Senaste inläggen

Av Johan - 19 augusti 2010 14:21

RP Lejonen slog Katrineholm med 13 bollar. Det säger inte så mycket om något av lagen då RP hade en hel del div.1-lirare borta och det hade säkert KAIK också. RP möter nu Nyköping och HALLBY ( inte Alstermo) nu på lördag. Tror det blir lite tuffare matcher..


IVH Västerås damer ser bättre ut än ifjol och har fått en duktig tränare i Ramon. Bombaren Fatima Malic på h9 är duktig samt så har man fått en bra "breddspelare". Vågar tro på slutspel i vår för det blåa laget!!


Irstas herrar ska bli intressanta att följa. Laget överraskade många ifjol och gick till allsvenskt kval. I år har man bl.a fått in Love Asplund och Jonathan Lövgren ( senast i Nyköping) samt fått tillbaka ett par "gamla" Irsta-pojkar, t.ex Jocke Svartström. Med David Isomäki med från start i höst så lär laget vara med under "Top 4" ( IVH, RP, Eskil och Skånela). Därmed INTE sagt att man kan hamna högre i tabellen!


Enligt andra bloggar och folk som har sina lag i div.1 Norra så kommer Täby och Lidingö fått det tufft, tufft.. Tändvätska?? Täby lär väl tappa ett par junisar iaf. till Hammarby ( som inte verkar må så bra).


Äntligen har man öppnat en hemsida för RP;s herrar, bra jobbat!!


Den 12/9 kommer det att arrangeras en herrcup i Norrköping. Deltagande lag är bl.a NHK, Järnvägen, Kristinehamn, Katrineholm, HK Extra, Ljungsbro och Linköpings Lejon. Utbytte ett par ord med Bosse Magnusson igår och det ser bra ut för NHK. Något ny, väldigt bra, ska vara på väg in... Mer ville han inte säga!!

Av Johan - 18 augusti 2010 15:49

Har inget hört eller sett om hur det gick mellan RP Lejonen-Katrineholm igår.. Låter som en given etta samtidigt som jag inte har en aning om vilka gäng resp. lag kom med!


Mantorp ska träningsspela mot Hultsfred och Järnvägen på lördag. Hade gärna sett en match vardera av Mantorps och RP;s men vi själva (tjejerna) arrangerar Jyskcupen under lördagen och har fullt upp med den!!


Maila gärna era lags planeringar till mig på: soderman14@yahoo.se så kan jag pulbicera dem på bloggen utifall jag själv eller någon annan vill åka och se på försäsongshandboll!!


Blir oroligt för verksamheten i Hallsberg. Den annars så glödheta hemsidan ang. Järnvägens herrar är helt tyst... för tyst... Antingen innebär det problem eller så smyger man med någonting. Allansson- maila och förklara!!!


Förresten så är det lika tyst kring grannarna någon mil därifrån. Ni vet- dom som kommer i sina snygga overaller och hoppar snyggt och högt ( citat Clintan i Hellas..). Vad händer med herrarna ÖSK?? Ny tränare efter Pelle?


Har Nyköpings herrar fått in något nytt efter mr. Asp? Skuthälla behöver någon mer kompis på 9m..


Vad jag förstår så är premiären i damtvåan mellan Nyköping-Norrköping. Den måste ses! ( Lägg gärna en herrmatch före så jag kan slå två flugor i en smäll).


Jag har inte glömt bort vad vi pratade om Feferoni och McO!!


H65, Örebro, Rimbo och GUIF ( tror ingen riktigt förstått vad värvningen av Malin Nord innebär för laget.)- där har ni topp-4 i DamAllsvenskan!!! Matcherna inbördes kommer att bli avgörande och det lag som inte går på en mina mot de mindre bra lagen lär lira i Elitserien 2011/2012! Kom på ett gäng till; Tumba.....


Tyresös damer= Nytt Rimbo?? Åsikt?


RP:s damer kan skrälla i södra ettan. Man har gjort bra resultat under försäsongen ( jo, jag vet-träningsmatcher!!) men tränarna verkar kloka och har den kompetens och erfarenhet sonm behövs. Vad ska Adam och Rikard göra??


IVH Västerås herrar slog Rimbo med en boll. Lite respekt för det med sig iaf.!


Söndagen den 5/9 blir det upp och se slutspelet i Eskil Cup. Roligt med en hyfsat stark herrturnering! Damerna känns lite som om GUIF tar hem..


Eskils herrar- är det färdigvärvat där? Ryktet innan sommaren sa att damerna snittade 5-7 spelare på träningarna, sant eller falskt?


Nu bär det av till vår eminenta Sporthallen för träning! Sveriges finaste hall ska visa sig från sin bästa sida... not..


( Såg precis att jag kan se Örebro SK-HK Cliff i premiären av div.2 Östra. Matchen spelas 18/9, då jag är med tjejerna och spelar Örebro Cup. Har jag min inbjudan från ifjol innestående hos dig, Pinnen??)

Av Johan - 17 augusti 2010 15:18

2 veckor på Cypern satt sina spår på huden och nu nalkas en ny handbollssäsong runt hörnet, KUL!!!!


Ska under veckan maila ut frågot till våra duktiga tränare i länet och ta pulsen på lagen så här drygt 4 veckor innan seriestart.


Lite "nytt" ( kanske inte är så nytt ändå...);


Uffe Andersson från Norrköping ska lotsa Djurgården i Allsvenskan. Lill-Uffe har tidigare varit i bl.a Ikast (Danmark), Sävehof, Kropps och Önnered. Återstår att se vad den lille mannen kan göra med blårandigt.


RP Linköping möter Katrineholm ikväll... Kan bli stora siffror eller? KAIK överraskade ju ifjol i tvåan.


RP;s damer slog NKIK med 26-16 i söndags. Noterbart är att NKIK hade med 14-årige löftet Hanna Karlsson i löftet.


INGEN NAIS Beach Cup i år.. För dålig uppslutning gjorde att man inte kan genomföra cupen. Var det det sista spadtaget till graven för cupen?


NAIS herrar kommer inte att spela div.4 i höst. Lägger ner laget pga. spelarbrist!


RP Lejonen, Alstermo och Nyköping möter varandra i Ljungsbro nu på lördag. Bra matcher!


Matilda Boson tränar (tränade) med RP;s herrar under några veckor. Undrar om hon satte några bollar bakom Robach och co. eller stega förbi mr. Storm??Av Johan - 22 juli 2010 13:39

.. i Norrköpings vackra Folkparken. NAIS Beach Cup kommer att äga rum ( trots att folk från samma förening sagt tvärtom...). Lördagen den 28/8 kommer detta att ske och på herrsidan är NHK, NAIS, Finspång och ett VM-lag klara. Övriga klasser är också med men där har jag ingen koll. RP Linköping ligger på läger i Katrineholm så de kan vi nog utesluta. För vidare info får man titta på NAIS hemsida.


Samma förening lägger ned sitt herrlag i div.4 och 1-3 st. rör på sig till NHK, bla. mittsexan Elias Olsson. Herrtränaren Abbe tar klubbens A-flickor.


Hille Bergell ( senast i Tyresö) är på gång till hårdsatsande Skogås i damtvåan. "Skilda Världar"-skådisen Matti Berenett ska basa över laget.


IVH Västerås-RP Linköping i premiären av norrettan.. Kan det vara en tidig seriefinal????


Snart drar det igång igen!!


Senaste nytt om Djurgården, någon?? Tänkte mest på tränarbiten...

Av Johan - 8 juli 2010 21:15

En lägeskoll med Ramon Laurén ( som hjälpt till med herrträningen under våren tillsammans med sitt uppdrag som ny damtränare. IVH har, med hästlängder, gjort den mest intressanta värvningen i Martin Boqvist. Laget ser bättre (!?) ut än ifjol och har värvat klokt. Och... tänk om mr. Boken "får för sig" att lira lite...


1.      Hur bedrivs försäsongen?

 Kollektiv träning handboll/fys 7 ggr/vecka plus ett eget fys pass/vecka. Försäsongen startade 6 april. Vi tränar fram till 2 juli förutom U21:orna som avslutar försäsongen med deltagande i Partille Cup första veckan i juli.


2.      Lagets planering fram till seriestarten?

3-4 veckors egen träning i juli innan den kollektiva träningen återupptas 2 augusti. Deltagande i Eskil Cup plus några lösa träningsmatcher ska avverkas innan seriepremiären hemma mot RP Linköping 19 september.


3.      Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?

13 spelare försvann mer eller mindre direkt från truppen efter den sista kvalmatchen säsongen innan. Kvar fanns några få spelare och med en begränsad ekonomi gjordes snabba värvningar av unga spelare från närdistrikten. Det visade sig ganska snart att den allsvenska kostymen var alldeles för stor för det nya unga och orutinerade laget för att kunna hävda sig i allsvenskan.  Utifrån de förutsättningarna gjorde laget flera bra prestationer i serien. Tyvärr var dalarna i spelat både för många och för djupa vilket gjorde att en del förlustsiffror blev väl stora. Några topprestationer fick vi ändå till där segermatchen 34-26 på bortagolv mot topplaget Önnereds HK får anses som den bästa. Vi pressade även IFK Tumba borta men fick till slut se oss besegrade med en boll. Många spelare har utvecklat både sig själva och tillsammans vilket är glädjande inför fortsättningen. Trots de många förlusterna var lagmoralen och kamratandan mycket hög under hela fjolårssäsongen.


4.      Dina förväntningar på kommande säsong:

Jag är övertygad om att min efterträdare på tränarposten, Martin Boquist, kommer att tillföra spelarna massor av kunnande genom sin erfarenhet som mångårig toppspelare på både nationell och internationellnivå. Han kommer snabbt att växa in i rollen som tränare då han har naturliga ledaregenskaper. Givetvis finns det både förhoppning och tro om att snabbt komma tillbaka till allsvenskan men det är många om budet då serien kommande säsong ser ut att bli minst lika bra och tuff som fjolårets. Det blir flera lag som kommer att få bära något sorts favoritskap och då gäller det att kunna leva upp till det under hela resans gång. Mina förväntningar blir först och främst att spelarna får en fortsatt bra utveckling nu med ”Boken” vid rodret..


5.      Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?

Ännu mer muskler och ännu mer spring i benen är nödvändigt för att hänga med i framtidens handboll. Fler behöver bli mer hängivna och lära sig förstå vad som krävs för att ge sig själv chansen till att bli en så bra handbollsspelare som möjligt. Glädjande är att de flesta av spelarna som vi önskat behålla också valt att stanna trots degraderingen. Många av spelarna hann skaffa sig viss erfarenhet från fjolårets spel i allsvenskan.


 

6.      Nyförvärv som är klara:

Patrik Boström (come back), Martin Boquist (FC Köpenhamn), André Schéir Johansson (Ludvika HF), Kenny Hurtig (Ludvika HF), Simon Norlin (Hallstahammars SK) + ytterligare några spelare som är på ingång.


7.      Spelarförluster:

Fredrik Tillman (ny klubb Hallstahammars SK) Kim Eriksson (time out).


8.      Tränare:

Martin Boquist (ny), Leo Ekholm (ny assisterande tränare)
Själva fick vi en mycket tuff steg 1-lottning... IVH, GT Söder ( steg 5 i våras), Polisen ( Huddinges 94:or som också var i steg 5 förra året) samt Skuru. Alla lag med fina traditioner. Vi kommer att 95:orna som grundstomme samt 4-5 94:or som lite spets. Helgen i oktober är full av möjligheter!!


Partille Cup pågår och man om ser till resultaten än så länge så kan Norrköpings 95- och 97-pojkar gå lååångt i Göteborg. Även en del andra lag från Mellansvenskan ser också ut att gå fint nere i "Götet"!! Återstår och se om vi kammar hem några guld till vårt fina distrikt under söndagen...


NAIS Beach Cup ska visst genomföras. Blir dock ingen A-flickklass ( där jag har lite intresse...).Tjejerna får dock lite "kul i sanden" i Vintrosa samt bra matcher i vår egna Jyskcupen och i en cup i Örebro..


När ska RP Linköpings hemsida för herrarna börja fungera???

 

Har Nyköpings herrar fått in något nytt??

 

Vem ska träna Djurgårdens herrar?? Var det verkligen så smart att låta Oscarsson gå innan något nytt namn var klart? Det är ju bara 2 månader kvar till ALLSVENSKAN...

 

Oscar Liljegren (RP) ska inte kasta någon boll i höst.. De går upp ändå.. Lite provocerande måste jag vara...

 

Undertecknad ägnade stora delar av Sports Camp åt att övertala en del "gamla" spelare att börja lira i NKIK igen.. Tackar 3-4 av dem "ja" så är vi med på banan igen...

 

Niklas Harris ( tidigare LUGI, nu i H65) ÄLSKAR fys...

 

Örebro, Tumba, H65 och ett lag till ( vilket vet jag inte än) kommer att göra upp om elitserieplatsen i dam-allsvenskan. Hade Gustavsberg fått behålla Hampl och Domeij hade de kommit SÄMST trea.. GUIF kanske med bra värvningar i Malin Nord och några från Göksten..

 

Vem kommer att träna Djurgårdens herrar??

 

VÄLDIGT TYST PÅ HK JÄRNVÄGEN HERRARS HEMSIDA!! VAD HÄNDER, ALLANSSON??

 

Arbogas damer ska visst lira i den norra Stockholmstvåan..

 

Svår abstinens efter handbollen just nu.. Drar igång träningen igen den 28/7.

 

Och så, till sist.. Vem ska träna blårandigts herrar? De ska spela i Allsvenskan, fått hem Niklas Johansson men den sköna kaxigheten och bra uppdaterande på hemsidan och bloggen ( jag gissar nu men Evert Ekh= en måste vara Östermark..) är som bortblåst. Jag tror på en intern lösning= Quinones eller kanske Patrik Holmström. För visst är väl Tomas Ryde med på ett hörn i Spårvägens elitseriegäng och inte kan nappa på DIF? Wirdfors gick ju, som bekant, till Skurus damer..

 

Nu blir det weekend i Helsingborg!!

 

 

 

Av Johan - 1 juli 2010 20:50

Sommaren innebär semester och därmed inte så mycket bloggande. Från och med mitten av augusti kommer jag att hårdköra igen!! Kan bli en del inlägg under sommaren men inte så aktivt.. Från 18/8 går vi på det igen!


Lite uppsnappat;


Göksten tappar två tunga pjäser i Josefin Brodd och Ellinor Eriksson. Om jag inte missminner mig så skrev jag om det i mars månad.. Anton Claesson lämnar laget efter en Tysklandsresa. Har följt debatten på Alltomhandboll och är för dåligt insatt i ämnet. Inga höga odds på att Christian Andersson blir ny huvudtränare?


Alexandra Domeij och Matilda Hampl lämnar Gustavsberg för Spårvägen, tungt!!


Arboga, någon? De är inte anmälda till någon serie. I damtvåan sägs Skogås storsatsa med nya coachen Rikard Andersson ( tog upp Tyresö i elitserien i våras) vid rodret. Låter intressant!


Leif Wirdfors ska basa över Skurus damer. Är det upplagt för kärlek och succé? Har liksom hört saker som man blir lite rädd för...


Thomas Tverin och Rasmus Nilsson från GUIF till Eskil. Bra Eskil!!


Igår var det 3 st. på ett damlag i div.2´s träning.... Nu måste VI börja jobba!!!!


I slutet av augusti kommer undertecknad samt 2 inbitna handbollsälskare dra igång en liten vadhållning med glimten i ögat. Förhoppningsvis kan det vara till nytta för en av nykomlingarna i damernas elitserien. Elller hur, Feferoni och McO?


RPs damer blir bra!!


Tvillingrna Larsson blir kvar i Örebro= ÖSK blir bra!


Ingen NAIS Beach Cup i år heller, vad händer?


Linköpings HK heter numera RP Linköping..


Hammarbys herrar blöder...


Djurgården har inte klart med någon ny tränare. Hoppet stod till Wirdfors men han ska coacha damer istället.


Tyrolds herrar sägs ha 6-7 spelare från 88-91 kullarna på gång in igen... Lite bröder etc. Man åker inte på Eskil Cup.


På campen är tippandet av div.1 Norra i full gång redan nu.. IVH, Eskil, Linköping, Skånela och Irsta nämns som topp 5. Ricoh och Silwing ( nu mer Markus Berg( är outsiders och Tyrold kan komma allt från 1 till 8. Lidingö och Täby sägs inte ha en chans när expertisen säger sitt.


Samma expertis har låga odds på att Tyresös damer kommer att ha 0 poäng efter elitseriens slut... Tändvätska, Åke S. och spelarna??Av Johan - 19 juni 2010 09:55

En av bossarna i Mantorps herrar, David Persson, ger oss dagsformen på det comebackande div.1-laget


Mantorps IF ( div.1 Södra Herrar);

 

1. Hur bedrivs försäsongen?

Vi kör 2 st kollektiva pass utomhus och i hall i veckansamt har  vi ett kollektiv brottningspass i veckan. Sedan skall killarna köra 1-2 egna pass i veckan.


2. Lagets planering fram till seriestarten?

Vi kommer köra nu ett par veckor till sedan blir det ett litet sommaruppehåll och så drar vi igång igen i slutet av Juli. Vi har rätt många träningsmatcher inbokade i höst.


3. Är ni nöjda med säsongen 2009/2010. Vad var bra resp. mindre bra?

Ja jag är jättenöjd. Vi lyckades med den målsättning vi hade sattt upp, samt hade vi jäkligt roligt tillsammans!. Ja har inget negativt från förra säsongen mer än att inramningarna på en del bortamatcher var riktigt uselt. Det är ju helt klart roligare att åka på bortamatch i division 3 än vad det var i division 2.

4. Dina förväntningar på kommande säsong:
Att vi skall utvecklas ännu mer och kunna behålla den division 1 plats vi har. Vi har ju många unga killar som det är dags för att ta nästa kliv.

5. Vad behöver förbättras för att laget ska lyfta sig än mer?

Vi behöver bli starkare och våga spela mer fysikskt. Fokusen nu på försäsong har legat lite på det.

6. Nyförvärv som är klara:

Vi har ju haft turen att kunna värva ett helt juniorlag. Vilket har saknas i Mantorp nu i några år. Det är väldigt roligt att se dessa unga grabbar att ta för sig!. Men vi får återkomma med  namn senare i höst då allt är klart.

7. Spelarförluster:

Inget är klart än..


8. Tränare:

Peter Mildh, David Persson, Robert Ström

Av Johan - 11 juni 2010 13:17

Såg Linköping-Mantorp igår i grannstaden. LHK vann med 34-25 i en ok försäsongsmatch. I hemmalaget spelade hemvändande Daniel Blomkvist ( kommer att bli nyttig) och även några junisar släpptes fram. På läktarn återfanns spelare som Oscar Liljegren ( tvekar om spel i höst...), Ted Ottey, Markus Karlsson och Sebastian Storm. Finns lite mer att ta av med andra ord.. Robach var inte heller med..


Mantorp höll jämna steg i 25 minuter och har en bra målvakt i Alexander Rosén och "åldermannen" ( nåja..) Robban Ström. Hade inte Mantorpshjärtat varit så stort som hos Ström så hade han haft 7-9 år i elitserien bakom sig vid det här laget. Makalöst bra med boll!! Linköpingssonen Edo visade upp sig i den grön/vita tröjan och Barre är lika skön som vanligt. Pekka Mildh har dock lite att styra upp under sommaren och aug-sept om framgångarna ska komma. Vet inte om man har något nytt på gång in heller? Saknade Alexander Irebro och Sebastian Strand igår, ska de lira?


Hampus Asp klar för Tumba! Ingen överraskning och nu återstår och se vem eller vilka Nyköping kan locka till sig..


Love " Om du har ett äpple vill du dela det med mig..." Asplund går till Irsta- som STORSATSAR!! Laget ser än bättre ut än ifjol och då gick man till slutkval till Allsvenskan. Årets div.1 Norra kommer att stå mellan många lag- Linköping, Irsta, Skånela, IVH Västerås och Eskil ( får säkert ihop ett bra gäng. Ryktas ju om Tverin och Mikael Johansson, inga dåliga div.1-spelare..)


Ja du, Dette- vad blir det?? Det återstår att se!!! ;)

  

Peugeot 407 2,2 SW / Panoramaglastak/ Lmfälgar Kombi
Mazda RX-8 6 MÅNADERS GARANTI Sportkupé
Mazda MX-5 1,6 Miata Cab 110 hk Cab

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se