Alla inlägg under oktober 2010

Av Johan - 4 oktober 2010 17:49

Jobbet tar mycket tid nu varpå bloggandet blir lite lidande. Ska dock försöka att bli bättre. Lite om helgen som gick kommer här!


Damer

 

Allsvenskan

Örebro förlorade mot Tumba med 25-26 efter att ha haft ledningen med 13-8 i paus.. Tumba ska ha gjort en grym andra halvlek och avgjort med matchens sista kast. Frida Granlund och Linn Larsson var bra i ÖSK. Ett enkelt referat finns på www.tumbahandboll.a.se.

GUIF måste (??) ha gjort en plattmatch i Småland då tippade jumbon Sävsjö/Eksjö körde över E-tunalaget. 29-19 låter iallafall oroväckande mycket. Laget ska ha missat många straffar och en del rena lägen men 10 bollar? Är övertygad om att tränarparet Båverud/Tverin styrde upp det efter matchen.. www.guif.nu


Div.1 Östra

RP krossade Polisen med 27-16 och verkar vara på spåret igen. Laget avgjorde i första halvleken (14-6 i paus) och tog nödvändiga poäng. Läs referat på www.rpif.se, klicka vidare in på damernas hemsida. Grattis! I nästa fight väntar Westermalm, inte omöjligt eller hur?

Irsta fick en lekton av Gustavsberg ( 12-29) och gör nog bäst i att börja ladda om inför kommande uppgifter. Finns länkar att läsa på www.irstahf.se

I Hälsingland ( eller Gästrikland) fick Göksten vända hem med årets första förlust. Arbrå är hemmastarka och vann med 22-21. www.gokstendam.se


Verkar som om Lidingö och Gustavsberg börjar "rycka" lite i damettan. Spåret lär säkert variera i kvalité från match till match men lär nog blanda sig in i topp-3. Spännande och följa RP och Göksten! Irsta har tappat tjejer och är ett ungt gäng med framtiden för sig!


Div.2

NKIK slog Järnvägen borta med 21-16 trots underläge 7-11 i paus. Skullman ( rätt tjatigt, eller hur?) var bra i andra ihop med Hanna Lekander och Emilia Karlsson. Viktigt för Patte och co. att få en bra öppning! ÖSK Fram på lördag ska nog kunna ordnas och sedan blir det roliga i följd i form av Skogås, Tyresö och Bolton. Tar man 6 av 8 poäng på dessa matcher ser det bra ut!

Skogås vann mot Vadstena med 36-27 (17-12). Stockholmarna verkar kontra mycket och straffade polkagrisgänget under den andra halvleken. Då jag ser VHF som ett topp-5 gäng i år så var kanske inte tipset på Skogås som serieetta inte så tokigt?  http://vhfdamer.wordpress.com

IVH Västerås U slog ÖSK Fram med 23-20 på bortaplan. När IVH har med bästa gänget så är man bra. Såg att man hade med både Emelie Olsson och Gabriella Skogsberg i matchen mot Järnvägen i omgången innan..

Eskil och Nyköping delade systerligt på poängen ( 25-25). Då ingen skriver om samarbetet mellan GUIF och Eskil på damsidan så verkar det inte finnas något? Ryktet gick under Eskil Cup men det kanske helt enkelt blev av...

Tyresöflickorna vann över Lindesberg med 23-14 och är nog rätt bra.. Du har nog rätt där, Feferoni! A-laget går dock fortsatt tungt..


Herrar

 

Div.1 Södra


Mantorp förlorade hemma mot duktiga med 27-29 (13-16). Hittills är jag imponerad av Mantorp och deras resultat. Country är ett lag för steget till Allsvenskan och Cyrus borta ( senast) är inte lätt. I helgen hade man också många målskyttar, vilket kan bli viktigt under senare delen av säsongen. På söndag tar man emot en av de absoluta favoriterna i Pelle Janssons Eslöv HF. Skrälläge? www.mantorphandboll.com


Div.1 Norra

Storma, tack ;). RP Linköping vände underläge, 10-14, till seger med 26-25 borta mot Ricoh. Laget från Risbrinksgatan har börjat bra och är ett lag för toppen. Ricoh känns underskattade då de har MASSOR av rutin i många av kropparna, vilket gör att de kommer att störa många av de andra lagen i serien... www.laget.se/rpifherr för referat. Täby väntar i hemmahall i helgen, minst +10 säger jag..

Irsta är så där skönt Irstaaktiga som bara de kan vara.. Man slår Eskil med 27-17 och stod för omgångens knall! Bortalaget saknade Tverin och Tobias Axelsson, vilket såklart var ett avbräck. I och med att GUIF;s damer hade match samtidigt så verkar det klart för vilket som ska prioriteras för Tomas. Erik Larsson fick göra comeback och var ok. www.irstahf.se och www.hkeskil.nu för mer, rejäla referat.

IVH Västerås slog Lidingö borta med 37-27. www.ivhvasteras.se. Har tåget kommit igång nu??

Nyköping vann fredagsmatchen hemma mot Tyrold med 30-28. Att ni kan skilja så mycket i kvalité på 4 veckor, Germerud!! Vart har vi er??!! www.ifknykoping.org


Div.2

Örebro förlorade mot Tumba med 29-32 och jag får nog medge att jag inte hade 100 % koll där i tipset. 0 poäng efter 3 matcher är inte bra och närmast väntar 2 tuffa matcher ( Tyresö och Matteuspojkarna). Reser ni er på 7?? Kom igen! 0 points efter 5 matcher och det börjar bli farligt..

Jänrvägen slog Lejon med 27-23. Allansson skriver bra referat så läs på www.lagsidan.se/hkjherr Är ni på gång nu? Intressant match mot RP i helgen..

Samma RP fick en lektion av GP (24-37) och hade nog ett par killar med i Stockholm i matchen mot Ricoh.. GP är ALLTID bra!!!

Katrineholm spelar många ett spratt och levererar! Att slå Cliff på bortaplan är mycket bra! Mittengäng, trots allt..

Tyresö hakar på GP i toppen och åker till Närke i helgen. Åker ni därifrån med 2 pinnar, Brejding? ;)


Div.3

Mina toppkandidater Ljungsbro och Norrköping vann sina bortamatcher. Ljungsbro slog eRPing med 30-26 och NHK vann över Miffe med 25-22 efter att Petter Wåhlin gjort 10 mål eftersom Miffe punktade bort Tobias Johansson. Boråsaren Robert Färdigh var bra bakåt och Pera Hellström i kassen stängde igen stundtals. Skulle ju vara fint och se div.2-handboll på herrsidan i stan nästa år.. Inte omöjligt!!

Irstas U-lag slog Hallstahammar med 27-17 och kommer att vara med i topp-5 boet.. Hallstahammar verkade ha fått in en del nytt, vad hände?? Man har i och för sig mött IVH och Irstas U-lag. Man kunde ju haft lättare öppning...


Så slutligen.. Är man intresserad av en spelare så pratar man med styrelsen i den spelarens förening. Nu har jag hört 3 olika spelarnamn som blivit kontaktade och det ser inte så snyggt ut! Jag har förståelse för intresset men när det inte sköts så måste det fram. Och, det handlar om flera klubbar i Mellansvenskan!! Ordning och reda så slipper vi en massa strunt.

Träna på i veckan så blir helgen lika fin som den gångna!!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards