Direktlänk till inlägg 1 februari 2010

Matcher v.4, summering...

Av Johan - 1 februari 2010 11:41

Div.1 Norra Damer:

 

GUIF vann mot GT Söder på bortaplan med 23-20 och Örebro slog Härnösand med 26-21. Tyresö förlorade mot Nacka så nu skiljer det 3 poäng mellan dem och ÖSK... Ikväl möts Tumba-Irsta i en viktig match kring de båda strecken för Allsvenskan resp. Elitserien.


Div.2 Östsvenska:


NKIK-Göksten 21-13. Såg matchen i lördags och det var inget snack om saken. Även om domarparet höll en pinsam nivå så hade inte Göksten vunnit. NKIK spelade bra försvarsspel och Gökstens bra skytte fick inte så bra lägen som man annars fått. Nu har hemmalaget än mer häng på fjärdeplatsen..


Arboga slog Vadstena enkelt med 31-20 och Gustavsbergs vann över Lindesberg med 35-14. RP besegrade Järnvägen med ett par bollar och har nu plats 4 i tabellen.


( En bomb: ryktet säger att Arboga kommer att avsäga sig sin div.1-plats vid ett eventuellt avancemang. Truppen kommer att brandskattas inför hösten och man har väldigt få tjejer på träningarna redan nu. Så sent som i förra veckan drog man ur sitt U-lag i div.4 Kanske en fingervisning?? )

 

Allsvenskan:

 

Önnered-IVH Väserås 26-34!!!!! Hade man satt 200 kr på den hade man haft 2000 kr i handen idag.. Skaplig skalp för Västerås-laget som här visar att när man får allt att fungera så håller man allsvensk klass. Tyvärr så kommer poängen för sent men riktigt kul ändå för det unga laget att slå tabellfyran på bortaplan!


Eskil-Kärra 32-34. Mycket mål och nu är Eskil på kvalplats för negativt kval. Det är ett riktigt getingbo där nere och snart måste poängen komma för att laget ska undvika att hamna på en kvalplats. Närmast väntar Hästö och Anderstorp..


Div.1 Norra:


Lif Blå slog Djurgårdshof på bortaplan och Nyköping torskade på ett målvaktsutkast mot Silwing/Troja. Grym satsning ändå av Nyköping att spela sista anfallet 7 mot 6. Vaket också av Silwing-keepern att dra den i mål med 3 sek. kvar..


Div.1 Södra:


Åhus slog Linköpings HK med ett par bollar. LHK saknade Marcus Carlsson och David Lowén. Laget har nu bottenlagen Skurup och Lågan att möta de närmaste matcherna. 4 poäng där och dramatiken lever en bit i februari och mars månad.


Div.2 Östra

 

Intressant serie just nu med ett riktig getingbo i toppen!


Örebro fick allt att fungera och vann över Mantorp med 28-25. LHKing slog Järnvägen med 29-25 och öppnade upp för lagen under dem. Katineholm tog en viktig seger hemma mot Enköping. Det är jämnt kring alla strecken i tabellen. Det enda laget som inte verkar att ha något att göra åt saken är Huddinge som ligger sist med 2 poäng och en bit upp till kvalstrecket. De övriga lagen har något att kämpa för!!


Och, så till sist: Grattis Motala till säsongens första seger i herrtrean! 33-19 mot Mjärdevi/Lambohov måste ha varit en fjäder i hatten. Hoppas det var en vinst som efterföljs av många! Laget från länet behövs i trean och uppåt!!

 
 
Ingen bild

Adam

1 februari 2010 12:33

Ett par bollar? Vi, RP dam, vann med 8 (28-20) och LHK förlorade med 7 (27-34). Det var ganska klara siffror tycker jag. Eller så vann NKIK med ett par bollar mot Göksten också? Som vanligt handlar det bara om en lek med ord men jag tror inte att det var så jämnt som detkan låta i din text.

Kul att det kom ett nytt inlägg efter några dagars uppehåll!

 
Ingen bild

Johan S.

1 februari 2010 14:00

Eftersom Mellansvenskans resultat inte var uppdaterade när jag skrev så stod ej RP;s och LHK;s resultat. Visste bara att man vann med "ett par bollar".. Vinst med 8 och torsk med 7 är ju lite mer, kanske..

Har ingen dator på helgen så därför blir det uppehåll då..

 
Ingen bild

Svenne

1 februari 2010 18:20

Adam..
Snacka om I-landsproblem. Har du inget viktigare att klaga på kan du ju köpa ett surt äpple och bita i det.
Keep up the good job, Johan

 
Ingen bild

Adam

1 februari 2010 18:34

Johan, din kompis Svenne lackade ur och har I-landsproblem eftersom han måste kommentera andras kommentarer.

Ville förtydliga att det var klara segrar för RP och Åhus men det föll ju inte i så god jord hemma hos Svenne i misären.

Jag tycker givetvis som många andra att din blogg är kul, därför saknar man ju den när det blir glesare mellan uppdateringarna, men det ska inte tas som negativ kritik.

Svenne, keep up your good mondaymood!

Johan; fortsätt på den inslagna vägen men lägg inte mer energi än du vill på detta!

Adam Svantesson, RP, som hellre njuter av segerns sötma än sura äpplen

 
Ingen bild

Ante

1 februari 2010 22:16

Jag har bara en fråga, Nyköpings tränare kan inte haft bra koll på tabellen när de valde att ta ut målvakten.

Då man inför matchen endast ligger 2 poäng före Irsta HF och har sämre målskillnad så är ett poäng lika bra som två poäng då målskillnad är till Irstas Favör. Så istället har Irsta möjlighet att gå om Nyköping nu när de har en match mindre spelad.

Vad jag har förstått så togs ingen timeout och även om de ville överaska så tror jag att det är bättre för laget att ta en timeout oavsett om motståndarna hinner mobilisera sig.

Bara min åsikt, inte världens lättaste beslut i stridens hetta men jag anser fortfarande att man bör ta timeout, och även inför matchen veta var man står i tabellen.

 
Ingen bild

Inte än Ante

2 februari 2010 08:26

Det är ju 6-7 omgångar kvar så jag förstår att man går för 2 pinnar istället för 1. Ditt resonemang kanske hade varit mer aktuellt typ de två-tre sista omgångarna. Än så länge är det bara att gå för seger, i en väldigt jämn tabell.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards