Senaste inläggen

Av Johan - 8 juni 2010 07:55

Det har hänt mycket kring det ena laget i Västerås. Inväntar svar från Ramon ang. IVH. Här kommer iaf. Irsta HF;s herrar!!


Irsta HF ( div.1 Norra Herrar);

 

1. Hur bedrivs försäsongen?
Vi startade träningarna den 10 maj efter några veckors uppehåll. A-, U- och juniorlag tränar tillsammans och så sätter vi trupperna efter sommaren. Nu tränar vi 8-9 pass i veckan (bl a två bollpass, tre/fyra löppass och tre styrkepass i gymmet) fördelat på fyra kollektiva träningsdagar och en eller två individuella. Vi kör fram till 1 juli, då vi tar uppehåll från den kollektiva träningen. Den kör igång igen den 2 augusti.

2. Lagets planering fram till seriestarten?
Vi kommer att vara med i Eskil cup, och vi kommer att spela träningsmatch mot bland annat Mantorp. Vi  letar efter ett par träningsmatcher till.

3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?
Vi är väldigt nöjda med förra säsongen. Vi hade en väldigt fin utveckling på många spelare och laget blev bättre och bättre under hela säsongen. Resultatmässigt överträffade vi alla förväntningar. Vårt mål var att klara nytt kontrakt utan kval, istället tog vi en tredjeplats och en semioffseger mot H65 Höör. Det som jag tycker var bäst var att vi höjde oss när det gällde som mest. Vi klarade av att höja målsättningen under säsongens gång, och lyckades bland annat slå Nyköping borta och Rimbo hemma i de sista omgångarna för att ta oss till kvalet. Det var riktigt starkt och framförallt jäkligt roligt. Det visade också att vi förbättrat oss i det som var mindre bra under hösten - förmågan att vinna jämna matcher. Då uppträdde vi lite oroligt och orutinerat i avgörande lägen och förlorade en hel del jämna matcher. Detta var som bortblåst under våren.

4. Dina förväntningar på kommande säsong:
Att vi fortsätter att utvecklas lika bra som förra året. Jag tycker att div 1 norra ser jämn och bra ut även i år, så jag ser fram emot en lika rolig säsong som den förra. Vi siktar på att vara bättre i år och det borde innebära att vi kan göra bra resultat igen.

5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?
Framförallt ska kontringsspelet bli bättre. Vi släppte in minst mål av alla i fjol och vi ska bli bättre på att omvandla vunna bollar till kontringsmål. Men vi kan bli bättre på allt. Det finns massor att utveckla i detta lag.

6. Nyförvärv som är klara:
Jonatan Lövgren, Enköpings HF
Sebastian Horti, GUIF
Joakim Svartström, comeback
Jimmie Söderquist, comeback

7. Spelarförluster:
Mikael Karlsson slutar pga jobb på annan ort
Jonas Dahlström flyttar utomlands
Charlie Yvander, ny klubb ej klar
Michael Lindgren slutar spela och blir enbart assisterande tränare


8. Tränare:
Andreas Jansson och Michael Lindgren.

Av Johan - 2 juni 2010 09:39

Coach Larholm ger oss en liten inblick i sin verksamhet. Det jag undrar över är vad laget ska heta i höst. Uppe i Hallsberg fick jag höra 3 alternativ; Linköpings HK, Linköping Handboll och RP IF.. Vad gäller? Laget matchar mot Mantorp nästa torsdag. Då ska jag vara på plats.


Linköpings HK ( div.1 Norra Herrar)

 

.Hur bedrivs försäsongen?

* Träning 5 tillfällen i veckan varav 2 är handboll.


2. Lagets planering fram till seriestarten?

* Kollektiv träning till 2 juli, egen träning juli. I början av augusti börjar vi med mera handboll tillsammans. Innan seriestart är det läge för träningsmatcher, men inte allt klart än. Något lag som vill möta oss? Hör av er!


3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?

Resultatmässigt nej, utvecklingsmässigt helt ok! Känns som en bra plattform att bygga på.


4. Dina förväntningar på kommande säsong:

Svårt att sia om då truppen inte är klar. Jag personligen till se en bra organisation som skapar möjligheter för bra resultat och utveckling. Det har börjat lovande på den fronten.


5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?

Fler spelare som tränar bra!


6. Nyförvärv som är klara: Återkommer!

 

7. Spelarförluster: Niklas Fredriksson, v6, Ludvig Svantesson, 9m, bägge blir tränare för juniorlaget. Marcus Karlsson, m6 slutar. Andreas Näsman flyttar till Norge.


8. Tränare: Erik Larholm och Andreas Karlsson

Av Johan - 1 juni 2010 06:24

Lagets tränare Rolf Vestberg har lämnat en lägeskoll på hur det ser ut i sitt lag just idag;


HK Silwing/Troja ( div.1 Norra Herrar)
 
1. Hur bedrivs försäsongen?

Vi tränar gemensamt 3 ggr i veckan. Måndagar löp och fys innan vi tränar handboll 1 1/2 timme. Handbollen är inriktad på lite "rolig" träning, mycket skott, genombrott samt tempoträning. Avslutas alltid med ca 2 x 15 minuters 2 mål ( i mitt tycke grymt viktigt).

2. Lagets planering fram till seriestarten?
 

Vi blir lediga i juli och sedan börjar vi igen i augusti. Förhoppningsvis gemensam upptakt en helg innan skolan börjar för hela föreningen i Högdalen, sedan träningsläger samt en turnering.

3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?

Totalt sett är det en OK säsong. Givetvis hade det varit roligt att gå till kval vilken vi kanske skulle gjort om Hällqvist varit så pass hel att han kunnat vara med hela tiden samt att han varit med hela säsongen. Han är en riktig klasspelare.
När man sedan enbart har 2 x 1 1/2 timme i hall och träningarna skall börja efter 21.00 så är det svårt att bedriva någon form av "elitverksamhet". Tycker vi efter förutsättningarna gör det mycket bra.

4. Dina förväntningar på kommande säsong:

När det gäller förväntningar så är jag rätt "nollställd". Har varit med så länge att det är svårt att sätta mål och förväntningar när man har en trupp som spelar helt ideellt och utan ekonomisk ersättning. Truppen kan ändras under säsongens gång och det är då svårt att sätta krav.
Jag är glad om vi får behålla truppen hyfsat intakt och att vi tränar bra under försäsongen. Det räcker långt men hur långt är svårt att spekulera i.

5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?

När det gäller förbättringar så är vi helt beroende av vilka träningstider vi erhåller från Stockholms HF. Får vi ytterligare ett träningstillfälle kan man lägga ned mer tid på att nöta mer grundspel. Läg då även till spel 5 mot 6 samt 6 mot 5.
Nu finns inte den tiden då vi är mellan 15-20 spelare på varje träning och vi kan inte stå och nöta saker på en planhalva en stor del av träningstiden, då ruttnar spelarna.
Allt kan i en liten förening förbättras.

6. Nyförvärv som är klara:

 I dagsläget har vi inga nyförvärv klara utan jobbar mera med att försöka få alla att spela en säsong till, det är viktigare för oss.

7. Spelarförluster:

Henrik Person samt Erik Lönnemar slutar/trappar ned. Hällqvist har redan flyttat hem till Karlskorna och Hästö.

8. Tränare:

Tränare blir Rolf Vestberg samt Dennis Gustavsson (delat ansvar).


 Av Johan - 31 maj 2010 06:02

Vi åkte upp till Järnvägen Cup med 10 spelare och ingen målvakt. Jag har bombarderat Patrick Eriksson på Mellansvenskans kansli om dispenser på 94:or ( 2 målvakter och 1 som skulle med upp och stå ändå). Alla dispenserna blev godkända men likväl så stod vi där utan keeper. Bäst och tillägga att jag inte skickade in alla 3 dispenserna samtidigt utan en och en då återbuden kom.


Lösningen under lördagens gruppspel blev att spela med två 97-målvakter ( tack tränarna med Lena i spetsen samt självklart Josefin och Anna som ställde sig i målet). Vi vann alla 4 matcherna och var därmed i åttondel. 97:orna gick också bra och var också gruppsegrare, så även ett av 99-lagen.


Vi möter Spårvägen i åttondelen och trots att 97:orna spelar samtidigt så släpper de Anna till oss. Vi kan spela med "fullt" lag med utespelarna och vinner med 18-11. I kvartsfinalen väntar Stockholms bästa 96:or, Huddinge, och då får vi ställa in vår h6/m6 i kassen eftersom 97:orna också lirar kvart. Patti gör det bra och vi vinner med 22-17. I semifinal väntar Heid och läget är likadant; Patti får ställa sig och toppar det med två straffräddningar! Vinst med 17-11! Tjejerna har lyckats ta sig till final trots att vi saknat en "riktig" målvakt ( iaf. i kvart och semi). I finalen väntar GUIF och då är 97:orna tillbaka i målet. Vi leder med 2-0 men sen blir vi för passiva och GUIF;s duktiga 9m-uppsättning kan prickskjuta in bollarna. I paus har vi underläge med 6-10...


Andra halvlek börjar vi bra och är snart ikapp. Matchen står och väger men vi kan rycka lite till 2-3 bollars ledning. Med fem minuter kvar åker Josefin ( 97-keepern) på en frilägesutvisning och Patti får ställa sig i målet igen. Hon räddar straffen och sedan är det rätt lugnt. Vi vinner med 17-14 och tjejerna visar vilket skönt gäng de är och att moralen finns till att vända ett underläge till vinst med 3 bollar.


Mycket skrivande om ens egna lag där men i övrigt så frodade föreningar i Mellansvenskan fina framgångar i Järnvägen Cup ( tack gode Gud för att lördagens regn försvann och byttes ut mot söndagens sol och värme!). Kul också att Norrköping vann tre klasser ( F95, P95 och P97) samt hade med två gäng i A-semi ( F97 och F99).


Här kommer vinnarna; ( 7 av 12 från Mellansvenskan- bra!!)


Herrjunior: Lindeskolans IF

Damjunior: Gökstens BK

Pojkar A: IFK Skövde HK

Flickor A: Skövde HF

Pojkar B: Norrköpings HK

Flickor B: Norrköpings KvIK

Pojkar C: Norrköpings HK

Flickor C: Gökstens BK

Pojkar D1: Skuru IK

Flickor D1: Spårvägen HF

Pojkar D2. IF GUIF 3

Flickor D2: HK Silwing/Troja 2

Av Johan - 28 maj 2010 10:29

Igår låg man däckad hela kvällen med feber och halsont. Ikväll bär det av till Hallsberg för deltagande i Järnvägen med tjejerna. Vi åker med 10 tjejer varav ingen är målvakt.. Lösningen blir en 97:a samt att h6:an får sadla om till keeper. Vet inget om motståndet mer än att vi möter Lidingö ( oavgjort i sista matchen i steg 4 och därmed gick vi miste om play-off) och då vi är lite tunna så kommer laget få sin beskärda del av matchspel-bra!


Får se om kroppen tillåter resa idag eller om jag tar mig upp imorgon.


Nytt lag för en liten lägeskoll;


Katrineholms AIK ( div.2 Östra Herrar):

 

1. Hur bedrivs försäsongen? Det har varit frivillig träning efter serie slut 2ggr i veckan med 1 timme styrka och 1,5 timme handboll det har varit otroligt bra uppslutning med ca.15 st varje gång.

2. Lagets planering fram till seriestarten? 2.En cup är planerad Havets cup. Träningsmatcher ska spelas.

3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra? Vi är väl i stort nöjda med förra säsongen med så många spelarförluster 5st och över 65% av alla mål vi gjorde säsongen innan.

4. Dina förväntningar på kommande säsong: Att vi kan bli ett jämnare lag och bättre än förra

5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer? Att vi tränar hårdare och tror på det gör.

6. Inga nyförvärv.


7. Inga spelarförluster


8. Tränare:
Stefan Andersson och Per Larsson


Av Johan - 26 maj 2010 09:35

Snabbast att svara var Stefan Germerud i Nyköping och Johan Allansson i Järnvägen. Håll till godo och det kommer mera!!!!


IFK Nyköping ( div.1 Norra Herrar):

 

. Hur bedrivs försäsongen? 8 pass i veckan fördelat på 4 gemensamma träningsdagar och en individuell.


2. Lagets planering fram till seriestarten? Vi hoppas kunna spela Eskil cup samt arrangera en egen på hemmaplan om det löser sig med hallar… Plus en träningshelg utöver vanliga passen.


3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra? Sett till placering är vi väldigt nöjda, men tittar man på match för match så finns det flera saker som vi kunde gjort bättre, så det ska nog inte vara några problem att hitta saker att träna på inför säsongen!


4. Dina förväntningar på kommande säsong: Föreningen jobbar hårt för att säkra ekonomin. Förhoppningen är att vi ska kunna satsa ordentligt mot Allsvenskan nästa säsong, men utan att riskera finanserna. Det ser väldigt positivt ut just nu, men några bitar till ska falla på plats innan vi säger för mycket.


5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer? Vi ska nog bli lite bättre på allt. Just nu ligger ju fokus på att skapa bästa möjliga fysiska förutsättningar för att orka träna och prestera under säsong.


6. Nyförvärv som är klara: Jobbar på flera, både några från egna leden och några utifrån, men inget klart ännu.


7. Spelarförluster: Jörgen Elmsäter, slutar. Några till som väntar på besked från skolor.


8. Tränare: Kent Karlsson, Stefan Germerud, Peter MelcherssonHK Järnvägen ( div. 2 Östra Herrar):

 

1. Hur bedrivs försäsongen?

Den drar igång I början av juni med en upptaktsträff. Då skall spelarna vara hungriga igen efter en tids uppehåll och ledighet från handbollen.

För att skapa extra hunger så kommer träningen att bedrivas individuellt under försäsongen förutom några träffar där man kör lite tester.

Laget kör kollektivt från slutet av juli/början av augusti. Fram till dess tränar man efter individuella träningsprogram som lagets fystränare tagit fram.


2. Lagets planering fram till seriestarten?

Det är inte helt färdigställt ännu. Men målet är träningsmatcher mot tufft motstånd för att komma väl förberedda, eventuellt något läger på hemmaplan samt någon cup.


3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?

Som helhet var säsongen bra resultatmässigt. Laget hade vissa up and downs i spelet där man framför allt tappade fokus sista tredjedelen av matcherna.

Men många nya spelare från klubbens ungdomsled fick känna på A-lagshandboll och det är positivt. Vi har en plan vi jobbar efter och man uppnådde i stort sett

de mål som var uppsatta för föregående säsong. Bl.a har man nu ett bra och väl fungerande 3-2-1 spel, något som saknats tidigare.


4. Dina förväntningar på kommande säsong:

Sju nya lag I serien, det är svårt att saga vart vi står eller vilka krav vi kan ställa på laget då det inte är 100% klart med vilka som blir kvar, vilka som eventuellt lämnar

och hur den slutgiltiga truppen kommer att formas. Laget kommer att ta en match i taget och  ser först och främst till den egna utvecklingen. Det är ett långsiktigt arbete som klubben bedriver, en viktig del i det är att fortsätta släppa fram egna förmågor.


5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?

Fler niometersspelare, vi har varit något sårbara där I år och delvis gått på knäna I matcher för att vi inte klarat av att hålla fokus uppe. Sen behöver vi få in en duktig mittsexa som underlättar arbetet för våra nior, det har vi saknat under föregående säsong.


6. Nyförvärv som är klara:

7. Spelarförluster:

Kan inte ge dig någon information på ovanstående punkter. Du får lov att återkomma senare i sommar.


8. Tränare:

Mikael Carlos kör vidare och till sin hjälp kommer han den här säsongen att ha lagkaptenen Markus Högrud. Vi får se hur mycket Markus spelar i och med hans nya roll, men tanken från början är att han ska kunna kombinera rollerna. Vi hoppas givetvis att det skall fungera väl, men säker kan man aldrig vara. Men som du vet så växer inte ledare/tränare på träd i vår region och ekonomin är begränsad varför en intern lösning till slut var den som låg mest i linje med vad klubben ville.Av Johan - 25 maj 2010 14:04

Har nu mailat iväg 8 frågor till 20 olika lag i Mellansvenskan och lite i Stockholm. Tyvärr saknade jag ett par adresser till tränare så maila gärna till mig så får Du frågeställningen!! Lite lagom silly season just nu och vi är många som undrar hur det står till i våra föreningar.

Har mailat till en del kanslin ( Irsta, Göksten, Linköpings Lejon och Mantorp) så hör gärna med kanslisten eller maila mig så får jag Din adress!!


Är det någon som vet så söker jag;


Eskils herrtränare

Någon från GUIF herr- och damlag.

LIF Lindesberg

Örebros herrar

Vadstena

Motala

Nyköpings damer


Finns säkert några som jag glömt så maila!


Var nere en snabbis igår och såg en kvart på NKIK;s träning. Mikaela Skullman kommer att vinna ett par matcher under året, säger inte mer än så... Hon täcker mycket i kassen!


Angelica Wallén verkar ha bestämt sig för den "förbjudna" flytten till Sävehof... IVH Västerås Sofia Olofsson ska spela i Skövde i höst. Kanske är ett tecken på något.


Eskil Cup ser ok ( inte mer) ut på damsidan; Eskil, Göksten, NKIK, IVH Västerås U, Nyköping, Irsta, GUIF och något finskt elitserielag ska delta. GUIF får väl ses som favorit så här nästan 3 månader för starten i och med sin allsvenska plats.


Var inne på Evert Ekh igår och läste ett inlägg + alla kommentarer ang. Djurgården. Många verkar sluta och i och med att Rimbo gick upp själva så gick man miste om 2 "givna" nyförvärv. Magnus Oscarsson ska ha Tyrolds herrar i div.1, enligt kommentarerna. Är det någon som vet något ang. ny tränare ( om det blir så) och spelarmaterialet. Wrede, Östermark och Quinones ut och en bombare från Lidingö in- är det allt än så länge? Rykten?? Jag är ju blårandig...

Av Johan - 24 maj 2010 15:06

Har rensat det mesta på mailen men sparat adresser till tränare runtomkring i Mellansvenskan. Tänte dra iväg några enkla frågor om statusen i våra lag i Mellan-Sverige.


Gökstens keeper Josefin Brodd sägs vara klar för Kärra ( där hon förmodligen byter roll med miss Skullman som nu gått till NKIK). Inte så lite tungt för div.1-nykomlingen GBK om det blir så.. Brodd hade nog kunnat hämta hem 3-5 poäng själv i ettan ( förstå mig rätt nu..).


Andreas Asp verkar överge Skövde och ska spela i Nyköping i höst. Bror Hampus placeras i Tumba eller Djurgården.


I Djurgården så spelar Viktor Wrede, Patrik Quinones och någon till i Ricoh till hösten. Petter Strömberg läste jag var på väg till H43 (?) och Sonny Östermark sägs lägga av helt. Laget har fått in Wiktor Bernhager från Lidingö. Ska det bli ett roligt år i Allsvenskan för blårandigt så behövs ett par namn till!!!


Love Asplund= IVH Västerås eller Irsta. I vilken klubb kommer det att uppstå kärlek??


Fredik Robach har sagt "ok" för en fortsättning i Linköpings kasse, viktigt!


Tyst om Vadstenas damer. Läser om att de tränar på riktigt bra och att man ev. får tillbaka ett par skadade spelare + ett par 93-94:or som är rätt duktiga. Kanske kan skrälla lite i höst?


Kommer det att bedrivas någon div.2-handboll på damsidan i Arboga? Vart ska Malin Nord annars gå?


Daniel Adolfsson lämnar E-tuna för något av lagen i Västerås. Eskil ser ut att tappa Rasmus Båverud också. Ser lite tunt ut i truppen för tillfället.. Div.1 Norra blir skaplig i år med Skånea ( ser starka ut i och med Jimmy Karlssons övergång), IVH Västerås ( läs; Martin Boqvist), Linköpings HK (unga och hungriga) och ev. Nyköping och Irsta..


Het debatt om RP;s damer och att deras egna spelare lägger av efter A-flick. Är inte ett dugg insatt i föreningen och kan inte säga vad som går snett. Vad gäller tjejerna från NKIK så förstår jag dem. Som spelare vill man spela så högt upp som möjligt och i Sara Frejds fall har det varit prat om flytt länge. Helt rätt av henne att flytta och även Rosanna Mennborg i och med att Mikaela Skullman kommer hem. Som Norrköpingsbo önskar man dock så klart att det var tvärtom :) men vi får jobba på det ännu mera. Bra scoutat och bra värvat, RP! Det är allt jag har att säga! Hade jag varit tränare för RP:s damer hade Frejd varit överst på listan ihop med Angelica Ringdahl och Maria Hossman. Hade nog försökt med Joline Asp i Nyköping samt Johanna Holmdahl (m6) i NKIK. Om Maria lägger av ( så är läget idag..) så går vi i länet ännu miste om en talang som har potential att lira högre upp i systemet.


Då jag kommer att vara huvudansvarig för NKIK:s A-flickor så är just målet i år och ev. nästkommande år att motivera tjejerna att ta steget upp i ett A-lag. JSM, cuper och serier i all ära men det viktigaste är att de får träna BRA och på RÄTT saker. Självklart vill man vinna men som läget är just nu så tappar vi (NKIK) flera spelare varje år och det har vi inte råd med. De bästa ska prova sina vingar och eftersom vi ligger i landets fjärde bästa serie ( jo, så är det...) så förstår jag dem som vill spela högre upp. Om vi dock kan skapa något bra under 5-årsperiod så kanske även damhandbollen i Norrköping lyfta. Tycker man ska titta på Örebro och deras damsatsning som började för bara 5-6 år sedan. Idag spelar man i Allsvenskan..


Norrköpings HK tränar på bra och verkar behålla sin trupp. Fredrik Axelsson ska satsa på fotbollen och är tveksam, Daniel Karlsson likaså. Såg att div.3 innehåller nästan bara U-lag och att NHK och Hallstahammar är representationslag. Innebär det att de kan komma näst sist och sist och få en div.2-biljett och en kvalplats uppåt? Nu tror jag ju inte att det blir så men det kan väl vara ett faktum?


Träna på ute i Era spår och hallar! Jag vill se många roliga avancemang nästa vår;


Örebros damer till Elitserien.

2 Herrlag i div.1 Norra till Allsvenskan ( ett lag direkt och ett via kval)

Mantorp vinner div.1 Södra!

Järnvägen, Örebro eller något annat lag vinner herrtvåan och avancerar!

Något av våra lag i damettan fixar en allsvensk plats.

NKIK vinner div.2

NHK vinner div.3

Hultic, Finspång eller NAIS vinner div.4

GUIF eller Lindesberg tar SM-guld!


Tänk om detta slår in.. Då är Mellansvenskan med i matchen på riktigt samtidigt som handbollen i Östergötland är med på kartan igen!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se