Alla inlägg under september 2010

Av Johan - 13 september 2010 16:56

1.Örebro SK.

I mina ögon är detta favoriten.. Bra bredd och framförallt en bra spets i tvillingarna Larsson, Sara Johansson ( 3 VM-guldmedaljörer i samma lag!!) samt den nya lekkamraten på m6 ( glömt namnet) men även hon från Lindeskolan. Laget var nära redan ifjol men "gjorde bort sig" och torskade matcher som man inte borde förlorat. Har man lärt sig den läxan så spelar laget i Elitserien 2011/2012! Har ett riktigt bra publikstöd i idrottshuset!


2.H65, Höör.

En av de absoluta förhandsfavoriterna till avancemanget. Bra målvaktspar i Jannike Nordström/Terese Bengtsson. Har en riktig "dräpare" på 9m i form av en jugge. Gamla NKIK-spelaren Cilla Dobak hittar vi på m6 och nya tränaren Niklas Harris vet vi gör ett bra jobb med sina lag. Känns redo för eliten!


3.Nacka HK

Talangfabriken Skuru IK har fått ihop ett bra gäng till Allsvenskan. Nacka har alltid varit i topp i gamla div.1 och tackade nej till Elitserien inför i år ( Tyresö fick platsen istället). Laget kommer att vara ett topplag. Man var och matchade mot GUIF nu i dagarna och kryssade i den matchen. Nacka är också i DM-final mot Tumba. Topp-3!! ( Är dåligt insatt här också; får Skuru släppa ner spelare till Nacka? Vill man det?).


4.IFK Tumba HK

Var med länge ifjol och kämpade om en elitserieplats. Har en av Allsvenskans bästa spelare i Sandra Eriksson. Duktig 93-kull som är med och gör det bra! Matcher i Tumba är också speciella, topp-5..


5.Eskilstuna GUIF.

Vann Eskil Cup för en vecka sedan och har gjort bra resultat på försäsongen. Intressant tränarpar ( Frenne Båverud/Thomas Tverin) och bra skytte på 9m ( Malin Nord och Jenny Salo). Neiderström i målet var skadad förra helgen, hur länge? Bra kanter i Hawke och 94:an Tove Andersson och många 92;or som konkurrerar. Kan överraska! ( Reflektion; kan Rebecka Lindberg gå från Eskil till GUIF eller är det Eskil som enbart kan låna spelare från GUIF?. Får hon knalla mellan lagen så ökar GUIF;s chanser än mer)..


6.IF Hellton.

Laget från de värmländska skogarna har spelat tillsammans i många år och har välutvecklat spel. Alltid tufft att spela i Karlstad sporthall ( har bara gjort det en gång, i finalen i Hellton Cup mot Hammarö=vinst, men det räckte..). Hellton får fram bra kullar ( 92:orna framförallt) och har en del 94:or som kan bli bra! Mittenplacering!


7.Önnereds HK.

Åkte ur Elitserien och har ett oerfaret lag. Sett till namn ( där har jag mindre bra koll) så känner jag igen enbart Elin Källkvist, Emma Candemark ( moderklubb RP IF) och Ida Lie. Bra tränare i Magnus Wanne! Önnered kommer inte gå upp i år och jag tror att föreningen har en plan på 3 år för att utveckla laget..


8.Rimbo HK

Hur resan i Elitserien gick ifjol vet vi... I år är det unga laget på en bättre nivå sett till materialet. Man kommer att vara med och nosa i toppen i år och Cassandra Tollbring kommer förmodligen bli punktad under stora delar av matcherna. Outsider!


9.Partille IF.

Laget där många av spelarna fått sin skolning i den "lilla" grannklubben, Sävehof. Ser att truppen innehåller flera systrar/döttrar till etablerade elitspelare. Den mest namnkunnige är Madeleine Üden på v6, som har en del matcher i bagaget med det gula laget.


10.Kungälvs HK.

Föreningen har spelat i Elitserien under ett par säsonger och fått fram en del bra spelare i systrarna Gillén, Therese Edmundsson och Charlotte Brandt. Dagens KHK har jag mindre koll på men de kommer nog att ligga till i botten av tabellen.


11.KvIK Sport.

Klassisk förening från Götet som också har ett par elitseriesäsonger bakom sig i historien.. Jag känner endast igen en spelare till namn ( Kim Kavsjö, som började i Kärras grymma 87-gäng). Lag från Göteborg är sällan dåliga på den här nivån men jag tror att KvIK får det tufft!


