Direktlänk till inlägg 11 november 2010

Sorry och här kommer ett tuff-tuff tåg!

Av Johan - 11 november 2010 09:26

Mycket på jobbet igår gjorde att den lovade intervjun med HK Järnvägen brann inne. Jag kör den nu + Mantorps intervju efter 15.00 idag!


 1. Hej Allansson! Ni såg lite tunna ut i september och fick stryk mot div.3-gäng Vad har hänt?

 

Hallå Johan. Försäsong är försäsong och vi hade rätt mycket folk borta och gick runt på 2-3 avbytare den aktuella dagen I Norrköping. Tycker att vi visade i matchen mot Katrineholm i Norrköping när vi hade fräscha huvuden och ben, vad vi kan utan att för den delen imponera.

Att vi sedan inte orkade genomföra övriga matcher på samma sätt handlade till stor del om fysisk instabilitet. En dålig försäsong och lite folk. Men som jag sa till dig redan efter matcherna där nere så var jag inte särskilt orolig.

Vi har fått tillbaka en del folk och successivt höjt vår fysiska status. Med ordinarie lag och en tuffare matchning så har vi höjt oss till en nivå vi skall ligga på. Men vi är inte nöjda ännu, vi kan ännu bättre!

På slutet har vi också höjt vår inställning till en helt annan nivå och lagmoralen har vuxit sig enormt stark. Den moral, vilja och inställning killarna visar upp nu gör oss svårstoppade, men vi är självklart väldigt ödmjuka.

Det kan svänga fort i den här serien, är man inte på tå över 60 minuter straffas man direkt. Givetvis så har Nils Lindgrens intåg i laget gjort att alla spelare höjt sig en nivå till, det ska vi inte sticka under stolen med.

 

 1. 5 vinster och 2 torsk på 7 matcher där vinsterna mot GP och Cliff sticker ut lite extra? Är ni ett lag för toppen i div.2?

Jag tycker att vi är det. Men vi pratar inte om målsättning eller toppenstrid. Vi tar en match i taget och fokuserar hela tiden på den egna prestationen för att hela tiden utveckla oss ytterligare i vårt spel.

Givetvis är det kul att vara med där uppe nu, men vi tittar inte så mycket på resultaten utan försöker att fortsätta ha kul ute på planen, utan glädje fungerar inte en lagmaskin.

Har vi roligt så kommer det mesta av sig självt. Jag tycker personligen att vi borde ha vunnit sju matcher. Vi var inte bra mot Katrineholm och RP. Visserligen hade RP säsongens starkaste lag mot oss, men vi borde ändå ha vunnit.

Men gör man inte jobbet som krävs över 60 minuter åker man dit som jag sa, och detta blev kontentan av att man inte visade rätt inställning och fokuserade på fel saker i de här två matcherna. Vi har lärt oss läxan och jobbar som ett lag för varandra nu.

Skillnaden ser du på resultaten och tabellen. Sen grämer det mig att detta inte varit en självklarhet i dessa två matcher utan att vi faller på eget grepp p.g.a dålig fokus etc. etc. Det är inte acceptabelt men något man röjt undan nu och då kommer också framgångarna.

Mot GP gör vi en riktigt bra match och är det bättre laget trots att GP mönstrade ett mycket bra lag. Mot Cliff så gör vi det riktigt bra i 45 minuter. Det räckte den här gången. Vi kontrollerade matchen och ledde med 27 – 21 efter 22 minuter av andra halvlek.

 

 1. Läser på er hemsida att du söker mer publik till era matcher. Är folket i Hallsberg mätta på de framgångar ni haft under de 3-4 senaste åren och väntar in kvalet redan nu, eller?

 

Det tror jag inte. Vi har haft en trogen publik genom åren. Vad tappet beror på vet vi inte riktigt, vi är väldigt förvånade själva. Men vi kommer att jobba aktivt för att vinna tillbaka de vi har förlorat. För alla vet väl att kommer man till Alléhallen så möter man inte bara ett bra lag, man möter också en fantastisk publik som bär fram spelarna. Den känslan vill vi hitta tillbaka till.

 

 1. Kan ni stoppa Tyresö IF eller spelar ni i olika divisioner gällande organisation och spelarmaterial?

 

Jag tror inte många lag kan matcha vår organisation på den här nivån. Spelarna är nästan för bortskämda om du frågar mig. Samtidigt så vill skapa förutsättningar för dessa att enbart fokusera på handbollen när de kommer ner till hallen för träning eller match.

Tyresö har hittills varit outstanding och är det klart bästa laget. Bra bredd, kompetenta tränare och ett tufft spel som många lag inte klarar av att hantera. Men oslagbara är de inte! Vi har kanske inte bredden på samma sätt men vi har en liten men stark trupp med många spetsspelare med fina kompetenser som kompletterar varandra på ett fint sätt. Vi ska åka upp till Tyresö om två veckor och ge dem en tuff match! Vår största motståndare förutom Brejdings mannar blir om vi fysiskt orkar stå upp mot dem i 60 minuter.

Vi skall först ta oss an ett mycket formstarkt Tumba som imponerat stort så här långt. Där ligger vårt fokus nu. Men visst, jag skulle ljuga om jag inte sa att Tyresö just nu ligger på en annan nivå än övriga lag.

Det skall bli väldigt roligt att möta dem om två veckor.

 

 1. Vad har saknats för att HK Järnvägen ska ha tagit det efterlängtade steget till div.1?

 

Bredden famför allt. Vi har alltid haft en liten trupp. För att man skall klara av att ta steget så krävs det att man har tillgång till 12-15 spelare som konkurrerar om platserna. Det har vi inte haft och därför har vi heller inte lyckats ta det sista steget.

Men det är inget vi mår dåligt av just nu. Division 2 är en ganska lagom nivå om man ser till ambitionen hos spelare och ledare nu. Hade vi haft 12-15 spelare som kunnat konkurrera om platserna så hade vi säkerligen också lagt oss på en annan nivå vad gäller mentaliteten för träning. Det jag menar är att vi då säkerligen hade haft en mycket tuffare försäsong med många och tuffa pass samt flera träningar under säsong. Då är jag säker på att vi hade varit i division 1 nu. Men med rådande förutsättningar kan vi inte kräva av någon att vi skall ta steget upp. Gör vi det den här säsongen så är det en ren bonus men det är inget vi går och tänker på utan vi tar en match i taget och tittar inte på tabellen. Vi håller på med det här för att vi älskar det och ligger på en bra nivå nu med träningsmängd och matcher. Vi får se när föreningen är redo att nästa steg.

 

 1. Är ett avancemang något som ni satt upp inom föreningen?

Nej, det är inget vi har pratat om överhuvudtaget. Vi siktar på att göra en liknande prestation som föregående säsong, d.v.s någonstans bland dem fem-sex bästa lagen. Det är en rimlig målsättning, men givetvis gråter vi inte om det skulle bli bättre än så.

Vi får tillbaka några spelare till efter jul och jag tror inte vi blir ett sämre lag då, tvärtom. Vi får lite större bredd och kommer att få större valmöjligheter i spelet. Men avancemang, nej, det är inget vi tänker på. En match i taget! Det kan låta klyschigt, men så är det.

 

 1. Med tanke på inkomstkällan Järnvägen Cup. Skulle ni kunna tänka er att köpa in 3 etablerade spelare under en 2-3 årsperiod för att kunna stabilisera sig i de högre serierna?

 

Nej, det tror jag inte. Att köpa in spelare och ge dem betalt skulle bara få omvänd effekt. Det skulle ge som resultat att flera av våra mest trogna spelare istället antagligen skulle tappa suget och till slut sluta med handbollen.

Vi är inget köpelag och vi har bara egna produkter. Det vill vi gärna fortsätta med och vårt mål är att ha egna produkter i representationslaget även i fortsättningen. Men visst, vi har inte det utbud av spelare som Irsta och RP t.ex kan jobba med. Vi är en liten förening och det kommer inte upp två-tre nya spelare per säsong som kan konkurrera om platserna i ett A-lag och det finns inte så mycket spelare att ta in i närområdet som skulle göra jobbet bättre än de vi redan förfogar över. Skulle vi gå upp så skulle man givetvis behöva förstärka laget för att få en större bredd då division 1 kräver detta. Men då skulle vi titta på spelare som passar in i gruppen och som snarare breddar laget än spelare som går in och petar våra bästa spelare just nu.

 

 1. Vem eller vilka spelare har utvecklats mest jämfört med fjolåret?

 

Victor Spennare. Han har blivit en ledare ute på planen och en tung pjäs i lagbygget och han är fortfarande junior! Han kommer att spela högre upp inom några säsonger. Hur högt kan Victor själv bara bestämma. Han har alla förutsättningar att bli en mycket bra handbollsspelare inom några år på en hög nivå.

 

 1. Ni möter nu Tumba, Tyresö och MP. Vad är realistiskt att tro i poängväg efter de tre matcherna mot Stockholm ?

Vi tar som sagt en match i taget och fokuserar mer på prestationen än resultatet. Men om man ser på hur formkurvan pekar, så får jag väl säga att jag hoppas och tror att vi kommer att ta fyra poäng av sex, minst. Då ser det bra ut inför vårsäsongen.

Dock saknar vi någon/några spelare i matchen mot MP. Men allt fokus ligger på Tumba i dagsläget. Spelar dom som i matchen senast mot GP, seger 37-36, kommer det att krävas en insats utöver det vanliga för två poäng.

Vi går en tuff men ack så rolig tid tillmötes med bara tuffa och roliga matcher. Det brukar våra spelare älska. Förhoppningsvis fortsätter de att prestera på den nivån de gjort på slutet, då kan det här bli en rolig tid framöver!

 

 1. Är det viktigt för Järnvägen att Örebro SK går bra och hänger kvar i tvåan eller är det champagne fram efter varje ÖSK-förlust?

 

Vi dricker Dom Perignon vintage 2002 efter varje ÖSK-förlust! Skämt å sido. Självklart är det viktigt för länets handboll och den fortsatta utvecklingen i Närke att ÖSK hänger kvar i tvåan.

 

 1. Saknar du resorna till Norrköping?

Saknar är väl att ta i, Mässhallen har jag aldrig gillat. Men lägg in handbollsgolv i Stadium Arena så kommer jag mer än gärna tillbaka på ett besök ;)

 

 1. Vilken spelare skulle du vilja ha in i ditt lag från de övriga gängen i serien? Motivera!

 

Jag är nöjd med det material vi har. Skulle vi ta in någon/några spelare så är det viktigare för mig att de smälter in i gruppen på ett bra sätt än att de är fantastiskt bra handbollsspelare. Det skulle vi hur konstigt det än må låta, få ut mer utav tror jag än att plocka in fem-sex stycken toppspelare från de övriga lagen. Och om vi pratar om just lagspelare som passar in bra i gruppen, så tror jag för att nämna ett exempel, att Filip Lindberg i HK GP skulle kunna vara en sådan spelare. Ödmjuk och trevlig med bra pondus ute på planen.

 

Tack för intervjun Johan och fortsätt med att sätta HKJ på handbollskartan i och med hemsidan!!

 
 
cv help

cv help

13 december 2011 08:49

Very interesting interview, not boring at all

http://cv-writing-services.org.uk/cv-writing-help.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se