstånd med Fia och läkare att mörka skadan och låta henne spela och på så sätt skapa utrymme för övriga i laget. Fia opererade sin axel direkt efter sista matchen i våras och är på sluttampen av sin rehab, så hon kommer vara i spel en bit in på hösten.
Samma sak med Cissi Holmberg, men då hon genomgått operationer både i en axel och i ett knä, så tar hennes rehab lite längre. Vi är dock hoppfulla och hoppas att hon ska kunna spela igen inom kort. Båda har dock tränat på bra under uppehållet och kommer snabbt vara tillbaka på planen igen så fort de fått klartecken ifrån sina läkare.
 
Cissi och Fia är oerhört viktiga för oss, men deras frånvaro gör att de yngre tjejerna tvingats kliva fram och ta ansvar och det har så här långt sett riktigt bra ut. Första riktiga provet kommer dock i helgen då vi genomför en träningsturnering på hemmaplan. Vi får besök av Mantorp, Motala och RP´s utvecklingslag.
 
Vi lyfter även upp 95:orna från de egna leden till träningstruppen. Det är egentligen alldeles för tidigt, men i en liten ort så är det svårt att bedriva en bra verksamhet på få spelare och 95:orna stod inför att vara 8-10 st i laget. Målet är inte att dessa ska vara aktuella för spel i a-laget, men framförallt Sofia Holmström har verkligen visat framfötterna under försäsongen och kommer få känna på det lite under turneringen i helgen. VHF har några riktigt fina kullar på väg in de närmaste åren och så länge som vi har trotjänare som Fia Falk, Helena Present, Elin Andersson och Sara Ekdahl som håller i och bidrar på träning och match med både kunskap, attityd och inställning så känns det tryggt för de yngre att utvecklas i lugn och ro till "riktiga" seniorer.
 
Pontus Hammarberg..."

Av Johan - 2 september 2010 10:59

Grupp 1-Guif, Nyköping, Irsta, NKIK

 

GUIF: Det nyblivna Allsvenska laget får ses som favoriter i gruppen. En bra trupp och breddats och spetsats till med bombaren Malin Nord samt spelare från Göksten. Avgörande match mellan dem och Irsta.


Irsta: Vann en träningscup i Stockholm förra helgen efter seger över Nacka. Fick pisk av samma gäng i gruppen samt av Gustavsberg men det sistnämnda gänget åkte på skador och kunde inte spela i finalen. Har inte sett några stora förstärkningar i Irsta men här bör det räcka till en andraplats.


NKIK: Första riktiga testet. Fått in Rebekka Eliasson ( comeback) samt Josefin Harju från Flottan. Kommer inte ro på GUIF och Irsta men bör slå Nyköping..


Nyköping:.. som är det sista laget i gruppen. Luriga då man ínte vet mer än att syster Asp är riktigt bra! Frågan är hur mycket man ska visa musklerna då NKIK väntar i premiären den 14/9.. Här tror jag dock att de 3 första lagen är före dem!


1. GUIF

2. Irsta

3. NKIK

4. Nyköping


Grupp 2-ÅIFK, Eskil, Göksten, Guif B

 

Göksten: tappat MÅNGA klasspelare men verkar ha fått ihop det skapligt ändå ( slog Sävsjö övertygande för 2 veckor sedan). Jag vet inte om man har fått in något nytt för att minska tappet efter Brodd, Eriksson, Forsberg, Hawke och co.

 

ÅIFK: Heja Suomi!! Tror inte att damerna är lika bra som herrarna.

 

Eskil: Bra 93-årgång med landslagsspelaren Rebecka Lindberg (94) i spetsen. Har inte så många spelare att förfoga över. Bra test för att se om laget orkar med en hel match. Kan vara med och kriga i toppen av damtvåan isf!

 

GUIF B: Förmodar att det är klubbens duktiga 94-gäng som utgör stommen av det här laget. Unga, hungriga, talangfulla men en bra keeper och Tove Andersson på kanten. Kan skrälla i den här lite sämre gruppen ( tycker iaf. jag..).

 

1. Eskil

2. Göksten

3. GUIF B

4. ÅIFK

 

I semifinal tror jag att vi kommer att hitta;

 

GUIF, Irsta, Eskil och Göksten. Hur lottningen sedan utfaller blir intressant men jag tror att det ändå blir;

 

GUIF-Irsta i final!! Här vinner GUIF med ett par bollar och visar att man ska vara bäst bland damlagen i Eskil Cup.. Man lirar ju trots allt i Allsvenskan!!


Av Johan - 1 september 2010 08:57

I helgen är det dags för Eskil Cup! Här följer ett "tips" om hur det kan sluta..


Grupp 1: IVH, Eskil, Djurgårdshof och ÅIFK

 

IVH: Laget ser väldigt starkt ut i år. Martin Boqvist blir nyttig ( annat vore konstigt...), Alexander Rüden verkar blommat upp från en gränslös talang till en kugge, Stor-Zachrisson är bra, Cederroos likaså... Listan kan göras lång.. Tyrolds Sebastian Arnehall är dessutom klar och breddar truppen. Gruppetta!


HK Eskil: Intressanta värvningar i Tomas Tverin och Rasmus Nilsson. Allroundkunnige Daniel Adolfsson är nyttig. Eskil gjorde bra ifrån sig i Tellus Cup och jag får känslan av att laget är underskattat i årets norretta.. Grupptvåa?


ÅIFK: Tror det står för IFK Åbo, kanske? Laget från Suomi är förmodligen fysiska med ett starkt försvarsspel. Utmanar nog Eskil om plats 2 i gruppen.


Djurgårdshof; Åkte ur ettan ifjol och Brejding flyttade till Tyresö. Forne Bajen- och Djurgårdstränaren Michael Lundgren tog över. Jag vet att Rasmus Koplimaa ska stärka på målvaktssidan och att Björn Winberg ( lirade m6 i Huddinge när jag hade i Hultic) också anslutit. I övrigt vet jag inte så mycket. Har det "gamla" gardet lagt av? Tuffa matcher väntar iaf. i helgen!


1. IVH

2. HK Eskil

3. ÅIFK

4. Djurgårdshof


Grupp 2: Nyköping, Irsta, BK 46, Tyresö


BK 46: Utan att ha sett laget och att mina kunskaper om finländsk handboll är minimala så sätter jag dem som etta. BK 46 har bra traditioner med en del finländska titlar så något måste man ju vara bra på... Kan vara HELT fel ute här..


Irsta: Lillebror ( kanske inte så populärt...) ser också starka ut i år! Jonathan Lövgren och Love Asplund lyfter laget tillsammans med en del comebackande folk. Sätter laget som tvåa av egoistiska skäl ( se nedan.. :))


Nyköping; Tränare Germerud och Karlsson är rävar.. Nyköping blir bättre ju närmare man närmar sig seriepremiär. Alla vet om Andreas Asp betydelse. Lagets frågetecken just nu är vem eller vilka som ska avlasta?


Tyresö: Bredjings nya uppdrag. Har ett ungt och talangfyllt lag men tappat en del slagkraft i och med Henrik Lundvalls flytt till Norge. Ska bli intressant och se dem på söndag!!


1. BK 46

2. Irsta

3. Nyköping

4. Tyresö


SLUTSPEL ( som JAG kan se):


IVH-Irsta. Den matchen vill jag se.. Därav min tippning av Irsta som tvåa. Tror inte Eskil klipper IVH under lördagen och då får jag min "drömsemi". Där tror jag på en etta!


BK 46-HK Eskil. För mycket bastu på lördagskvällen gör att Eskil vinner. Inga fördomar här inte.. :)


FINAL:


IVH-Eskil. Det lag som har fräschast spelare vinner här. Trots hemmaplan så tror jag på IVH. Rolig match att se!


Sådär, är jag helt fel ute?? Kommentera.. Vi ses i E-tuna på söndag!! På lördag väntar viktigare saker då sonen fyller 3 år!

Av Johan - 31 augusti 2010 09:03

"

Efter att i helgen varit en del av RPs föreningsläger i Katrineholm väntar kommande helg 3 matcher för herrarnas räkning.
På lördag åker laget till Jönköping för att spela mot Borås och Cyrus, bägge i div 1 södra kommande säsong. Efter detta åker vi mot Alstermo för att sova där, träna på söndag och slutligen spela mot Alstermo, numera i Allsvenskan.
 
Det börjar att nära sig seriestart!
 
Filip Berentsen, Dejan Dimic, Markus Forsell, Ted Ottey, Victor Claudius är tyvärr alla småskadade i dagsläget. Närmast spel är Forsell och Berentsen.
 
Positivt är att alla kantspelare tränar riktigt bra vilket kommer att synas under säsong!
 
// Erik Larholm, tränare RP Linköpings herrar"
IVH slår Tumba med sex bollar och blir en ännu större favorit i norrettan. Har man formtoppat för tidigt? Risken/chansen kan vara överhängande..
Vem var coachen som gapade och skrek? Har svårt att se 2 meter "Boken" stå och härja vid sidlinjen..
Ryktet gjorde gällande att Vadstenas damer hade hoppas av div.2 Vid en närmare koll så har man anmält U-laget till div.2 och inte till div.4 Det var bara den flytten som gjordes under gårdagen. Maila gärna hur damhandbollen i den lilla hålan vid Vättern mår, herr Hammarberg!!

Eskils damer ser bra ut ( hmm kan misstolkas... ;)). Man vann sina matcher i Tellus Cup och har många unga, duktiga spelare. NKIK möter dem hemma 25/9- ett tillfälle och se Lindberg och co. in action!


Av Johan - 30 augusti 2010 11:03

RP Linköping - IK Cyrus 25-30 (12-10)
 
RP: Adam Lönn 8, Adam Sjöö 3, Daniel Blomqvist 3, Magnus Nyberg 3, David Lowén 2, Erik Nyberg 2, Philip Nordqvist 1, Sebastian Storm 1, Calle Andersson 1, Simon Hollnaicher 1
Saknar målskyttar från Tellus Cup-matcherna- Germerud, Persson och Adamsson i Eskil- har ni någon koll på det??
NKIK- NHK P95 14-45. Inte oväntat men det var 6-12 efter 20 minuters spel. Det får man fortsätta att jobba utifrån..
Eskil Cup i helgen och jag ser fram emot söndagens slutspel. Har ingen koll på vilka som får möta vem i semifinalerna men IVH Västerås herr får nog ses som en förhandsfavorit med tanke på resultaten hittills. Riktigt roligt och se hur föreningen repat mod efter, mer eller mindre, varit utskrattat vid samma tidpunkt för 1 år sedan. Bra värvningar kombinerat med en ordentlig träning gör att man ser riktigt bra ut i år!
På damsidan i Eskil Cup ser en final mellan GUIF- Irsta inte omöjlig ut eller? Det beror helt på vilket lag IVH kommer med..
NKIK FA- NAIS FA 33-5.. Bra bakåt och stundtals bra framåt. Nästa match är mot Ramunder HK;s damlag nästa tisdag. Den här veckan ska vi träna på Fas 2-spel samt fysa lite. Tuff lottning i steg 1 så vi ska matcha oss i form veckorna före..

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se