Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Skön debatt om vax + tipset gick åt skogen ( minst sagt)

Av Johan - 19 oktober 2009 09:33

Intressant debatt kring vaxets intåg i våra kära sporthallar. Vi är rätt nya med det här i Norrköping och jag själv har ingen större erfarenhet av det. Vi användet den nån gång i samband med träning i Hultic ifjol och det var nog inga problem mer än det att grabbarna fick uppsöka burken lite oftare då vaxet tenderade att rinna av fingrarna..


Ber att få återkomma i frågan!


Ja ni... tipset.... Om det var MVG förra helgen så var det IG den här helgen. Många säkra ( som jag trodde) sprack tidigt redan i lördags och därmed var nivån satt för de resterande matcherna. Kör ett svep kring de matcher som varit lite mer intressanta.


Rimbo fick wo mot Switte och därmed har Swithiod gjort sig i div.1 Trist för Stockholmshandbollen men det känns som om fler klubbar i storstan kan komma att gå samma väg till mötes.


Nyköping slog Irsta borta med två bollar och hakar på topplagen igen. Viktig seger för Germerud och co. Irsta kommer igen!


Lif Blå slår Tyresö med tio bollar hemma och seger riktigt starka ut på hemmplan. Trodde att Tyresö skulle fightas om en kvalplats till Allsvenskan efter att ha sett dem i Eskil Cup men nu vet jag inte. Ska man vara med så bör laget ta ett par raka segrar nu.


Linköping kryssade mot topplaget Kungälv hemma och tog en viktig poäng i bottenstriden ( i och med poängavdraget). Starkt gjort av laget att ta sig samman efter ett par turbulenta dagar. Vet inte om beslutet är definitivt för det känns som om en rätt banal sak i och med att man har använt sig av samma spelare bara de har varit skrivna i "fel" klubb. Felet har ju inte direkt gjorts med mening... Intressant också och veta vem eller vilka som upptäckte det hela??


Mantorp och LHKing gjorde sitt i div.2 och vann sina matcher rätt enkelt. Örebro fick storpisk hemma mot GP ( vilka hade de med??) och tappade mark till Mantorp i jakten på en div.1-plats När vi är i mars månad kommer den platsen nämligen stå mellan de två lagen..

Järnvägen kryssade hemma mot AIK i en match som man kontrollerade under långa stunder men inte kunde knyta ihop säcken. Järnvägen verkar vara precis som ifjol; man tappade matcher under hösten och kom igen på våren. Frågan är om man har råd att tappa så mycket mera nu om man vill vara med och kriga om kvalplatser till div.1 I och för sig så har man mött Mantorp, AIK och GP så poängen kanske börjar att rulla in snart..


I damtvåan så seglar RP och Gustavsberg ifrån sina konkurrenter. Gurraberg krossade Tumba hemma med 21 bollar... och RP slog Västerås med 4 mål. Gustavsberg kommer garanterat att ta klivet upp till div.1 medan det är lite osäkert med RP. Ryktet säger att man tappar många tjejer snart som ska ut och resa, plugga etc. och vad händer då? Man har gjort det riktigt bra hittills så det vore synd om man gick miste om detta. Östergötland behöver ett div.1-lag på damsidan.

Göksten och Arboga kryssade och det var nog inget av lagen nöjda med, tror jag. Möjligen Göksten eftersom det var på bortaplan men ur ett poängperspektiv ville nog båda lagen helst av ha vunnit..

Järnvägen "skrällde" mot Lindeberg och vann hemma i Allé. Tror att man kan bli en obehaglig överraskning för många lag när det nalkas match i Hallsberg..

Vadstena torska mot Tallen och ser alltmer ut att få kriga för att inte undvika att åka ur. NKIK är också med där nere men tar 2 poäng i helgen mot Huddinge och åker upp ett par pinnhål. Eskil är också med där nere men är för bra för att åka ur!


Många roliga och intressanta resultat blev det iaf.!!

