Senaste inläggen

Av Johan - 20 september 2010 09:32

Mantorp vann över Halmstad HP i div.1 Södra med 26-23. Härlig premiär för östgötarna och viktigt med en bra start på serien. Nu väntar Cyrus på bortaplan, ett lag som torskade mot Country med 24-31. Keepern Alexander Rosén blev utsedd till matchens lirare.


IVH och RP Linköping delade på poängen i mötet igår. 23-23 slutade matchen och så gick det till;


"IVH Västerås-RP Linköping 23-23 (10-12)

I premiären av div 1 norra lyckades vi i RP Linköping knipa 1 poäng borta mot seriefavoriten från Västerås.

Taktiken var klar. Vi skulle spela ett tufft och aggresivt 5-1 försvar med ett extra fokus på deras storstjärna Martin Boqvist, och ett diciplinerat anfallsspel med få tekniska fel.

I matchens inledning kände lagen på varanda och följdes åt i målprotokollet. Det var tätt, rätt så tufft och premiärnerverna märktes av en del. IVH gjorde mål från 9m via Martin Boqvist och Alexander Rydén. RP sköt in kassar från olika delar av plan.

RP drog ifrån något och kunde gå till halvtidsledning med 12-10 via ett snyggt mål från Daniel Blomqvist.

I andra halvleks inledning så gjorde bortalaget i rött ett litet ryck fram till 15-12. Två snabba utvisningar vid detta resultat gjorde matchen målmässigt jämn igen. IVH gick upp till 19-18, RP fick jobba i motvind.

Viktiga mål av Adam Lönn, Hampus Nygren och David Lowén gav Linköpingslaget 23-22 med minuten kvar. Hemmalaget gjorde 23-23 från kanten med 30 sek kvar. Med 8 sek kvar tog Daniel Blomqvist sig förbi sin etta, men målvakten räddade. IVHs försök till 24-23 lyckades inte.

Matchen slutade rättvist 23-23.

Målskyttar IVH Västerås:
Daniel Zachridsson 6, Martin Boqvist 4, Alexander Rydén 4, Daniel Woolf 3, Robin Lundholm 2, Tobias Bamberg 1, Linus Hjulström 1, Nano Garrido 1, Joakim Cederroos 1

Målskyttar RP Linköping:
Adam Lönn 8, Erik Nyberg 4, Daniel Blomqvist 3, Hampus Nygren 3, Simon Hollnaicher 2, David Lowén 2, Calle Andersson 1

Matchens lirare:
Daniel Zachridsson, IVH
Fredrik Robach, Linköping"
I Sörmlandsderbyt mellan Nyköping och Eskil löd rapporterna om en het match där bortalaget hade +6 med kvarten kvar men att Nyköping kom igen och kvitterade. Matchens utseende nådde Örebro, där jag befann mig under helgen, och det verkade ha varit en del uppståndelse. Andreas Asp åkte på rött kort efter 3 2:or och att domarna var polare med Eskilkillarna (?). Då jag inte vet om detta är sant, främst ang. domarna, så lägger jag ingen närmare reflektion på det. Av kommentarerna att döma så verkar det dock ha varit ett surt efterspel. Tänk bara på att hålla det på en lagom nivå! Nyköping är hemmastarka och Eskil har nog lärt sig läxan att stänga matcherna. Lycka til båda gängen!
Skånela slog Irsta med 2 bollar. Hemma i Märsta är Skånela bra och Irsta får ta nya tag mot Nyköping i nästa fight.
Matchfakta;
"Det blev förlust borta mot Skånela när herrlaget startade seriespelet på söndagen. Hemmalaget vann med 28-26 (15-10) efter en svag första halvlek av Irstalaget.

Det var främst en period i mitten av första halvlek som ställde till det för de grönklädda. Tekniska fel och tveksamt anfallsspel gav Skånela möjlighet att kontra in flera enkla mål och gå från 4-4 till ledning 11-6. Resten av matchen var helt jämn, Skånelas ledning pendlade mellan fyra och fem mål tills det var knappa tio minuter kvar då Irsta försökte med en punktmarkering på Skånelas Jimmy Karlsson. Det gav viss effekt och Irsta kunde närma sig. De kom dock aldrig närmare än två mål och Skånela kunde ta hem segern.

- Vi kan inte vara nöjda efter en förlust, men Skånela är ett bra lag och vi tar med oss många positiva saker till nästa match - framförallt från andra halvlek, säger Irstatränaren Andreas "Aje" Jansson.

Anton Andreasson gör en mycket bra andra halvlek. Alexander Westholm säker på sin högerkant. Jonathan Perneheim gjorde korta inhopp i sin comeback efter knäoperation, och visade att formen är på väg tillbaka.

Nästa match spelas redan på onsdag 22 september då Irsta tar emot IFK Nyköping hemma i Bombardier Arena C. Matchstart 19.15


Målskyttar

Irsta:
Anton Andreasson 6, Alexander Westholm 5, Jonas Daglund 4 (1), Jonathan Perneheim 3 (1), Jonatan Lövgren 2, Axel Morén 2, Love Asplund 2, Daniel Grönvalls 1, Daniel Berg 1

Skånela:
Jimmy Karlsson 7, Jesper Östlund 6 (2), Viktor Östlund 4, Hampus Larsson 3, Gustav Hallén 2, Fredrik Haglöf 2, Kim Bäckman 2, Axel Fihn 1, Tim Kulich 1"


Överlag jämna matcher i norrettan där Silwing slpg Ricoh med fyra bollar, Lif Blå vann över Lidingö med fyra och Tyrold slog Täby med en boll...


Verkar som om jag missat Örebro SK;s herras status. Storförlust mot Cliff med 17-26 hemma i Idrottshuset.. Pratade med en ÖSK;are igår i samma hall och jag verkar ha överskattat laget. Får ge ÖSK 2-3 matcher till för att se om jag är helt fel ute. Närmast väntarv derby mot Järnvägen. Tyresö slog MP med 28-26 i samma serie. Tyresö kommer att vara med i toppen och MP kommer att störa många av lagen!


Irstas damer slog HK Spåret med 25-20! Viktigt, viktigt..


Vadstena vände mot Järnvägen i damtvåan och kunde, till slut, vinna med 21-20. Ska bli intressant och följa båda lagen under året. Förhoppningsvis kan jag se Järnvägen-NKIK 2/10 då vi spelar mot ÖSK;s 93:or timmarna innan den matchen!


I herrtrean vann Extra över Irsta U med 30-23, IVH Västerås U slog Miffe och Ljungsbro krossade Kumla med 38-10 (28 bollar!!!). Starkt av Extra att slå Irsta men i övrigt var det "som det skulle vara"..


Tjejlaget tog hem ÖrebroCupen efter 3 vinster i gruppen och 2 vinster i semi och final. Nu väntar GUIF;s 93/94-gäng i serien och om några veckor väntar IVH, Skuru, Söder och Polisen i USM. Det blir något att bita...


Givetvis kan jag inte ha koll på allt men med ca. 360-380 besökar per dag så syns iaf. handbollen i Mellansvenskan på något sätt. Mina åsikter är inte så mycket att bry sig om, bara vi får lite plats på nätet :)

Av Johan - 17 september 2010 12:26

Mycket på jobbet och cup i helgen gör att jag inte hinner skriva något om tipsen för div.1 Norra herrar och Allsvenskan..


Ny hemsida för RP LInköpings herrar; www.laget.se/rpifherr


Kör bara en tabell för div.1 Norra. Kommentarer kring placeringarna kommer nästa vecka! Årets serie är den jämnaste på flera år med många bra spelare! Platserna 1-4 tycker jag känns givna medan platserna 5-9 är mycket svåra att sätta. Silwing såg starka ut ifjol och också men hade det tungt. Kan Marcus Berg ändra på det?

Hoppas kvällens match mellan Nyköping-Eskil blir en fest! Då vi åker kl. 05.15 imorgon bitti till Örebro så blir det en lugn kväll i hemmet. Lycka till iaf


Div.1 Norra Herrar

 

1. HK Eskil

2. RP Linköping

3. IVH Västerås

4. Skånela

5. Irsta HF

6. Tyrold

7. Nyköping

8. Silwing/Troja

9. Ricoh

10. Täby HBK

11. Lidingö SK

12. Lif Blå


Får vi se efter helgen om jag är på rätt väg eller inte..

Av Johan - 15 september 2010 12:34

1. HK GP

Alltid bra och så även i år. Laget kan ställa upp med 14-15 duktiga handbollsspelare i varje match och har en bra tränare i Peter Luksic. Favorit!


2. Örebro SK

Ny tränare i Zivko Kokic. Pelle Jansson flyttade hem till Skåne och Eslöv. Laget var en liten, liten besvikelse ifjol ( gick ändå till kval mot Ricoh!!) och är säkert rejält sugna på revansch. Häftig premiär mot Järnvägen direkt. Lär vara med i toppen även i år!!


3. RP Handboll

Tidigare LHKing.. Bra juniororganisation med spelare som Berentsen och Sjöö. En del 91:or kommer nog också att spela i tvåan och det gör laget slagkraftigt. Man gjorde en riktigt bra säsong ifjol. Frågan är om det går att upprepa? Topp-5 iaf!


4. Tyresö IF

Unga och hungriga med ett par etablerade spelare i laget gör att Brejdings Tyresö känns spännande. Hade det lite tufft i Eskil Cup men stötte på bra motstånd under den helgen. Mattias Landgraff, Stefan Petrovic och Jonny Gartne hör till de mer namnkunniga. Hemma i Nyboda lär laget ta många poäng!


5. HK Järnvägen

Hade en mindre bra helg i Peking senast men chefen Allansson var inte så värst orolig. Anton Öster är nyttig så även Israelsson. Viktor Spennare hade en ok vänstertass och när Nisse Lindgren finns med i truppen så blir högersidan stark. Resor etc. gör att en del killar missar de första matcherna, har man råd med det? Starka hemma i Allé!


6. Tumba HK

U-lag till allsvenska IFK Tumba och även de har en bra juniororganisation. A-laget siktar på Elitserien och U-laget lär bli ett viktigt inslag i den satsningen då bänkkillarna får sin matchträning i tvåan.

 

7. MP

Laget med, förmodligen, Sveriges fulaste dress spelade DM-final mot Skogås i tisdags ( stryk med ett par bollar). Har en skön kombo med äldre rävar ( Patrik Widemo, Thomas Einarsson, Arvid Sundelin, Niklas Wernström) + några etablerade spelare i Joakim Engeström och Johan Nåtoft ( från Tyrold). Lär göra livet surt för några av lagen i serien.


8. Linköpings Lejon

Hade tänkt och sett i laget i helgen som gick men man kom inte till Norrköping.. Anledning? Nykomlingar och egen förening med en del duktiga spelare, Jakob Andersson, Kalle Svensson och andra 88-89:or. Mikael Claesson är fortfarande bas för laget? Känns ojämna..


9. Westermalm IF

Laget har en ny tränare i form av Mikael Schild ( har tidigare varit i bl.a Skurus herrar). Westermalm gick till kvartsfinal där Lidingö blev för svåra ( 23-40). Det är allt jag vet om laget idag. Inte så mycket mer att hitta på hemsidan. Överraskning?


10. Katrineholm

Hade en tung helg i Norrköping, där första halvlek mot NHK var blek men men en stor förändring i den andra. Laget är ungt och jämnt och det gäller att man gör något liknande resultat som fjolåret då de överträffade (?) sig själva och höll sig kvar utan kval. I år tror jag det blir tuffare. Nyckelspelare i målvakterna!


11. HK Cliff

Klassisk förening som för några år sedan var ett riktigt bra div.1-gäng Stefan Paunovic ( tidigare Switte) spelar i laget och överlag är Cliff ett ungt gäng. Förlorade mot Skogås i en träningsmatch i aug.månad och gick sådär i DM..


12. Handens SK

Nykomlingar och en, nästintill, osynlig hemsida. Man slog ut Stockholm Finest i kvalet under våren, vilket innebär att laget ändå känns skapligt.. Tittar man på övergångar så är det en hel del Haninge-spelare som gått till det röda gänget. Namnen säger dock inte mig så mycket!


Osäker på Sthlms-lagen. Är det någon som vet om det finns någon superspelare där?


Av Johan - 14 september 2010 10:43

Div.3 Herr står på tur och det är mycket svår serie att skriva om. Serien innehåller flera U-lag och därmed kommer laguppställningarna att variera från match till match. Jag gör iallafall ett försök;


1. Ljungsbro HF

Laget såg bra ut i helgens träningscup i Norrköping. Måste putsa en del på anfallsspelet men med Oscar Liljegren, Fredrik Elofsson ( bytt efternamn eller hur?) och Klas Lindkvist + ett par gamla RP-spelare så måste laget vara lite av favorit i trean. Frågorna är 2; tränar laget seriöst och vill man upp i div.2?


2. Norrköpings HK

Spelar en fartfylld och positiv handboll! Tobias Johansson kommer ha lekstuga i trean och dra på sig två försvarare och sedan släppa bollen till m9 eller m6. Petter Wåhlin är duktig och dessutom får man in en skytt från Borås på 9m. Per Hellström och Fredrik Löfgren utgör ett bra målvaktspar.


3. IVH Västerås U

U-laget till IVH och har bra div.3-spelare i form av många 90-91:or. Lär säkert få med sig ett par spelare från A-lagets trupp och i och med att den har breddats till i år så känns U-laget bättre.


4. Irsta HF U

Samma läge som med IVH U. Har kanske en bättre ungdomsverksamhet med flera duktiga juniorer och A-pojkar. Topplag ifjol och lär vara med även i år!


5. HK Tuna

U-lag till HK Eskil och stommen utgörs av föreningens juniorer. Får säkert med en sån spelare som bombaren Magnus Bergman från A-laget + någon till varje match och det räcker i trean. Tuna känns lite sämre än ifjol, då laget hade mer spets eftersom Eskil låg i Allsvenskan. Tuna är dock alltid bra och bortamatcherna på fredagarna kl. 20.30 är mycket svåra!!


6. HK eRPing

Återigen ett lag med många juniorer. De bästa ( Adam Sjöö och Filip Berentsen) lär spela i div.1 och sedan ska LHKing ha sitt material. Årgångarna 92-93 är starka i Linköping och laget kan utmana topp-5 i de inbördes matcherna.


7. HK Miffe

Känns som om Mantorp måste ha alla spelare friska i år för att div.1-äventyret ska gå bra! Det innebär att det inte blir så många spelare "över" till Miffe mer än vad som tillåts. Kan tänka mig att Eduardo Elofsson kan spela lite i trean men att Miffes stomme är lagets nya juniorsastning ( Mantorp+Malmslätt=sant)..


8. Hallstahammars SK

Robin Lundholm hoppade av tränarjobbet och gick tillbaka till IVH. Mikael Karlsson ( v9:a i Irsta) blir tränare och lär nog spela. Fått in Fredrik Tillman, Filip Lundholm och Stefan Signal (Köping) i truppen. Hallstahammar känns lite jojo-lag i dagsläget men lär nog överraska. Nibblehallen är svår hall att spela i..


9. HK Extra

Såg svaga ut i Norrköpings cup i helgen och är nog det svagaste U-laget i div.3 En del av spelarna lär spela i div.1 och då sjunker kvalitén i Extra.


10. Kumla HF

Nykomlingar ( tillsammans med NHK och eRPing). Har ungefär samma gäng som när man åkte ur trean säsongen 2007/2008 och det blir svårt även i år. Har en bra målvakt i stora Anders Persson samt bra skytte på 9m. Har fått in Anders Blomdahl från Järnvägen ( U-lagsspelare?) + 3 spelare till från samma förening. Får inte åka på skador på sina nyckelspelare om detta skall bli ett positivt år!!


Svårt men känns ändå ok..

Av Johan - 13 september 2010 16:56

1.Örebro SK.

I mina ögon är detta favoriten.. Bra bredd och framförallt en bra spets i tvillingarna Larsson, Sara Johansson ( 3 VM-guldmedaljörer i samma lag!!) samt den nya lekkamraten på m6 ( glömt namnet) men även hon från Lindeskolan. Laget var nära redan ifjol men "gjorde bort sig" och torskade matcher som man inte borde förlorat. Har man lärt sig den läxan så spelar laget i Elitserien 2011/2012! Har ett riktigt bra publikstöd i idrottshuset!


2.H65, Höör.

En av de absoluta förhandsfavoriterna till avancemanget. Bra målvaktspar i Jannike Nordström/Terese Bengtsson. Har en riktig "dräpare" på 9m i form av en jugge. Gamla NKIK-spelaren Cilla Dobak hittar vi på m6 och nya tränaren Niklas Harris vet vi gör ett bra jobb med sina lag. Känns redo för eliten!


3.Nacka HK

Talangfabriken Skuru IK har fått ihop ett bra gäng till Allsvenskan. Nacka har alltid varit i topp i gamla div.1 och tackade nej till Elitserien inför i år ( Tyresö fick platsen istället). Laget kommer att vara ett topplag. Man var och matchade mot GUIF nu i dagarna och kryssade i den matchen. Nacka är också i DM-final mot Tumba. Topp-3!! ( Är dåligt insatt här också; får Skuru släppa ner spelare till Nacka? Vill man det?).


4.IFK Tumba HK

Var med länge ifjol och kämpade om en elitserieplats. Har en av Allsvenskans bästa spelare i Sandra Eriksson. Duktig 93-kull som är med och gör det bra! Matcher i Tumba är också speciella, topp-5..


5.Eskilstuna GUIF.

Vann Eskil Cup för en vecka sedan och har gjort bra resultat på försäsongen. Intressant tränarpar ( Frenne Båverud/Thomas Tverin) och bra skytte på 9m ( Malin Nord och Jenny Salo). Neiderström i målet var skadad förra helgen, hur länge? Bra kanter i Hawke och 94:an Tove Andersson och många 92;or som konkurrerar. Kan överraska! ( Reflektion; kan Rebecka Lindberg gå från Eskil till GUIF eller är det Eskil som enbart kan låna spelare från GUIF?. Får hon knalla mellan lagen så ökar GUIF;s chanser än mer)..


6.IF Hellton.

Laget från de värmländska skogarna har spelat tillsammans i många år och har välutvecklat spel. Alltid tufft att spela i Karlstad sporthall ( har bara gjort det en gång, i finalen i Hellton Cup mot Hammarö=vinst, men det räckte..). Hellton får fram bra kullar ( 92:orna framförallt) och har en del 94:or som kan bli bra! Mittenplacering!


7.Önnereds HK.

Åkte ur Elitserien och har ett oerfaret lag. Sett till namn ( där har jag mindre bra koll) så känner jag igen enbart Elin Källkvist, Emma Candemark ( moderklubb RP IF) och Ida Lie. Bra tränare i Magnus Wanne! Önnered kommer inte gå upp i år och jag tror att föreningen har en plan på 3 år för att utveckla laget..


8.Rimbo HK

Hur resan i Elitserien gick ifjol vet vi... I år är det unga laget på en bättre nivå sett till materialet. Man kommer att vara med och nosa i toppen i år och Cassandra Tollbring kommer förmodligen bli punktad under stora delar av matcherna. Outsider!


9.Partille IF.

Laget där många av spelarna fått sin skolning i den "lilla" grannklubben, Sävehof. Ser att truppen innehåller flera systrar/döttrar till etablerade elitspelare. Den mest namnkunnige är Madeleine Üden på v6, som har en del matcher i bagaget med det gula laget.


10.Kungälvs HK.

Föreningen har spelat i Elitserien under ett par säsonger och fått fram en del bra spelare i systrarna Gillén, Therese Edmundsson och Charlotte Brandt. Dagens KHK har jag mindre koll på men de kommer nog att ligga till i botten av tabellen.


11.KvIK Sport.

Klassisk förening från Götet som också har ett par elitseriesäsonger bakom sig i historien.. Jag känner endast igen en spelare till namn ( Kim Kavsjö, som började i Kärras grymma 87-gäng). Lag från Göteborg är sällan dåliga på den här nivån men jag tror att KvIK får det tufft!


12.Sävsjö/Eksjö

Har inte imponerat på försäsongen och förlorat mot div.1-gäng Det forna mästarlaget ( Linköpings Jörgen Sjöö tog en massa SM-guld där i början av 90-talet) går en tuff säsong till mötes och måste nog ta många poäng hemma om detta skall gå vägen.. Fått tillbaka Malin Andersson, senast i Önnereds HK.


Reaktioner???!!!


Av Johan - 12 september 2010 08:10


1. Skånela IF.

Ungt och talangfullt lag under Anders Ericssons ledning. Tror inte föreningen är nöjda med att ha sitt damlag i div.1 Har bl.a vunnit mot Göksten under försäsongen med 29-15. Duktig tjej i landslagsspelaren Miranda Larsson. Klubben har också ett bra 94-gäng som säkert står och knackar på dörren till A-laget.


2. Gustavsbergs IF HK

Hade laget fått behålla Alexandra Domeij och Matilda Hampl så hade man även sprungit igenom div.1 Dessa gick dock till Spårvägen och laget tappade lite i slagkraft framåt. Man har dock kvar Viktoria Ödmark, Mikaela Jonsson, Elin Helin och Lotta Eriksson så laget kommer att klara sig fint i ettan. Enda svagheten ifjol var målvakten... Kanske får spela mot Domeij/Hampl i HK Spåret- hur blir det??


3. HK Spåret

Spårvägen har värvat häftigt till i år i form av både topp och bredd. Klubben gör en ordentlig juniorsatsning och det laget ser riktigt bra ut! Jag förutsätter att de utgör stommen i HK Spåret och att man kryddar det med några bänkisar från A-laget. Kan hamna högre upp, då föreningen förmodligen vill ha ett gäng i Allsvenskan.. ( Skuru=Nacka..)


4. GT Söder

Fått föreningens 95-tränare Peter Stolperud som tränare och det kan innebära offensivt försvarsspel. Var med länge ifjol i kampen om en allsvensk plats. Har många bra spelare och vill nog vara med även i år i kampen om den allsvenska platsen.


5. Irsta HF

Svåra att placera. Jag trodde att man saknade en del spelare i Eskil Cup men så verkade inte vara fallet. Det känns som om laget har tappat i kvalité jämfört med fjolåret. Duktig målvakt i Josefin Sand. Fått Jenny Hammarlund och Emma Öhling från Arboga. Har många duktiga ungdomsspelare på väg uppåt i 94- och 95-kullarna. Slog Nacka i finalen i GT Cup med 24-23 och Tumba innan dess med 33-27. Svårt... Mellanår???


6. Lidingö SK

Klassiskt damlag som är på uppgång. Vann Borlänge Cup i september och har en bra trio i Línda Serneholt, Alexsandra Tomasev och Elin Lamby. Svårslagna hemma i Gångsätrahallen och abslout ett lag som kommer att hamna topp-3.


7. RP IF

Värvat klokt (Sara Frejd och Rosanna Mennborg) + ett par duktiga tjejer från 93-kullen samt att man har fått behålla truppen, nästintill, från ifjol. Det gäller att spetsspelarna tar sitt ansvar och att målvakterna får ihop det under match. Försvarsspelet sägs vara lagets styrka och det är ju där som man vinner många matcher..


8. Stockholmspolisen.

Har en bra tränare i Magnus Janzon ( tidigare många år i Skuru) samt spelare som varit med högre upp i seriesystemet. M9;an och flicklandslagsspelaren Hanna Åhlén finns också med i laget samt så har man gjort en del bra resultat under hösten.


9. Avesta/Brovallen

Större trupp än ifjol och Emma Seger är det etablerade namnet. Har en del att bevisa efter fjolårets säsong. Tror man gör det också!! Kan bli en miss här...


10. Gökstens BK

Tappat MYCKET i form av spets och bredd. Slog ändå Irsta med en boll, 12-11, i Eskil Cup förra helgen. Josefin Johansson är det stora namnet i årets Göksten. Även tvillingarna Ahlin ( Hanna och Jenny) återfinns i laget. Göksten måste få en bra start samt ta en del poäng hemma i Ellfolk. Undrar vad mr. Åteg säger om detta? :)

Sett till trupper så hamnar GBK här, men man ska ju spela om det också..


11. Arbrå HK

Såg laget ifjol i Eskil Cup och då var man stora och tunga med bra skytte på 9m. Kanske har hänt mycket till i år men chansen för Arbrås del ligger nog mycket i att ta en del poäng. Har för mig svagt att man tappade sin bästa spelare till Allsvenskan eller Elitserien i år? Namn, inte susning...


12. Westermalm

Hittar abslout ingen info om laget då det mesta är från förra året. Enligt den info så är de äldsta spelarna födda 93.. Två förluster i DM mot Lidingö (22-28) och Söder (19-30)


Hur mycket fel ute är jag den här gången?
Av Johan - 11 september 2010 09:24

Nu ska det tippas! Idag blir det div.2 Damer. Därefter kommer jag att tippa enligt följande schema;


Sön. Div.1 Östra dam

Mån. Allsvenskan Dam

Tis. Div.3 Herr

Ons. Div.2 Herr

Tors. Div. 1 Norra herr

Fre. Allsvenskan herr


Div.2 Östsvenska Damer

 

1. Skogås HK

Här viker jag mig för expertisen. Det har varit prat om att laget har fått in spelare från Tyresö HF, dock så ser jag inga "stora" namn i laguppställningen. Rikard Andersson är sportchef och Matti Berenett är tränare. Man har ett duktigt 94-gäng och en del av dem lär säkert få chansen, t.ex Viktoria Zimmerman och Filippa Sjöstrand. Inte lika givna etta som Gustavsberg var ifjol- de visste jag var riktigt bra! Skogås har jag inte lika stor koll på..


2. HK Eskil

Mycket beroende av sitt samarbete med GUIF. Med bara Eskilspelare är man ändå topp-5 men med ett par hungriga juniorer från GUIF är man med och krigar på allvar! Såg riktigt bra ut i Eskil cup och har en bra startsexa ( frågetecken för h9..). Får man med 3-4 st GUIF-spelare under HELA säsongen är man med om en plats för avancemang!


3. Norrköping KvIK

Tappat mycket i kvalité då Maria Hossman, Sara Frejd och Angelica Ringdahl ( läs 15-20 mål framåt). Har seriens, i särklass, bästa målvakt i Mikaela Skullman. Nyförvärvet Josefin Harju blir en förstärkning. Har en tunn trupp och det gäller att de 7-8 spetsspelarna presterar för att laget ska lyckas. Serien är klasser sämre i år och NKIK har legat i toppen under de andra säsongerna. Risk för en miss...


4. IVH Västerås U

Fått mycket nytt till A-laget i elitserien. Har skaplig kvalité på juniornivå + att man får ner några tjejer från A-lagstruppen. Tränade och ambitiösa tjejer som kommer ta fler poäng ifjol. Nya spelaren från Eskil ( glömt namnet) ska visst spela mycket i IVH U.


5. Vadstena HF

Hade mycket skador ifjol. Sofia Falk och Cissi Holmberg är inte med i säsongsupptakten och det kan fälla laget.. Emma Tegnebo är med igen samt att några yngre förmågor får chansen i div.2 Tar många poäng i hemmahall och det är en jobbig bortamatch. Viktigt att få en bra start!


6. ÖSK Fram HK

Kan komma allt från 6:a till 1:a, beroende på vilka spelare man har till förfogande från match till match. Vet att tidigare NKIK- och RP-spelaren Linn Bergström spelar i laget och att man har gjort bra matcher under försäsongen. Lär förmodligen hamna högre upp än sexa!


7. HK Tyresöflickorna.

Trots att man har A-laget i Elitserien ( vojne, vojne...) så blir inte Flickorna något topplag i tvåan. Elitserielaget är tunnt och jag tror att U-lagets stomme utgörs av klubbens duktiga 94-gäng kryddat med lite äldre spelare. Laget kommer dock att vara bättre hemma än borta..


8. IFK Nyköping

Nykomling och en perfekt första match i form av NKIK på tisdag. Gjorde en ok helg i Eskil Cup där man slog samma gäng med 13-12. Tror dock att tisdagens match kommer att se annorlunda. Risken är att laget får spela mycket 5 mot 5 om motståndarna tar bort fröken Asp. Vet inte hur pass bra kvalité laget besitter men man åker inte ur!


9. IK Bolton

Känner bara igen en spelare i laget, Daniella Sarkan. Här kan jag vara helt fel ute men laget är nykomling och jag har inte hört något som kan ändra min uppfattning. Jag måste nog ge Bolton 5-6 matcher i serien för att ev. ändra min uppfattning.


10. HK Järnvägen

Har alltid legat i botten av tabellen och lär nog göra det även i år. Jag har mycket bättre koll på herrverksamheten i Hallsberg än damernas men i år får de det svårt. Slog Karlskoga med 21-16 i en träningsmatch, vet inte vad det betyder egentligen? Motbevisa!


11. LIF Lindesberg

Producerat mängder av fantastiska damspelare de senaste 3 åren. Men i takt med det så har damlagets kvalité sjunkit under varje säsong. I år tror jag att man får säga hej då till till div.2 Finns ingen info på deras hemsida men jag kan tänka mig att Bibbi Aziz och co. ser ungefär likadana ut på pappret som ifjol + några 94:or. Intressant och se om de mörkat??


Alles gut??

Av Johan - 7 september 2010 11:05

Vilket lag vinner div.1 Norra herrar 2010/2011?
IVH Västerås  
  40 %
RP Linköping  
  16 %
Skånela IF  
  6.7 %
HK Eskil  
  22 %

Övrigt lag


Vad tror vi om detta??

  
  15.3 %

Totalt har 150 personer röstat.
Omröstningen startade 2010-08-18 16:10

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se