Senaste inläggen

Av Johan - 13 april 2010 09:29

"Tjena Johan, hoppas mitt förra mail var utav intresse men det antar jag eftersom den lades upp på bloggen!
 
Har lite nya rykten från Sveriges framsida..
 
RIK har idag haft provträning för nya A-pojkar (94.or) tydligen en spelare från klubben Katrineholm AIF/AIK (?) vid namn Robert Melwinson som är V6.a ska varit där och vad jag hört ryktesvägar i princip vara klar för Redbergslid..
 
Det är även till 99 % klart att Martin Hossman även stannar i samma klubb, tycks fortfarande visas intresse från klubbarna AHK, HK Aranäs och även en ny klubb Önnereds HK tycks behöva en ny M6.a
 
Ryktet angående Felicia Nielsen var falskt! Har nämligen varit i kontakt med kontakter i Kärra HF A-flick och Felicia verkar fast besluten att gå kvar gymnasiet..
 
Sägs även här nere att spelare från Norrköpings HK P-95 sägs vara intressanta inför nästa säsong efter att visat upp flera talanger i USM PB Steg 5!
 
Allt för denna gång!"

Av Johan - 12 april 2010 11:44

Helgen spenderades i Nybro och deltagande i Hacke Cup för smådonnorna. Efter 5 matcher och målskillnaden 59-26 kunde vi hämta hem tröjor, pokal, guldmedaljer OCH en presentcheck på 1500 kr på Kempa. De fyra matcherna i gruppen på lördagen innebar fyra vinster efter lite trögt spel emellanåt. Finalen mot hemmalaget var avgjord i halvtid då vi hade 8-2. Slutresultatet skrevs till 14-5 och kul med ännu en cuptriumf för tjejerna.

Om två veckor väntar spel i Katrineholm Cup. Tror vi kan ta gruppen för att sedan stöta på SM: 3:an GUIF i semifinalen. Det kan bli nåt att bita i!!


Eskil klarade inte av att förnya kontraktet till Allsvenskan. Trots två chanser, båda på hemmaplan, så spelar sensationen Rimbo i landets näst högsta serie i höst. Rimbo har gått som tåget de senaste åren och har verkligen fått ihop det med en rad spännande spelare. De kan nog hävda sig rätt bra i Allsvenskan..


För Eskils del så väntas man tappa en del spelare. Åkerman går till GUIF, Anders Karlsson slutar och Simon Aulen vill inte lira i ettan. Frågetecken för Daniel Adolfsson finns också.. Coach Andersson uppges vara klar för en flytt hem till Skåne för ett jobb bakom Johan Zanotti på LUGI;s herrar..


Linköpings HK spelar i div.1 i höst- VIKTIGT för ÖSTERGÖTLAND!! Man körde matchen redan i den första halvleken mot Varberg och hade 21-9 (!) i paus. Hört lite rykten om att Bo-Lennart "Bolle" Persson ska ta huvudansvaret för laget ( troligtvis RP IF..) i höst. Hoppas man kan behålla så mycket som möjligt av truppen för då kan det bli kval åt andra hållet nästa vår. Och gärna samma serie som Mantorp så vi får lite derbyn..


Janeth Axelsson tar NKIK;s damer?? Hade jag fått bestämma så hade pappren varit påskrivna idag.. Maken till att skapa vinnarskallar har jag sällan sett! Riktigt bra egenskap. Nu bestämmer inte jag men jag vet att några läser bloggen så där har ni ett bra namn att fråga!! Hon släpper 95-laget nu till sommaren och har varit med lite..... Hon säger vad hon tycker också och det är något som, jag både tror och vet, att seniorspelare uppskattar! Så, om det inte är klart med något nytt till seniorerna, så släpp på prestigen och ring coach Axelsson. Vinnarskallar behövs!!!

Av Johan - 9 april 2010 12:05

.. till metropolen Nybro och Hacke Cup. Vi spelar första matchen kl. 8.00 imorgon så vi åker ner nu på eftermiddagen. Ska bli spännande!


Josefin Brodd och Ellinor Eriksson ( inte Emelie som jag skrev tidigare) är aktuella för GUIF läser jag.. Hmmm.. Lär nog inte sluta med bara de här två damerna..


GUIF;s Emma Göransson sägs vara på gång till IVH Västerås. Nya tränaren Ramon Laurén verkar gilla damen skarpt!


Linköping vann hemma igår mot Varberg med med 28-22 och har en tredje, avgörande match hemma på söndag. Se til och vinn då!! Ricoh slog Tyresö borta med två bollar ochn är klara för div.1 Laget består av äldre, rutinerade herrar ochn lär nog ta ett par pinnar i ettan nästa säsong. Jon Isaksson är lite av en stjärna i laget. Tror även Henrik Roström lirar där.. I övrigt vet jag inte så mycket om dem, Lite hjälp??


Irsta torskade med 19 bollar borta mot Trelleborg i det allsvenska kvalet men ska vara mycket nöjda med sin säsong. Hoppas folket stannar...


Eskil förlorade hemma mot Rimbo med 40-42 (!) och har en direkt avgörande match nu i helgen. Ska man lyckas fixa ett nytt allsvenskt kontrakt?? Rimbo kommer INTE vika ner sig..


Vadstenas 80-grabbar var också ett skönt gäng som jag helt och hållet glömde igår. Fredrik och Loppan i målet var säkert landets bästa målvaktspar i 80-kullen och sedan hade man Barre Barsom, loket Gusten, spänstfenomenet Jansson och ett par killar till. Vi möttes aldrig i serien säsongen 96/97 men vi hade ett par bra fighter mot dem. Det var dock en mer "hjärtlig" stämning mellan oss och Vadstena. Inte lika hetsigt som mot Malmslätt.. Kommer någon av Er ihåg Göran Dahl?? Tändvätska, någon???


Ha en bra helg!


Djurgården- Linköpings HC 4-1 i matcher. Fantastiskt!!!!Av Johan - 8 april 2010 14:31

Säsongen 1996/1997 var HF Norrköpings  P-80 ordentligt i gasen. Förutom SM så var våra sämsta placeringar i cuper och serie att "bara" komma tvåa... Med tanke på att Irsta-Blixten går av stapeln nu i helgen så tänker jag jämt på vårt lags helg i Västerås och hur den slutade..


Det ska sägas direkt; att Norrköping får fram bra ungdomslag på pojksidan är inget vanligt. De lag som jag kommer på ( i modern tid.. ;)) är årgångarna 72, 76, 79, 80, 84 ( litegrann..), NAIS 89:or, 93 och dagens 95:or i NHK. Ser man till resultat och meriter så är 72:orna överlägset bäst. I laget spelade flera blivande u-landslagsmän i form av Conny Johansson, Niklas Franc, keepern Jesper Andersson, Stefan Hambalek, Tero Nieminen m.m Listan över klasspelare kan göras lååång! Sedan vill jag nog påstå att 76- och 80-laget är rätt jämna om man ser till resultaten men att 76:orn hade mer spets och en av Norrköpings bästa spelare i Robert Bohman. Hans under-jamare var fruktansvärda och han spelade i ungdomslandslag. Tyvärr satte skadorna stopp för en stor karriär ( det hade det blivit!!) och det är mycket trist. 84, NAIS 89:or ( med bl.a Sävehofs Jesper Nilsen, Johan Grankvist och Danne Karlsson) och NHK;s 93:or ( läs Martin Hossman..) är nog rätt jämna. 79-kullen var bra i rätt läge ( SM, cuper etc.) men hade en del hjälp av oss från 80-laget. Dagens 95:or har framtiden för sig och kommer att klättra på listan men då det inte gjort "klart" sin ungdom än så väntar jag med att "ranka" dem..