 
 
Ingen bild

Kalle

19 oktober 2009 10:36

Angående LHK. "Bara varit skrivna i fel klubb"?!?! Det är väl solklart att de ska bli av med poängen? Om såna här jättemissar inte skulle få konsekvenser finns ju ingen anledning att ha ordning på grejerna och göra rätt. Då kan man ju bara köra på hejvilt och säga "äh, vi hade inget uppsåt att få fördelar". Självklart måste det betala sig för klubbarna att lägga ner arbete på att ha papper och administration i ordning. Annars kan man ju lägga ner det helt.

 
Ingen bild

Undrande

19 oktober 2009 14:16

Finest match?

 
Ingen bild

Luke

19 oktober 2009 15:06

GAIS och Wanderson , behövs ytterligare kommentarer Kalle?

Självklart ska det bestraffas men kanske på ett ekonomiskt plan eftersom det inte är spelarna som klantat till det utan styrelsen...

 
Ingen bild

Nice

19 oktober 2009 15:11

Synd att inte det sportsliga kommer i första hand - utan administration som bara sväller - som tar mycket tid av idiellt arbetande - fler "misstag" kommer att ske.
-- om sunt förnuft får råda så låt det sportsliga segra o låt resultaten gälla--

 
Ingen bild

simon

19 oktober 2009 16:53

Luke, du kan ju inte jämföra GAIS och Wanderson med LHK. I GAIS fall handlade det om arbetstillstånd som ligger långt högre upp i hierakin än vad en samarbetsavtal gör. Är spelarna skriva i fel förening får de inte representera det andra laget. Jämför med att AIK skulle använda sig av Väsbys spelare i allsvenskan utan att en övergång skett. Tror du inte att de skulle tappa de aktuella poängen då?

 
Ingen bild

Tipsare

19 oktober 2009 22:12

Jag rekommenderar den som vill läsa lite om Finest match att titta in deras hemsida där ett mycket bra referat har sammanfattats.
www.stockholmfinest.se

 
Ingen bild

Kalle

20 oktober 2009 09:43

LHKs sportchef Per Claudius till corren; "Det känns bedrövligt, det är tragiskt det som hänt. Vi kommer givetvis att agera och överklaga domen i veckan."
Varför överklaga? Detta är solklart. Om något är tragiskt är det ledningens arbete. Corren uppger också att LHK använt tre spelare som varit registrerade i fel klubb. Jag tycker att det ser ut som tio?
Saxat från officella övergångar på SHFs webb:
Björne, Christoffer 1989 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Dimic, Dejan 1990 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Forsell, Oskar 1990 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Fredriksson, Niklas 1984 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Liljegren, Oscar 1985 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Nyberg, Carl Erik 1989 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Näsman, Andreas 1985 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Ottey, Ted 1985 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Robach, Fredrik Olof 1981 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13
Svantesson, Ludvig 1981 HF Linköpings Lejon RP IF 2009-10-13

Skulle förbundet släppa igenom det här tappar de det sista unset förtroende de har kvar hos mig i alla fall.

Ni som tycker att bara styrelsen/ledningen ska straffas. Hur tänker ni? Mig veterligen finns inget separat seriesystem för enbart styrelsearbetet? Kanske skulle vara något, men i dagens div 1 södra finns förmodligen elva styrelser och klubbledningar som skött sig, och då ska de självklart ha tillbaka det när andra slarvat. Jättetråkigt för spelarna. Visst. Men organisationen och representationslaget måste utvecklas i någorlunda samma takt, och i detta fallet verkar den ena inte riktigt ha hängt med.

 
Ingen bild

krister a

20 oktober 2009 12:51

Tror nog att göksten är nöjda med en poäng i arboga med tanke på att deras första mv, som ju tydligen är riktigt bra, bytte ut sig själv efter 20min. Resten av matchen stod en tjej född 92. När det var ca 20 sekunder kvar får IFK en straff, som Malin Nord skjuter 1m utanför. Hon var annars bäst på planen. IFK hade dock väldiga problem när Nord och Susanne Axelsson blev punktade.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards