Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Fredagsmys + IFK Nyköping

Av Johan - 12 november 2010 08:11

Sista arbetsdagen i veckan, fiiint! I helgen väntar många matcher för vår gäng i Mellansvenskan. Jag skriver om dess resultat under söndagskvällen eller måndagen. För egen del blir det NKIK-Lindesberg och NHK-Irsta på lördag och spe, i USM på söndag då vi tar emot Nyköping och Ljungsbro hemma i Mässhallen. Ska vi fortsätta med äventyret så krävs 2 segrar..


Stefan Germerud från Nyköpings herrar berättar här om Andreas Asp, sin egen insats och om vi kan förvänta oss att få se Lukas Karlsson igen i IFK-tröjan. Det och mycket annat kommer här!


Trevlig helg!


1. Hej Stefan! Håller du med mig om att IFK Nyköping eller lite av Lisebergsbanan hittills i år, toppar blandas med djupa dalar?

 Ja. Vi har visat både att vi kan vinna mot de bästa lagen i serien och att vi kan förlora mot de lagen som ligger lite längre ner i tabellen…

 

2. Hur ska ni kunna bibehålla de bra perioderna under flera matcher?

 Det handlar om att hitta tryggheten mellan varandra och fortsätta träna ihop. Vi har tittat på lite video efter förra matchen och pratar vidare om spelet tillsammans. Tyvärr har vi några som på grund av jobb och familj inte kan vara med på riktigt alla pass och då tar det lite längre tid att få ihop det, men vi är på väg åt rätt håll.

 

3. Vad är du nöjd med hittills i år och vad måste ni bli bättre på?

 Jag är väldigt nöjd med enskilda matcher och perioder i matcher, men precis som du säger så ska vi jobba vidare med att hitta jämnheten över 60 minuter – och kanske tom över 2 matcher i rad!

 

4. När vi pratades vid i Eskil Cup så fanns en liten oro ang. målskyttet. Vad jag förstått och läst mig till så öser storebror Asp in mål i varje match. Utan att ha sett er ( vilket jag ska göra) så blir ju frågan om Andreas tar för mycket ansvar.. Punkten kan komma och vad händer då?

 Ja Andreas tar mycket ansvar, men det är ju hans roll också. Han har gjort det bra så här långt. De spelare som blir kvar om Andreas skulle bli punktad är sådana med snabba fötter som trivs med de större ytorna som skapas, så det ska nog inte vara någon nackdel! (De flesta har snabba fötter är det kanske bäst att skriva eftersom jag spelar själv också…)

 

5. Tränar ni mycket på 5 mot 5-spel på era träningar?

 Nja, en del har vi tränat på det också för att veta vad vi ska göra i de situationerna, men vi har inte drabbats av punkt mer än kanske 10 minuter sammanlagt så här långt på säsongen och då var det dubbelpunkt!

 

6. Du har en större roll som spelare i år? Är du nöjd med din prestation?

 Både ja och nej. Jag hade nog hoppats att det skulle gå lite bättre för mig de första matcherna, men helt hopplös är jag väl inte!

 

7. Hur är framtidstänket i IFK? Ska klubben vara en plantskola och släppa iväg bra spelare eller ska ni vandra uppåt?

 Vi vill fortsätta utbilda spelare och hoppas kunna ta ett steg till i framtiden, men det handlar lika mycket om att satsa på våra ungdomar som att lägga kraften på seniorerna för vi ska lyckas på lång sikt. Det är självklart svårt att få behålla alla. Det kommer alltid vara några som flyttar för att plugga eller för att de får erbjudanden högre uppifrån, men att spelare flyttar för att de får elitkontrakt är väl ett kvitto på att vi gör något rätt här i föreningen. Det gäller att de som är kvar är tillräckligt bra.

 

8. Tror du att vi får se Lukas Karlsson spela i IFK-tröjan under en eller flera säsonger?

Jag hoppas att så många som möjligt av våra ”gamla” spelare som möjligt känner att de vill komma hit igen och ge tillbaka några år av den kunskap de samlat på sig innan de slutar. Jag har gjort det, Micke Gee är en annan, Jakob Sundberg en tredje för att ta några exempel. Jag hoppas att Lukas fortsätter utvecklas och får chansen att spela internationellt flera år till. Då ska han nog inte spela för oss, men sedan så kanske…! (Det ligger en riktigt bra intervju ute med Lukas på Treijner och Söderbergs blogg. Det är en väldig fart där nu, men leta under oktober så ska ni nog hitta den länk från www.ifknykoping.org)  


9. Får ni mycket plats i media? Vilka är era främsta konkurrenter?

 Jadå tidningen har blivit allt bättre här och Sörmlandsradion är på plats ganska ofta. Kanske kan jag så här skicka en passning om att ”inför-match”-rapporterna i tidningen blivit lite sämre i år, men helt nöjd blir man väl inte förrän vi får en egen tidning J. Både hockeyn (div.1), fotboll (div.2) och innebandyn (allsvenskan) skrivs det ganska mycket om, men jämfört med många andra lag i vår serie så har vi det nog ganska bra!

 

10. Närmast väntar Lidingö i en full Gångsätra. 2 enkla poäng eller?

 Vi trodde kanske det förra året, men fick avsluta säsongen med att åka därifrån med en odiskutabel förlust. Jag vill inte att vi gör om det misstaget!

 

11. Tack Stefan och fortsätt med ditt fina jobb i IFK!!

Tack det samma, även om det i år är främst ”Kenta” Karlsson och Peter Melchersson som ska ta åt sig av äran. De drar det tyngsta lasset nu när jag fått för mig att jag fortfarande kan spela! 

 

 
 
quality custom essays online

quality custom essays online

27 september 2016 09:02

i am so impressed by what I have seen and read here! My greatest appreciations for your exclusive work! Keep it up, and do not forget to use our services for your writing needs!

http://www.triumphessays.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se