12.Sävsjö/Eksjö

Har inte imponerat på försäsongen och förlorat mot div.1-gäng Det forna mästarlaget ( Linköpings Jörgen Sjöö tog en massa SM-guld där i början av 90-talet) går en tuff säsong till mötes och måste nog ta många poäng hemma om detta skall gå vägen.. Fått tillbaka Malin Andersson, senast i Önnereds HK.


Reaktioner???!!!


Av Johan - 12 september 2010 08:10


1. Skånela IF.

Ungt och talangfullt lag under Anders Ericssons ledning. Tror inte föreningen är nöjda med att ha sitt damlag i div.1 Har bl.a vunnit mot Göksten under försäsongen med 29-15. Duktig tjej i landslagsspelaren Miranda Larsson. Klubben har också ett bra 94-gäng som säkert står och knackar på dörren till A-laget.


2. Gustavsbergs IF HK

Hade laget fått behålla Alexandra Domeij och Matilda Hampl så hade man även sprungit igenom div.1 Dessa gick dock till Spårvägen och laget tappade lite i slagkraft framåt. Man har dock kvar Viktoria Ödmark, Mikaela Jonsson, Elin Helin och Lotta Eriksson så laget kommer att klara sig fint i ettan. Enda svagheten ifjol var målvakten... Kanske får spela mot Domeij/Hampl i HK Spåret- hur blir det??


3. HK Spåret

Spårvägen har värvat häftigt till i år i form av både topp och bredd. Klubben gör en ordentlig juniorsatsning och det laget ser riktigt bra ut! Jag förutsätter att de utgör stommen i HK Spåret och att man kryddar det med några bänkisar från A-laget. Kan hamna högre upp, då föreningen förmodligen vill ha ett gäng i Allsvenskan.. ( Skuru=Nacka..)


4. GT Söder

Fått föreningens 95-tränare Peter Stolperud som tränare och det kan innebära offensivt försvarsspel. Var med länge ifjol i kampen om en allsvensk plats. Har många bra spelare och vill nog vara med även i år i kampen om den allsvenska platsen.


5. Irsta HF

Svåra att placera. Jag trodde att man saknade en del spelare i Eskil Cup men så verkade inte vara fallet. Det känns som om laget har tappat i kvalité jämfört med fjolåret. Duktig målvakt i Josefin Sand. Fått Jenny Hammarlund och Emma Öhling från Arboga. Har många duktiga ungdomsspelare på väg uppåt i 94- och 95-kullarna. Slog Nacka i finalen i GT Cup med 24-23 och Tumba innan dess med 33-27. Svårt... Mellanår???


6. Lidingö SK

Klassiskt damlag som är på uppgång. Vann Borlänge Cup i september och har en bra trio i Línda Serneholt, Alexsandra Tomasev och Elin Lamby. Svårslagna hemma i Gångsätrahallen och abslout ett lag som kommer att hamna topp-3.


7. RP IF

Värvat klokt (Sara Frejd och Rosanna Mennborg) + ett par duktiga tjejer från 93-kullen samt att man har fått behålla truppen, nästintill, från ifjol. Det gäller att spetsspelarna tar sitt ansvar och att målvakterna får ihop det under match. Försvarsspelet sägs vara lagets styrka och det är ju där som man vinner många matcher..


8. Stockholmspolisen.

Har en bra tränare i Magnus Janzon ( tidigare många år i Skuru) samt spelare som varit med högre upp i seriesystemet. M9;an och flicklandslagsspelaren Hanna Åhlén finns också med i laget samt så har man gjort en del bra resultat under hösten.


9. Avesta/Brovallen

Större trupp än ifjol och Emma Seger är det etablerade namnet. Har en del att bevisa efter fjolårets säsong. Tror man gör det också!! Kan bli en miss här...


10. Gökstens BK

Tappat MYCKET i form av spets och bredd. Slog ändå Irsta med en boll, 12-11, i Eskil Cup förra helgen. Josefin Johansson är det stora namnet i årets Göksten. Även tvillingarna Ahlin ( Hanna och Jenny) återfinns i laget. Göksten måste få en bra start samt ta en del poäng hemma i Ellfolk. Undrar vad mr. Åteg säger om detta? :)

Sett till trupper så hamnar GBK här, men man ska ju spela om det också..


11. Arbrå HK

Såg laget ifjol i Eskil Cup och då var man stora och tunga med bra skytte på 9m. Kanske har hänt mycket till i år men chansen för Arbrås del ligger nog mycket i att ta en del poäng. Har för mig svagt att man tappade sin bästa spelare till Allsvenskan eller Elitserien i år? Namn, inte susning...


12. Westermalm

Hittar abslout ingen info om laget då det mesta är från förra året. Enligt den info så är de äldsta spelarna födda 93.. Två förluster i DM mot Lidingö (22-28) och Söder (19-30)


Hur mycket fel ute är jag den här gången?




Av Johan - 11 september 2010 09:24

Nu ska det tippas! Idag blir det div.2 Damer. Därefter kommer jag att tippa enligt följande schema;


Sön. Div.1 Östra dam

Mån. Allsvenskan Dam

Tis. Div.3 Herr

Ons. Div.2 Herr

Tors. Div. 1 Norra herr

Fre. Allsvenskan herr


Div.2 Östsvenska Damer

 

1. Skogås HK

Här viker jag mig för expertisen. Det har varit prat om att laget har fått in spelare från Tyresö HF, dock så ser jag inga "stora" namn i laguppställningen. Rikard Andersson är sportchef och Matti Berenett är tränare. Man har ett duktigt 94-gäng och en del av dem lär säkert få chansen, t.ex Viktoria Zimmerman och Filippa Sjöstrand. Inte lika givna etta som Gustavsberg var ifjol- de visste jag var riktigt bra! Skogås har jag inte lika stor koll på..


2. HK Eskil

Mycket beroende av sitt samarbete med GUIF. Med bara Eskilspelare är man ändå topp-5 men med ett par hungriga juniorer från GUIF är man med och krigar på allvar! Såg riktigt bra ut i Eskil cup och har en bra startsexa ( frågetecken för h9..). Får man med 3-4 st GUIF-spelare under HELA säsongen är man med om en plats för avancemang!


3. Norrköping KvIK

Tappat mycket i kvalité då Maria Hossman, Sara Frejd och Angelica Ringdahl ( läs 15-20 mål framåt). Har seriens, i särklass, bästa målvakt i Mikaela Skullman. Nyförvärvet Josefin Harju blir en förstärkning. Har en tunn trupp och det gäller att de 7-8 spetsspelarna presterar för att laget ska lyckas. Serien är klasser sämre i år och NKIK har legat i toppen under de andra säsongerna. Risk för en miss...


4. IVH Västerås U

Fått mycket nytt till A-laget i elitserien. Har skaplig kvalité på juniornivå + att man får ner några tjejer från A-lagstruppen. Tränade och ambitiösa tjejer som kommer ta fler poäng ifjol. Nya spelaren från Eskil ( glömt namnet) ska visst spela mycket i IVH U.


5. Vadstena HF

Hade mycket skador ifjol. Sofia Falk och Cissi Holmberg är inte med i säsongsupptakten och det kan fälla laget.. Emma Tegnebo är med igen samt att några yngre förmågor får chansen i div.2 Tar många poäng i hemmahall och det är en jobbig bortamatch. Viktigt att få en bra start!


6. ÖSK Fram HK

Kan komma allt från 6:a till 1:a, beroende på vilka spelare man har till förfogande från match till match. Vet att tidigare NKIK- och RP-spelaren Linn Bergström spelar i laget och att man har gjort bra matcher under försäsongen. Lär förmodligen hamna högre upp än sexa!


7. HK Tyresöflickorna.

Trots att man har A-laget i Elitserien ( vojne, vojne...) så blir inte Flickorna något topplag i tvåan. Elitserielaget är tunnt och jag tror att U-lagets stomme utgörs av klubbens duktiga 94-gäng kryddat med lite äldre spelare. Laget kommer dock att vara bättre hemma än borta..


8. IFK Nyköping

Nykomling och en perfekt första match i form av NKIK på tisdag. Gjorde en ok helg i Eskil Cup där man slog samma gäng med 13-12. Tror dock att tisdagens match kommer att se annorlunda. Risken är att laget får spela mycket 5 mot 5 om motståndarna tar bort fröken Asp. Vet inte hur pass bra kvalité laget besitter men man åker inte ur!


9. IK Bolton

Känner bara igen en spelare i laget, Daniella Sarkan. Här kan jag vara helt fel ute men laget är nykomling och jag har inte hört något som kan ändra min uppfattning. Jag måste nog ge Bolton 5-6 matcher i serien för att ev. ändra min uppfattning.


10. HK Järnvägen

Har alltid legat i botten av tabellen och lär nog göra det även i år. Jag har mycket bättre koll på herrverksamheten i Hallsberg än damernas men i år får de det svårt. Slog Karlskoga med 21-16 i en träningsmatch, vet inte vad det betyder egentligen? Motbevisa!


11. LIF Lindesberg

Producerat mängder av fantastiska damspelare de senaste 3 åren. Men i takt med det så har damlagets kvalité sjunkit under varje säsong. I år tror jag att man får säga hej då till till div.2 Finns ingen info på deras hemsida men jag kan tänka mig att Bibbi Aziz och co. ser ungefär likadana ut på pappret som ifjol + några 94:or. Intressant och se om de mörkat??


Alles gut??

Av Johan - 7 september 2010 11:05

Vilket lag vinner div.1 Norra herrar 2010/2011?
IVH Västerås  
  40 %
RP Linköping  
  16 %
Skånela IF  
  6.7 %
HK Eskil  
  22 %

Övrigt lag


Vad tror vi om detta??

  
  15.3 %

Totalt har 150 personer röstat.
Omröstningen startade 2010-08-18 16:10

Av Johan - 6 september 2010 10:57

7 lag kom och ett lag segrade till sist i form av HK Eskil. Här kommer mina reflektioner kring de matcher jag såg samt de lag som jag hann med och se under söndagen;


Första fighten var mellan Åbo och Nyköping. Andreas Asp och Simon Skuthälla och då blir det tunt på 9m i det vita gänget. Man hängde med i första halvlek men fick svårare ju längre matchen led. "Gee" var stor bakåt och Tommy Dalin hängde ett par fina framåt. Annars kände jag inte igen så många av grabbarna.. Generationsskifte på gång??


Andra matchen var mellan Eskil-Irsta i herrsemin. Hemmalaget körde matchen i första halvlek ( tror det var 9-2 i paus) och spelade verkligen ut. Tobias Olsson i målet hade en grym halvlek och stängde igen kiosken. Eskil straffade Irsta på kontringar och liraren Kristoffer Adamsson hade en liten julafton. Eskil vann med tio bollar och var klart för final.


I semi 2 möttes IVH-BK 46. Finnarna började bäst och ledde med 3-4 bollar. IVH fick bättre ordning på spelet och framförallt Alexander Rüden och Sebastian Arnehall hade bra procent på sina skott. Boqvist blev skuggad under den första halvleken och kom bort lite anfallssspelet. Lika i paus och sedan var det IVH för hela slanten. 9m-uppställningen kom i bättre fart och storebror Zacke började producera. Arnehall ( inte ATLEhall..) kontrade in fler mål och känns spännande. 3-blocket med Martin och Linus Hjulström stängde igen, nästintill, helt. IVH vann matchen med ett par bollar och således fick jag rätt i mitt finaltips- IVH mot Eskil...


.. men tyvärr så fick jag fel i vilka som skulle vinna. Jag såg inte finalen men efter att ha sett båda lagen under söndagen så känns Eskils vinst med 22-17 inte överraskande. Jag vet att man punktade bort Martin under lördagen och ev. att man gjorde samma sak även under söndagen? Hemmavinst och en viktig "prestigeseger" inför säsongen..


Lagen;


HK Eskil- imponerade stort på mig! Har div.1 Norras bästa målvakt i Tobias Olsson och en bra startsexa med Tverin, Adolfsson, Adamsson, Nilsson etc. samt ett par bra killar att "kasta in"- Tobias Axelsson, Magnus Bergman och många till!! Spelade ett högt försvar där Adolf ligger högt och stressar 9-meterna. Bra kontringsspel med snabba kanter och tydligt anfallsspel. Eskil har glömts bort i förhandssnacket men kommer att prestera!! Topp-3..


IVH- Bra på 9m med Zacke, Bokvist och Rüden. Sebastian Arnehall var bättre än Jocke Cederoos på v6 och h6 var osynlig. Största aber är nog ändå m6- hade man något avslut därifrån mot finnarna? Laget har en bra uppställning men när bytena börjar göras så sjunker kvalitén.. Vet inte vart jag har dem längre..


Irsta- Mardrömshalvlek mot Eskil och lite tunna bakåt. Bra målvakt i Toni och bra mittförsvar med Love Asplund i mitten. Kom ingenstans mot Eskil framåt i första men spelade upp sig i andra. Axel Morén var bra som m9 och Berg sköt mycket men utanför. Irsta får köpa nya tröjor till premiären då halva lagets dresser gick sönder i matchen mot Eskil. Var nr.6 Jonathan Lövgren, har inget ansikte på den killen??


Nyköping- saknade halva anfallsspelet när inte Asp och Skuthälla var med. Har tydliga starter men vägde lite för lätt mot finnarna. Möter Eskil hemma den 17/9 i premiären och har nog några ess i rockärmen. Tror dock att Eskil tar den matchen..


Tyresö såg jag tyvärr inte, Brejding. Såg dock att du hade ett ungt lag med dig!!


Snart börjar det, hörni!!


Efter att ha sett lagen i helgen tror jag;


1. HK Eskil

2. RP Linköping ( haft många skador på nyckelspelare och därav resultaten)

3. IVH Västerås ( måste få igång m6 och h6!)¨

4. Skånela IF

5. Ricoh


Irsta har gjort bra resultat men helgens spel räcker inte till mot de 4 första iaf. Vann mot Tyresö i sista matchen och det kan vara viktigt! Nyköping är i samma läge i och med skadorna på Asp/Skuthälla!

Av Johan - 6 september 2010 10:00

Mycket på jobbet så rasten kunde inte spenderas framför datorn. Tankar och summring av herrarnas Eskil Cup kommer senare under dagen!


RP Linköping spelade mot Alstermo, Borås och Anderstorp i helgen. Tre raka förluster blev resultatet.... Är skade- och sjukdomsläget bättre? Premiär snart borta mot IVH Västerås.


Söndagen kommer att tillbringas i Mässhallen och titta på många av våra herrlag i div.2 och 3. Kan bli roliga matcher. Räknar kallt med att Mr. Allansson förgyller vår stad med sin närvaro!

Av Johan - 5 september 2010 21:07

Söndagen (halva) spenderades i Eskilstuna sporthall för att se på våra lokala gäng i Mellansvenskan. Här kommer en liten summering från damerna;


 

GUIF slog utropstecknet ( jo, faktiskt..) Göksten i finalen med 23-18 och före det så avfärdade man Eskil med 17-14. Kan inte påstå att jag är imponerad av det röda gänget men man gjorde det man skulle göra. Jenny Salo och Malin Nord drar ett stort lass på 9m och i semin ( som jag såg) så var kanterna Petra Andresdottir och Nathalie Hawke bra! Lägg därtill att många unga spelare lirade i JSM-laget (GUIF B)- Tove Andersson, Sofie Granath, Hanna Barrögård etc. så finns det sparkapital där..

Eskil kom till spel idag med 8 utespelare och 1 målvakt och kommer att ingå ett samarbetsavtal med GUIF under säsongen. Glädjande och se att man kan samarbeta över gränserna. Eskil behöver bredda sin trupp till matcherna och de tjejer som får sitta på bänken i Allsvenskan kan få matcher i div.2 och inte i div.4, där GUIF har sitt B-lag!!!!! Annars tycker jag att Eskil gjorde en bra semi där man inte orkade hålla ihop det under matchens sista 10. Med lite nya namn in så är man en toppkandiat i damtvåan!!


Tyvärr såg jag vare sig Irsta eller Göksten. Irsta verkade ha med sig många 91:or samt en del tjejer födda 94. Göksten såg stora ut och slog Irsta med 12-11 i sin semi. Torshällabor tror på en tuff säsong där man måste slippa skador för att hålla sig kvar i ettan. Irsta har gjort bra resultat under sensommaren och kan nog blanda sig in i toppstriden i damettan. Återstår att se efter några omgångar av serienåt vilket håll de båda lagen går..


GUIF;s B-lag var årets JSM-lag. Såg dem mot NKIK och den vann man med 19-15 efter att ha haft ledningen med 6-7 bollar under den andra halvleken. Toppar var de tre ovannämnda samt keepern ( tror hon var från Rimbo?). Laget slog sedan Nyköping med 24-12 och kom femma i cupen- bra!!


Nyköping slog NKIK med 13-12 på lördagen och sedan blev det två storpisk mot GUIF och Irsta. På söndagen slog vann de galna finnarna med 15-8 och därefter torsk mot GUIF B. Ska laget hålla till i mitten av damtvåan så måste en plan B finnas när motståndarna tar bort Joline Asp. Ska bli intressant och se nästa veckas premiär mellan Nyköping-NKIK. Tror bortalaget har gjort sin läxa och bjuder på bättre motstånd.


NKIK hade en mörk helg. 3 förluster under lördagen ( torsk mot GUIF ochn Irsta är "ok") men inte mot Nyköping.. Skador stör laget just nu och det är osäkert om alla hinner bli friska till nästa tisdag (premiär). Under söndagen gjorde man en slätstruken insats mot GUIF B för att sedan spela upp sig och slå Åbo med 15-11. En veckas träning återstår för att slipa på spelet- gnugga på!!


Åbo, om jag skriver att laget inte var bra så är jag snäll.. Gjorde en del mindre vackra saker och det syntes väl att Finland är en D-nation i handboll i Norden..


SKYTTELIGA
Damer
Hanna Barrögård Guif B 22 mål
Jenny Salo Guif A         22 mål
Mathilda Öhrbom Eskil  19 mål
Anna Harri ÅIFK            18 mål
Joline Asp Nyköping      18 mål


Resultatlista;

1. Guif
2. Göksten
3. Irsta
4. Eskil
5. Guif B
6. Nyköping
7. NKIK
8. ÅIFK


Imorgon tar jag herrarnas Eskil Cup! Nu har jag en ny favorit till seriesegern i norrettan. Under måndagen kommer det mera!!

Av Johan - 3 september 2010 11:04

Coach P. Hammarberg har mailat;


"Läget vid Vätterns pärla är under rådande omständigheter bra. Vi har fortfarande skador på vissa nyckelspelare som inte kommer hinna bli hela tills seriestart, men vi har haft en bra försäsong och flera av de yngre tjejerna har tagit stora steg framåt. Vi har 35 namn på pappret, men det är väl mellan 20-25 st som tränar konsekvent så vi kommer spela i både div. II och div. IV samt Flick-SM. tyvärr kommer vi inte kunna ha något lag i en a-flickserie denna säsong.
 
Annika Johansson, Mantorps IF, valde att stanna kvar hos oss efter att vi lånade henne på sluttampen förra säsongen och Lovisa Williamsson, Malmslätt, har tillkommit efter avslutad militärtjänst. Emma Tegnebo är tillbaka efter att fött en son i vintras och det ser äntligen ut som om Sofie Rudbratt ska ha lämnat det skade- och sjukdomshelvete som hållit henne borta ifrån spel i nästan 2 år.
 
På förlustsidan har vi Frida Törnkvist som ska jobba utomlands och Amanda Almgren som tagit ett break p.g.a en skada som ev. kommer hindra henne ifrån fortsatt spel.
Fia Falk skadade sig redan på försäsongen inför förra säsongen, men spelade delar av den trots att hon inte kunde skjuta alls. Men då hon alltid får mycket uppvaktning av motståndarna valde vi i samförstånd med Fia och läkare att mörka skadan och låta henne spela och på så sätt skapa utrymme för övriga i laget. Fia opererade sin axel direkt efter sista matchen i våras och är på sluttampen av sin rehab, så hon kommer vara i spel en bit in på hösten.
Samma sak med Cissi Holmberg, men då hon genomgått operationer både i en axel och i ett knä, så tar hennes rehab lite längre. Vi är dock hoppfulla och hoppas att hon ska kunna spela igen inom kort. Båda har dock tränat på bra under uppehållet och kommer snabbt vara tillbaka på planen igen så fort de fått klartecken ifrån sina läkare.
 
Cissi och Fia är oerhört viktiga för oss, men deras frånvaro gör att de yngre tjejerna tvingats kliva fram och ta ansvar och det har så här långt sett riktigt bra ut. Första riktiga provet kommer dock i helgen då vi genomför en träningsturnering på hemmaplan. Vi får besök av Mantorp, Motala och RP´s utvecklingslag.
 
Vi lyfter även upp 95:orna från de egna leden till träningstruppen. Det är egentligen alldeles för tidigt, men i en liten ort så är det svårt att bedriva en bra verksamhet på få spelare och 95:orna stod inför att vara 8-10 st i laget. Målet är inte att dessa ska vara aktuella för spel i a-laget, men framförallt Sofia Holmström har verkligen visat framfötterna under försäsongen och kommer få känna på det lite under turneringen i helgen. VHF har några riktigt fina kullar på väg in de närmaste åren och så länge som vi har trotjänare som Fia Falk, Helena Present, Elin Andersson och Sara Ekdahl som håller i och bidrar på träning och match med både kunskap, attityd och inställning så känns det tryggt för de yngre att utvecklas i lugn och ro till "riktiga" seniorer.
 
Pontus Hammarberg..."

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards