Alla inlägg den 16 april 2010

Av Johan - 16 april 2010 10:16

Ikväll smäller det i Idrottshuset!! Kval till damernas elitserie står på programmet och det står mellan Örebro SK och IVH Västerås. Spårvägen är klara med Kungälv och lirar i Elitserien i höst ( Thomas Ryde ska ha laget och man ska ha öppen try-out under våren). Tycker att det är lite trist att 2 lag från Mellansvenskan får kvala mot varandra eftersom ett av lagen får vika ner sig. Både ÖSK och IVH tillhör nog lag 9-12 i en elitserie... Iallafall idag!


Matchen då? ÖSK måste vinna hemma ikväll och man är svårslagna hemma i sin borg, Idrottshuset. Laget har en bra startsexa med tunga 9m och bollsäkra kanter. Keepern håller även hon bra klass! Nyckeln är försvarsspelet och kan man hålla IVH under 22-24 så finns en bra chans!


IVH Västerås går in i laget med en ny tränare (Ramon Laurén). En tanke som slagit mig är Ramon bytte från Irsta till IVH;s herrar med ett löfte om att få ta damerna till nästa säsong.. Bara spekulationer.. Laget har varit direkt dåligt i år ( med IVH:s mått och att de brukar vara med i slutspelet) men man har haft en del tunga skador. Till kvalet får man tillbaka gamla landslagsspelaren Jessica Enström och det kommer självklart att bidra en hel del. Hoppas dock att hon är med för att laget, självklart, ska hålla sig kvar och att IVH sedan kan plocka fram 2-3 namn som nyförvärv. Finns det inget nytt ( läs bra spelare, nyförvärv!!) till ett ev. år i Elitserien så blir Enströms inhopp bara konstgjord andning. Det ryktas om GUIF;s Emma Göransson och Gökstens Ellinor Eriksson, men det är inte två damer som går in och gör 6-7 mål/match och det är sådant IVH behöver!


Hur går det? Örebro vinner ikväll med 28-23 inför 1125 personer. Sedan tror jag IVH tar två raka på hemmaplan. Örebro tror jag mår bäst av att spela i nya Allsvenskan och får laget behålla sina 9-10 mest framträdande tjejer + 2-3 nya namn så kommer man att avancera till Elitserien nästa år. Därmed INTE sagt att det inte kan inträffa redan efter det här kvalet.. Frågan är bara om man är redo/mogna som förening att ta det steget??


Jörgen Sjöö tar RP IF;s herrar. Den gamle guldmakaren från Sävsjös damer under 90-talet har bossat över klubbens 93-gäng och tar nu steget upp i föreningen. Erik Larholm kanske blir kvar stan eller som ass. coach bakom Åke Samuelsson i Skurus damer.


Pekka Mildh tar Mantorps herrar inför återkomsten till div.1 Sägs att ambitionsnivån mellan tränare och spelare i Motala var mil från varandra och därför hittar vi Peter i Mantorp till hösten.


Martin Boqvist till IVH Västerås herrar som spelande tränare. Grattis isåfall..


Jesper Nielsen sägs vara på väg bort från Sävehof för att få mer speltid. Önnered nämns lite som en ny klubbadress.


Några av spelarna i Linköpings HK ( snart RP IF) väntas få några anbud från Allsvenskan. Oscar Liljegren var nära Trelleborg ifjol.. Sticker han i år? Tveksamt!!


Patrik Håkansson blir huvudansvarig för NKIK:s damer fr.o.m maj månad och framåt. Peter Holmdahl kommer att finnas med vid sidan i mån av tid. Han jobbar i Stockholm och lilltösen ska flytta till Göteborg.


Maria Pettersson ( tidigare Ramunder, RP och Sävehof) fortsätter i Gjerpen, Norge under Torbjörn Klingvalls ledning..



Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards