Direktlänk till inlägg 15 januari 2010

Fokus på Linköpings HK med Erik Larholm

Av Johan - 15 januari 2010 08:12

-Hej Erik. Återstarten på serien gick inte som ni önskade ( 26-29 mot Heid). Vad var det som inte stämde?


Hej hej! Nej, det gick inte som vi hade önskat. För många missade lägen och inget vidare hemlöp på det. Det är ingen bra kombination! Heid var dessutom klart bättre och spelade nu 6-0 under ny ledning på bänken. Man kommer att ta fler poäng än de mot oss.


- Ni gör mycket mål och ligger i toppen av serien gällande mål framåt ( trots 3 st. 0-10 matcher). Din förklaring till det?


Så det gör vi? Bra koll Johan! Jag har valt att fokusera på antal mål bakåt. Att vi gör många mål kan säkert ha en förklarning i att vi försöker spela snabbt och då blir det många anfall. Har inte exakt koll på vad den exakta utdelningen ligger på sett till antalet anfall. O andra sidan spelar lagen långa anfall mot oss så vi e la hyggliga på att göra mål. En enklare förklarning ligger i att vi har spelare som gillar att göra mål!


- Laget är ungt och orutinerat. Har du kunnat sett att det lyst igenom i några matcherna? Eller är de så pass kloka att de behärskar det?


Det har jag sett mer än en gång. Inte bara att en del är unga utan också att man saknar  rutin i att spela viktiga, jämna matcher. Det kommer att bli bättre med lärdom och mera förståelse för det egna spelet anser jag. Vi har säkert en 2-4 poäng som vi tappat och dessutom då gett motståndarna på orutin/brist på erfarenhet.


- Tar man inte bort det snöpliga poängavdraget så hade Linköping stått på 14 poäng och legat 4:a. Trots förlusten, siktar ni på en allsvensk kvalplats och är det en realistisk målsättning?


Vi tar en match i taget och siktar på att vinna alla matcher vi spelar, det vet vi att vi kan göra. Under tiden så är utvecklingen viktig av grundspel och försvarsspel, vi är långt ifrån klara där.


- Du gick från att vara damtränare till att ta herrar. Nu har du gjort det under en period- vad är den största skillnaden? Finns det några gemensamma nämnare?


Att träna tjejer som är ambitiösa och vill mycket (Nathalie Hagman, Westbergs, Candemark m fl) är ingen skillnad alls jämfört med att träna killar. Att träna LHK istället för att träna RPs damer är en viss skillnad då det är fler spelare i LHK som tränar varje pass och vill saker med sin handboll.


- Ni möter Borås hemma på söndag. Vinst där och ni går förbi dem och klättrar lite i tabellen. Vad behövs för att plocka hem 2 poäng?


Att vi är noga framåt och springer hem bra. Om de inte får kontra på oss vinner vi. Vi är fler bra spelare och har bättre målvakt. Att publiken hittar sporthallen på eniro.se och att de lämnar slipsen hemma.


- Vilket lag tar den allsvenska platsen? Motivera!


Som det ser ut nu är det ju Alstermo. De har bäst utgångsläge. Höör är klar tvåa då de har kanske det bästa laget på pappret i mina ögon. Enligt rapporterna så spelade Country dåligt mot Kungälv. Det som talar mot Country och Höör är att de har kvar att möta oss i sporthallen.


- Om Linköpings HK inte kan knipa en kvalplats uppåt och ev. avancera i år. Ska ni ha den tydliga målsättningen nästa säsong? Är Linköpings HK som förening redo för Allsvenskan?


Vad som händer exakt med LHK, RP osv låter jag vara osagt. Vilken målsättningen blir återstår att se. Sen får vi se vilken inriktning man väljer att ta som organisation, ett steg framåt eller ett tillbaks? Vi får se, vet ju inte ens om jag är kvar då, men om jag är det så hoppas jag att spelarna vill kämpa lika mycket som jag för att Östergötland skall få ett allsvenskt lag! NHKs killar och tjejer får gärna komma o se våra matcher i vår!


5 snabba;


- Nacka Bolhall eller Linköpings Sporthall – Nacka bollhall har jag upplevt fullsatt, det hoppas jag att jag får göra med sporthallen med. Då är svaret givet! Sporthallen!

- Joakim Ernstsson eller Kim Ekdahl du Rietz ;) – Dum fråga! Jocke såklart!

- Bästa spelaren du själv spelat mot: Min bror på träning, men på matcher är det Jonas Källman och Kristian Svensson. Spelade mot ”Greta”, Clemons och Goude me. Det triangelspelet var inte att leka med i pojk-SM.

- Bästa spelaren du tränat: Killar; Helge Frieman. Tjejer, Nathalie Hagman, Emelie Westberg

- Vilka lag vinner herrarnas JSM? Inte stenkoll där, men Sävehof e alltid bra och bra utbildade.


- Tack för din tid Erik och jag hoppas att vi ses i Mässhallen på sön. kl. 12.00 för mötet NHK-RP IF i P-95!


Det gör vi! Alltid lika trevlig med dessa högst relevanta frågor!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se