Ok, HF Norrköping var lite av ett ökänt lag i Sverige. Vi hade ett par killar som kunde smälla på rätt bra samt Johnny Johansson som tränare. Stjärnan var Patrik "Tjatte" Asklund och han hade lirat i elitserien idag om han velat satsa. Bakom Tjatte fanns det vinnarskallar i Lumpan, Chrille, Fisken, Bouvin, Ägget och ett par till. I kassen stod Erik Kroon ( idag militär) och så hade vi bonden Birgersson som reserv. Den här säsongen hade några 81:or flyttats upp och lill-Fura, Robban, Anders och Henka Hare gjorde inte bort sig-tvärtom. IL CAPITANO ( stod så på bandet...) var jag..


Vi började säongen med att komma tvåa i ICA-handlarnas cup ki Hultsfred. Vi förlorade mot Växjös grymma 81:or ( Hans Karlsson, Jonas Källman, Åke Muwanga och Markus Jonsson- spelat fotboll i AIK) med uddamålet. I seriespele stod det mellan oss, Malmslätt ( Magnus Engfelt, Love Asplund, Fredrik Robach etc.) och RP ( Ludde Svanteson, Steven Larsson, Shoresh Moradi och Stavros i målet). Vi slog varandra och allt skulle avgöras i sista matchen i Malmlslätt. Vi kunde förlora med 1 så var vi seriesegrare. Samtliga matcher mot Malmslätt var alltid "heta" och vi var jämna. Tidigare Norrköpingsprofilen Micke Claesson hade dem så det var lite historia bakom det hela. Iaf. vi torskade med 2 bollar och MAIK tog hem serien. Jag tror inte att Tokarpshallen var så full någon mer gång efter en sen vardagskväll i mars månad 1997..


I pojk-SM åkte vi ut i steg 4 på hemmplan på ett mål. Vi mötte Eskil ( Stocken, Kristjan m.m), Frölunda ( hade en grym keeper som sen gick till RIK) och Skuru. Vi var tvungna att slå Skuru med 15 bollar i sista matchen för att gå vidare och med 10 sekunder kvar hade vi +15. Våra kära tränare hade dock räknat fel och trodde att vi behövde +16 och vi gick ut på man mot man... Skuru gör mål med 3 sek. kvar och Frölunda gick vidare på ett mål.. Surt..


Samma vecka som Irsta-Blixten så var det DM-final. Återigen var det vi och Malmslätt som skulle göra upp om det och det skedde i Söderköping. Vi vann med 18-17 och fick en liten revansch för serien.. Dagen efter var det avfärd till Västerås..


Gruppspelet gick ok. Vi hade dubbelmöten mot Sala och GUIF;s 81:or. Vi torska mot Sala med ett i första. Rikard Larsson ( idag i Lindesberg) spikade igen. GUIF;s lag krossade vi med 15-20 mål/match och sen slog vi Sala med 7-8 i sista matchen. Gruppseger!


I kvarten stod Eskils duktiga 81-kull som motståndare och vi kunde avgöra i sudden. Det här laget gick sedan till pojk-SM final året efter och torskade den mot Växjö med några mål. Stocken hade talets gåva redan då från sin plats på m6 ;)


I fiaalen väntade så GUIF;s 80-lag. Med spelare som Sasa Todosijevic, Thomas Wallin, Peter Kågebäck och någon bror Adolfsson så var laget favoriter. De hade slagit ut Malmslätt i sin semi medan vi hade haft en "enkel" uppgift i form av Hellas. Nya ( då iaf.) Västeråshallen var en häftig upplevelse och finalen i A-pojk skulle avgöras. Vi tog ledningen direkt med 3-0 men superstar Todosijevic var het och gjorde det mesta rätt. I paus var det +1 i GUIF;s favör. Andra halvlek var det vår tur att visa att "östgöta-kött" är rätt ok det med. Vi satte allt och drog ifrån rejält i målprotokollet. GUIF var aldrig nära och vi vann med 15-11. Segerjubel förstås och ett skönt slut på en rolig vecka ( DM- och cupseger)!


Veckan efter kom vi  "bara" tvåa i Östgöta Cup ( som då var riktigt stor med toppen av mellansvenska lagen!!) efter uddamålstorsk mot Eskil i finalen.


Så här i efterhand är det synd att vårt lag inte togs till vara på.. Vi var riktigt bra men inom en 3-årsperiod hade alla utom en kille ( Johan Lundblad) slutat. Tyvärr är det något som gått igenom i Norrköpings-handbollen under de senaste 10 åren. Tänk om några killar från ovanstående lag hade byggt upp seniorhandbollen i slutet av 90-talet- början på 00-talet. Vilket lag vi hade kunnat ha haft!! Eller vad som sägs;


mv. Jesper Andersson, Martin Johnsson, Per Hellström, Sebastian Glemhorn

m6; Andreas Fredriksson, Johan Lundblad, Stefan Hambalek

kanter: Tero Nieminen, Christian Fredriksson, Jocke Andersson, Fredrik Axelsson

9m; Conny Johansson, Niklas Franc, Robert Bohman, Johan Asklund, Patrik Asklund, Christian Andersson, Mikael Palmér, Jesper Simonsson, Tobias Lövgren och Fredrik Hjerpe


Givetvis skulle jag coacha.


Nu blev det mycket lokalt men jag vet att våra forna "fiender" i Malmslätt, RP, Eskil, GUIF och andra klubbar i Sverige nog har en delad uppfattning om HFN P-80...

Ingen glömmer väl heller vad vi skrek innan varje match ( som den första tränaren Niklas "Berka" Bergkvist) lärde ett gäng 12-åringar i pottfrisyrer;


" Vad ska vi ge dom?

- K*ken!!"


Mer silly season inom kort...

Av Johan - 6 april 2010 15:12

Rikard Åkerman valde GUIF istället för Alingsås. Enligt KÄLLAN så var det inte så jättelångt borta att han valde västkusten. Grattis GUIF som äntligen värvar på hemmaplan, det funkar nog så bra. För några år sedan gjorde man sig istället av med spelare som var fostrade i E-tuna. Häftigt om Berggren, Öbrink och company styr kosan mot 016-området... Kanske Thomas Svenssson också eller är det en utopi??


Gällande fröken Johansson så säger KÄLLAN att kontakt inte är tagen... än.... Får se vart det landar lite senare i vår.


Malin Nord= IF GUIF, någon??


Eskils herrar tog en imponerande storseger borta mot Rimbo. Man vann med 38-29 och har nu, som mest, 2 hemmamatcher på sig att fixa ett nytt allsvenskt kontrakt. Rimbo med Tollbrings i spetsen lär sälja sig dyrt men jag tror Eskils bredd avgör saken.

I samma kval förlorade Irsta hemma mot ex-elitserielaget Trelleborg. Drömmen om Allsvenskan tar slut nere i Skåne men vilken säsong Ajjes grabbar ha gjort!! Tippade på nedre halvan av experter och nu i allsvensk kval! Bara att lyfta på hatten. Får laget behålla sin trupp + några killar till ( IVH, törs man?? eller GUIF/Eskil) så är laget med i toppen av norra ettan även nästa säsong. Kan dock tänka mig att Perneheim, Isomäki och ev. Fogbring får några samtal under våren från intressenter..


Lejon Blå med gamle supertalangen Jakob Andersson ( född 89) ska spela i div.2 i höst. Diskussionen kring Linköpings HK, LHKing, Lejon Blå, Ljungsbro och HK eRPing lär fortsätta under säsongen 10/11.. Eller inte..hmmmm...


Linköpings HK förlorade första matchen mot Varberg borta med 27-31. Nu väntar, förhoppningsvis, 2 matcher hemma och en vändning med 2-1 i matcher till fördel för östgötarna. Det är VIKTIGT att vi har lag från Östergötland i serierna över "Elit-korpen" ( div.2 och neråt)!! Tror man grejar det..


Helgen kommer spenderas i Nybro och deltagande i Hacke Cup. Det är en helt ny bekantskap för mig och det ska bli intressant att möta lag från Småland och Blekinge. Därefter väntar Katrineholm Cup 24-25/4 och sedan Järnvägen Cup sista helgen i maj. Sedan får vi se vad som händer. Har inget hört från styrelsehåll om jag ska vara med på A-flick i höst eller nåt.. Det börjar, liksom, ringa och mailas...


Förvånansvärt tyst om läget i lagen i Östergötland. Har dock ett roligt och ett tråkigt rykte att förtälja; Ramunder ska förmodligen dra igång ett damlag igen och Hultics herrar ser ut att lägga ner verksamheten.. Mina 1,5 år i Hultic var riktigt roliga där vi hade 23 vinster, 2 kryss och 6 torsk över 1 säsong ( div.3) och en höst ( div.2). Under mitt andra år blev det fel folk på fel plats ( så även jag säkert) och då dog intresset. Synd, någon finare och snällare kanslist än Mita är svår att få tag i!!


Per Hellström ska vara klar för Norrköpings HK och därmed ta över keeper-platsen från Martin Johnsson. Bosse Magnusson ocn Robban Krantz ser ut att basa över laget i div.3 kör hårt!!Av Johan - 5 april 2010 08:28

Gökstens super-keeper Josefin Brodd sägs ha fått en del bra anbud från lag i damernas nya Allsvenska samt Elitserien. Torshälla-laget gick upp i div.1 och hon kanske vill ta ett steg till med "sitt" lag.. Även Josefin Johansson i samma lag sägs vara lagom het på marknaden.. GUIF kanske? Frågetecken för skadade Emelie Eriksson finns också??


Eskils Rikard Åkerman till Alingsås? Vet att Stocken gillar den vänsterhänte liraren skarpt så det är nog inte omöjligt att Rikard provar lyckan på västkusten. Farbror Stocken kommer ta väl hand om honom isåfall!


Nya tränare i RP;s damer; Andreas Zartmann och Maria Persson. Ryktas om att Janne Andersson Krister "KP" Pettersson ska ta något gäng i samma förening..


Matilda Boson flyttar hem till Östergötland. Orkar hon satsa så lär det bli en elitserieförening ( Stockholm, säkert..) men om hon vill ta det lite "lugnt" så lär nog RP ligga riktigt bra till!


Järnvägens herrar ska bredda sin tränarstab inför hösten. En del förfrågningar ska, enligt en källa, ha skickats ut till en del meriterade tränare..


NAIS herrar tog brons i en turnering i Italien under påskhelgen. Känner jag Abbe rätt så har han kontrakterat 3-4 2-metersitalienare inför höstens spel i div.4 Kan bli farliga i fyran!!


Idag spelar Linköpings HK kval borta mot Varberg. Bäst av 3 matcher gäller och det vore ju rätt skönt om man höll sig kvar. Bara att hoppas att de på Svenskan tänker till lite och placerar LHK, Mantorp och Nyköping i samma div.1 i höst, dvs. den norra...Av Johan - 1 april 2010 09:45

Martin Boqvist ska bli spelande tränare i IVH Västerås... Inget aprilskämt är bäst att tillägga!


Vad tror vi om de namn som förknippas med Djurgården? Johan Pettersson, Magnus Andersson, Claes Hellgren och Martin Boqvist ( även där) låter dyrt....

Av Johan - 31 mars 2010 19:08

"Tjena Johan!
 
Har lite saftiga rykten kring folk här med mellansvensk bakgrund på G!
 
Martin Hossman från Norrköpings HK sägs vara i kontakt med flertalet klubbar runt om Göteborgs regionen.. Bl.a HK Aranäs, Alingsås HK och Sävehof sägs visa intresse..
 
Mikaela Skullman ( Tidigare Norrköpings KvIK) sägs vända hem igen..
 
Felicia Nielsen ( Fd. Norrköpings KvIK) sägs vara i kontakt med Linköpings klubben RP IF.
 
Även Felicias bror Jesper Nielsen sägs vara kvar i Partille klubben Sävehof.
 
Ha det gött!"

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se