Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Kvalfest i Örebro!

Av Johan - 16 april 2010 10:16

Ikväll smäller det i Idrottshuset!! Kval till damernas elitserie står på programmet och det står mellan Örebro SK och IVH Västerås. Spårvägen är klara med Kungälv och lirar i Elitserien i höst ( Thomas Ryde ska ha laget och man ska ha öppen try-out under våren). Tycker att det är lite trist att 2 lag från Mellansvenskan får kvala mot varandra eftersom ett av lagen får vika ner sig. Både ÖSK och IVH tillhör nog lag 9-12 i en elitserie... Iallafall idag!


Matchen då? ÖSK måste vinna hemma ikväll och man är svårslagna hemma i sin borg, Idrottshuset. Laget har en bra startsexa med tunga 9m och bollsäkra kanter. Keepern håller även hon bra klass! Nyckeln är försvarsspelet och kan man hålla IVH under 22-24 så finns en bra chans!


IVH Västerås går in i laget med en ny tränare (Ramon Laurén). En tanke som slagit mig är Ramon bytte från Irsta till IVH;s herrar med ett löfte om att få ta damerna till nästa säsong.. Bara spekulationer.. Laget har varit direkt dåligt i år ( med IVH:s mått och att de brukar vara med i slutspelet) men man har haft en del tunga skador. Till kvalet får man tillbaka gamla landslagsspelaren Jessica Enström och det kommer självklart att bidra en hel del. Hoppas dock att hon är med för att laget, självklart, ska hålla sig kvar och att IVH sedan kan plocka fram 2-3 namn som nyförvärv. Finns det inget nytt ( läs bra spelare, nyförvärv!!) till ett ev. år i Elitserien så blir Enströms inhopp bara konstgjord andning. Det ryktas om GUIF;s Emma Göransson och Gökstens Ellinor Eriksson, men det är inte två damer som går in och gör 6-7 mål/match och det är sådant IVH behöver!


Hur går det? Örebro vinner ikväll med 28-23 inför 1125 personer. Sedan tror jag IVH tar två raka på hemmaplan. Örebro tror jag mår bäst av att spela i nya Allsvenskan och får laget behålla sina 9-10 mest framträdande tjejer + 2-3 nya namn så kommer man att avancera till Elitserien nästa år. Därmed INTE sagt att det inte kan inträffa redan efter det här kvalet.. Frågan är bara om man är redo/mogna som förening att ta det steget??


Jörgen Sjöö tar RP IF;s herrar. Den gamle guldmakaren från Sävsjös damer under 90-talet har bossat över klubbens 93-gäng och tar nu steget upp i föreningen. Erik Larholm kanske blir kvar stan eller som ass. coach bakom Åke Samuelsson i Skurus damer.


Pekka Mildh tar Mantorps herrar inför återkomsten till div.1 Sägs att ambitionsnivån mellan tränare och spelare i Motala var mil från varandra och därför hittar vi Peter i Mantorp till hösten.


Martin Boqvist till IVH Västerås herrar som spelande tränare. Grattis isåfall..


Jesper Nielsen sägs vara på väg bort från Sävehof för att få mer speltid. Önnered nämns lite som en ny klubbadress.


Några av spelarna i Linköpings HK ( snart RP IF) väntas få några anbud från Allsvenskan. Oscar Liljegren var nära Trelleborg ifjol.. Sticker han i år? Tveksamt!!


Patrik Håkansson blir huvudansvarig för NKIK:s damer fr.o.m maj månad och framåt. Peter Holmdahl kommer att finnas med vid sidan i mån av tid. Han jobbar i Stockholm och lilltösen ska flytta till Göteborg.


Maria Pettersson ( tidigare Ramunder, RP och Sävehof) fortsätter i Gjerpen, Norge under Torbjörn Klingvalls ledning..



 
 
Ingen bild

LKP

16 april 2010 11:28

Vem tar hand om LhKing - nu när Jörgen verkar ta klivet upp till LHK (tillika RP:s A-lag?) Dessutom sägs det attt Peter Andersson slutar som tränare.Kingen består ju nästan bara av 92-93 som bevisligen håller väldigt bra nivå,(topplag i div 2) dessutom ganska så bred trupp - två uttagna till landslag!!. Viktigt här med kompetent(-a) tränare som kan fortsätta utveckla grabbarna - för Östergötlands handbollsframtid.

 
Ingen bild

Handboll

16 april 2010 11:57

Tror du på riktigt att Örebro kan ta IVH? Det verkar helt osannolikt i mina ögon oavsett om Jessica Enström sitter på bänken eller ej. Mitt tips är att IVH vinner med 10 bollar borta och 15 bollar hemma. Jag tror att IVH genomgående har en mycket högre kvalitet i laget och jag tror skillnaden är så stor på botten av Elitserien/ toppen div.1 Jag kan ha fel ...

 
Ingen bild

Rurik

16 april 2010 18:19

Nä du Handboll, IVH kommer att få sina livs/sitt livs chock! Vad gäller landskamper väger det jämnt eftersom det handlar om ungdoms- och juniorkamper (iom att ÖSK värvade från Linde, själva får de inte fram nånting, ÖSK har alltid varit en värvarklubb) så har tvillingarna samlat ihop så vågskålen väger jämnt. Tror faktiskt IVH ska börja förbereda sej för ett liv i Allsvenskan!

 
Ingen bild

Rurik

16 april 2010 21:03

Får väl krypa till korset och erkänna att IVH ägde matchen och vann med 27-18 och som det kändes, utan att förta sej. Det är skillnad mellan div 1 och Elitserien. Enström satt för övrigt snällt på bänken hela matchen! De enda som märktes i ÖSK var just Linde-tvillingarna, i övrigt var det blekt

 
Ingen bild

Handboll

17 april 2010 09:32

Rurik, jag tror det är oerhört svårt att kvala sig upp till Damelitserien oavsett hur bra tränad man är eller hur mycket man kämpar. Elitlagen kommer alltid ha en stor fördel pga högre tempo/ tuffare matcher, mer rutin etc, sen tror jag att traditionen spelar en jättestor roll. IVH är ju det damlag(tidigare Irsta HF) som om jag är rätt informerad har spelat längst i damernas elitserie....

Jag att man måste tänka om om man ska ta steget upp, jag tror inte att det håller spela 'traditionell handboll', ska man chocka elitlagen på riktigt måste man nog göra som Rimbos-herrar och utveckla spelet till ngn form av irrationell tornado-handboll som elitlagen inte är vana att möta... I uppställt spel kommer Elitlagen vara överlägsna lägre rankade lag tack vare rutin/ skicklighet etc...

Örebro får se detta som tuffa träningsmatcher och sedan härda sig en eller att par säsonger i allsvenskan innan de tar steget upp.

 
Ingen bild

Rurik

17 april 2010 10:24

Kloka ord från Handboll!

 
Ingen bild

farbror grubb

17 april 2010 10:41

intressant teori ifrån johan att ramon i ivh blev lovad detta. ramon är en väldigt duktig tränare men är han den som kommer att stanna under en längre tid. treårs kontrakt skrivet men,men. någonting som ivh behöver är samma tränare och en råd tråd under flera år. tyvärr är ju ungdomsidan misskött sedan många år detta innebär att man måste värva minst i fyra år till. min fråga till diskussion är, kommer detta att hålla eller kommer vi att tappa ett till elit lag i mellansverige.

intresserad av kommentarer.....

 
Ingen bild

Frog

17 april 2010 16:46

Skulle säga att det är mycket mer än tempot som skiljer. De bästa spelaran spelar i elitserielagen om ni nu glömt det. Sen ska vi ju komma ihåg att IVH är ett bottenlag i elitserien coh att det för att klara sig kvar krävs så mycket mer än bara tempo. Örebro ska vara stolta över sin säsong men bredden på svensk damhandboll är liten. Tror även det är bra för Örebros del att inte bli ett elitserielag ännu då man skulle bli ett strykgäng. Vad Örebro bör göra först är att satsa mer på sin ungdomsverksamhet för att få fram mer egna produkter och sedan krydda dem med bra värvningar.Tyvärr har de en bra bit kvar då deras ungdomsverksamhet snällt sagt är usel.

 
Ingen bild

Handboll

17 april 2010 18:45

Självklart är inte tempo allt som skiljer, men fördelen av att ha ett snabbare spel i sig ger ett enormt övertag enligt mig, men som jag också skrev"..Elitlagen vara överlägsna lägre rankade lag tack vare rutin/ skicklighet etc..." Det ju naturligtvis som du säger att de skickligaste spelarna sannolikt spelar i Elitserien, men med det resonemanget kommer man ju aldrig att kunna avancera dit, eller?

Jag kan inget om Örebros ev. ungdomsverksamhet, men om de inte kan fylla på med åtminstone egna komplementspelare tror åtminstone jag att det blir tufft framöver. Det går naturligtvis att värva, men finns de ekonomiska resurserna i föreningen? Har man tillräckligt intressanta spelare så är ju också risken att att Skövde/IVH mfl värvar av dem och kan man då inte fylla luckorna med egenproducerade talanger eller spelare från närområdet så kommer det att spricka om ngt år.

Jag tror också att det inte hade varit nyttigt att gå upp i år och risken hade nog varit överhängande att man gjort en 'Rimbo'.

Det vore kul om Örebro kunde etablera sig åtminstone i allsvenskan, för det verkar finnas både intresse(över 1000 åskådare!) och engagemang i stan och för handbollen är det bra om det blir en 'ny' stad på kartan.

Lycka till!

 
Ingen bild

Ett kex som såg matchen!

17 april 2010 22:51

Det krävs skickliga spelare och tränare för att klara av att spela handboll med ett högt tempo.

Skulle tro att individuellt sett så Är nog samtliga 14spelare i ivh's trupp från igår skickligare än sinà motsvarande spelare i Örebro!

Lägg där till bättre spelidéer, bättre fysik och tyngre och högre tempo!

IVH gjorde långt ifrån en bra match i går, dessutom missade de en jäkla massa... men vinner ändå med 9bollar.

Kom ihåg att det bara skiljde en eller två poäng från att IVH skulle ha gått till slutspel istället, att laget inte presterat bättre kan man nog enkelt och fullt lägga på de tidigare tränarna.

Skillnaden är stor, mycket stor! Lindesberg, nej förlåt Örebro har endast tre tjejer i laget som på sikt kommer ta plats i ett elitserielag och det är systrarna Larssons och Sara Johansson.

 
Ingen bild

Frog

17 april 2010 23:09

Tempo är ju inte det enda som krävs! Man kan spela bra och effektiv handboll även med ett lågt tempo. Kan man bara växla upp och ner på ett bra sätt så vinner man mer på det än att kasta gris på 9m så fort som möjligt.

 
Ingen bild

Jörgen Sjöö

22 april 2010 13:51

Vet inte om fakta är intressant här men jag ska ej ta över RP:s (LHK) A-lag.

 
Ingen bild

Bosse

26 april 2010 15:37

Att örebro skulle vara en värvarförening håller jag inte med om. De värvar inte mer än någon annan förening.
I 14-truppen till IVH matcherna innehöll laget

4 ÖSK produkter
4 Linde produkter
2 Hallsbergs produkter
2 IFK Örebro produkter
2 från övriga landet.

Speglar mer att länets talanger vill gå till en förening som sattsar på tjejer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards