Direktlänk till inlägg 4 oktober 2010

Ett svep från helgens matcher

Av Johan - 4 oktober 2010 17:49

Jobbet tar mycket tid nu varpå bloggandet blir lite lidande. Ska dock försöka att bli bättre. Lite om helgen som gick kommer här!


Damer

 

Allsvenskan

Örebro förlorade mot Tumba med 25-26 efter att ha haft ledningen med 13-8 i paus.. Tumba ska ha gjort en grym andra halvlek och avgjort med matchens sista kast. Frida Granlund och Linn Larsson var bra i ÖSK. Ett enkelt referat finns på www.tumbahandboll.a.se.

GUIF måste (??) ha gjort en plattmatch i Småland då tippade jumbon Sävsjö/Eksjö körde över E-tunalaget. 29-19 låter iallafall oroväckande mycket. Laget ska ha missat många straffar och en del rena lägen men 10 bollar? Är övertygad om att tränarparet Båverud/Tverin styrde upp det efter matchen.. www.guif.nu


Div.1 Östra

RP krossade Polisen med 27-16 och verkar vara på spåret igen. Laget avgjorde i första halvleken (14-6 i paus) och tog nödvändiga poäng. Läs referat på www.rpif.se, klicka vidare in på damernas hemsida. Grattis! I nästa fight väntar Westermalm, inte omöjligt eller hur?

Irsta fick en lekton av Gustavsberg ( 12-29) och gör nog bäst i att börja ladda om inför kommande uppgifter. Finns länkar att läsa på www.irstahf.se

I Hälsingland ( eller Gästrikland) fick Göksten vända hem med årets första förlust. Arbrå är hemmastarka och vann med 22-21. www.gokstendam.se


Verkar som om Lidingö och Gustavsberg börjar "rycka" lite i damettan. Spåret lär säkert variera i kvalité från match till match men lär nog blanda sig in i topp-3. Spännande och följa RP och Göksten! Irsta har tappat tjejer och är ett ungt gäng med framtiden för sig!


Div.2

NKIK slog Järnvägen borta med 21-16 trots underläge 7-11 i paus. Skullman ( rätt tjatigt, eller hur?) var bra i andra ihop med Hanna Lekander och Emilia Karlsson. Viktigt för Patte och co. att få en bra öppning! ÖSK Fram på lördag ska nog kunna ordnas och sedan blir det roliga i följd i form av Skogås, Tyresö och Bolton. Tar man 6 av 8 poäng på dessa matcher ser det bra ut!

Skogås vann mot Vadstena med 36-27 (17-12). Stockholmarna verkar kontra mycket och straffade polkagrisgänget under den andra halvleken. Då jag ser VHF som ett topp-5 gäng i år så var kanske inte tipset på Skogås som serieetta inte så tokigt?  http://vhfdamer.wordpress.com

IVH Västerås U slog ÖSK Fram med 23-20 på bortaplan. När IVH har med bästa gänget så är man bra. Såg att man hade med både Emelie Olsson och Gabriella Skogsberg i matchen mot Järnvägen i omgången innan..

Eskil och Nyköping delade systerligt på poängen ( 25-25). Då ingen skriver om samarbetet mellan GUIF och Eskil på damsidan så verkar det inte finnas något? Ryktet gick under Eskil Cup men det kanske helt enkelt blev av...

Tyresöflickorna vann över Lindesberg med 23-14 och är nog rätt bra.. Du har nog rätt där, Feferoni! A-laget går dock fortsatt tungt..


Herrar

 

Div.1 Södra


Mantorp förlorade hemma mot duktiga med 27-29 (13-16). Hittills är jag imponerad av Mantorp och deras resultat. Country är ett lag för steget till Allsvenskan och Cyrus borta ( senast) är inte lätt. I helgen hade man också många målskyttar, vilket kan bli viktigt under senare delen av säsongen. På söndag tar man emot en av de absoluta favoriterna i Pelle Janssons Eslöv HF. Skrälläge? www.mantorphandboll.com


Div.1 Norra

Storma, tack ;). RP Linköping vände underläge, 10-14, till seger med 26-25 borta mot Ricoh. Laget från Risbrinksgatan har börjat bra och är ett lag för toppen. Ricoh känns underskattade då de har MASSOR av rutin i många av kropparna, vilket gör att de kommer att störa många av de andra lagen i serien... www.laget.se/rpifherr för referat. Täby väntar i hemmahall i helgen, minst +10 säger jag..

Irsta är så där skönt Irstaaktiga som bara de kan vara.. Man slår Eskil med 27-17 och stod för omgångens knall! Bortalaget saknade Tverin och Tobias Axelsson, vilket såklart var ett avbräck. I och med att GUIF;s damer hade match samtidigt så verkar det klart för vilket som ska prioriteras för Tomas. Erik Larsson fick göra comeback och var ok. www.irstahf.se och www.hkeskil.nu för mer, rejäla referat.

IVH Västerås slog Lidingö borta med 37-27. www.ivhvasteras.se. Har tåget kommit igång nu??

Nyköping vann fredagsmatchen hemma mot Tyrold med 30-28. Att ni kan skilja så mycket i kvalité på 4 veckor, Germerud!! Vart har vi er??!! www.ifknykoping.org


Div.2

Örebro förlorade mot Tumba med 29-32 och jag får nog medge att jag inte hade 100 % koll där i tipset. 0 poäng efter 3 matcher är inte bra och närmast väntar 2 tuffa matcher ( Tyresö och Matteuspojkarna). Reser ni er på 7?? Kom igen! 0 points efter 5 matcher och det börjar bli farligt..

Jänrvägen slog Lejon med 27-23. Allansson skriver bra referat så läs på www.lagsidan.se/hkjherr Är ni på gång nu? Intressant match mot RP i helgen..

Samma RP fick en lektion av GP (24-37) och hade nog ett par killar med i Stockholm i matchen mot Ricoh.. GP är ALLTID bra!!!

Katrineholm spelar många ett spratt och levererar! Att slå Cliff på bortaplan är mycket bra! Mittengäng, trots allt..

Tyresö hakar på GP i toppen och åker till Närke i helgen. Åker ni därifrån med 2 pinnar, Brejding? ;)


Div.3

Mina toppkandidater Ljungsbro och Norrköping vann sina bortamatcher. Ljungsbro slog eRPing med 30-26 och NHK vann över Miffe med 25-22 efter att Petter Wåhlin gjort 10 mål eftersom Miffe punktade bort Tobias Johansson. Boråsaren Robert Färdigh var bra bakåt och Pera Hellström i kassen stängde igen stundtals. Skulle ju vara fint och se div.2-handboll på herrsidan i stan nästa år.. Inte omöjligt!!

Irstas U-lag slog Hallstahammar med 27-17 och kommer att vara med i topp-5 boet.. Hallstahammar verkade ha fått in en del nytt, vad hände?? Man har i och för sig mött IVH och Irstas U-lag. Man kunde ju haft lättare öppning...


Så slutligen.. Är man intresserad av en spelare så pratar man med styrelsen i den spelarens förening. Nu har jag hört 3 olika spelarnamn som blivit kontaktade och det ser inte så snyggt ut! Jag har förståelse för intresset men när det inte sköts så måste det fram. Och, det handlar om flera klubbar i Mellansvenskan!! Ordning och reda så slipper vi en massa strunt.

Träna på i veckan så blir helgen lika fin som den gångna!!

 
 
Ingen bild

Majken

5 oktober 2010 11:23

Är inte IVH A-damers senaste matcher värda att kommentera?

 
Ingen bild

läktarproffs

5 oktober 2010 12:13

Samarbetet mellan guif-eskil på damsidan lever och fungerar. däremot finns det inte så mycket spelare att tillhandahålla då guif även startat ett utvecklingslag(div.4) för att få upp i seriesystemet som farmarlag till de allsvenska som de har. Tror problemet ligger där...

Tverin är anställd av Guif så tror inte han har så mycket till val heller om han ska kunna köra en "dubbel" i år, vad jag hört. men sen är ju rykten alltid rykten. klart det är trist för eskil när det krockar viktiga matcher, men man bygger inte laget på 1-2spelare("Tuben" skall inte glömmas), även om båda 2 är viktiga kuggar för laget.

Annars en välskriven blogg, keep up the good work!

 
Ingen bild

Frågetecken??

5 oktober 2010 14:16

Vilka spelare eller föreningar är det som är inblandade i så fall?? När spelare smiter utan att ha kontaktat egna föreningen?

 
Ingen bild

Göran

5 oktober 2010 15:17

Tror inte någon dragit från sin förening utan att kontakta, men vad ryktet säger är det RP som ringer runt till spelare i andra klubbar UTAN att kontakta spelarnas styrelse innan... Skulle inte förvåna mig direkt tyvärr!

 
Ingen bild

Initerad

5 oktober 2010 15:36

Det räcker inte med att de tar kontakt med spelarna direkt. De går även på u-spelare och det finns sedan länge ett samförstånd mellan klubbarna i Östergötland att man inte försöker värva ungdomar ifrån varandra.
De har fått mycket skit under vår/sommar för detta från föreningarna i närområdet, men ändå så har de gått på spelarna igen nu under hösten. Trots att spelarna också tackat NEJ!!

RP hade i omgångar hållt på på detta sätt sedan mitten av 70-talet (vad jag vet med säkerhet) och oavsett hur mycket skit de får för det så biter det inte utan de fortsätter. Hade de skött kontakterna med föreningarna i närområdet bättre så hade de varit ett stabilt elitserielag idag. Framförallt på damsidan.

 
Ingen bild

Framtiden

7 oktober 2010 17:11

Tänk om alla kunde se till handbollens bästa och diskutera hur man kan göra för att få till så många elitlag i t ex östergötland som möjligt men även att ha en stor bredd. Spelarmaterial finns om de får rätt träning och coaching. Att ha ett elitlag kräver mycket resurser (ekonomi och kunskap)men också en slipad organisation som stöttar. Bygg underifrån med utbildning av styrerlser, ledare och spelare. Föreningarna måste börja samarbeta både i det direkta närområdet och på längre håll mellan olika städer. Ledare i de olika föreningarna måste sluta att klaga på och anklaga varandra. Utnyttja möjligheterna att skapa mer intresse för vår idrott med hjälp av VM-slutspelet. Tillsammans kan vi göra jättemycket om vi drar åt samma håll! Innan vi skriver något negativt bör vi fundera om det ger något positvt för handbollen och dess utveckling. Kom med konkreta förslag hur föreningar tillsammans kan lyckas utveckla handbollen!

Tillsammans älskar vi handboll

 
Ingen bild

Göran

7 oktober 2010 17:25

Det var en fin snyft historia, men själva meningen med mitt inlägg var att RP:IF ska sluta ta kontakt med Spelare och även nu då U-spelare om det finns samförstånd mellan föreningar att man ej gör så.. Inte undra på att man inte kommer överrens med varandra då en förening hela tiden bryter " oskrivna" regler. Man tar helt enkelt inte kontakt med spelare i andra föreningar utan att ta kontakt med deras styrelsen först... Förstår att man inte vill jobba med en klubb som dom röda, där man kör över allt och alla för att få synas och vara bäst!

 
Ingen bild

Tråkigt

8 oktober 2010 10:43

Vad jag vet så har flera spelare i östergötland blivit uppringda av nkik innan styrelsen blivit kontaktade. Det är nog få lag i Östergötland som följer de "oskrivna" reglerna. Man kanske behöver se över regelverket om detta nu har blivit ett sådant problem.

 
Ingen bild

Oddset

8 oktober 2010 18:10

När kommer nhk eller nkik ansöka om kk?
Under Nov? Dec? efter jul?

 
Ingen bild

Han som vet

9 oktober 2010 11:41

Till Oddset - "Surt sa räven....".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards