Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 7 oktober 2009 08:05

På grund av skador och andra frågetecken på sina målvakter så har nu NKIK värvat 17-årige Rosanna Mennborg från Mantorp. Alla papper ska vara påskrivna så övergången ska vara klar, dock är det osäkert om hon är redo för spel i helgens match mot Arboga.

Bra gjort av NKIK som tog tag i saken direkt ( både tränare och styrelse). I andra klubbar skulle man först ha haft omröstningar om det hade varit ok och ta in en ny spelare under säsongen.. Bra jobbat, NKIK- guldstjärna i kanten!!


Just det.. Varsågod.....


( David vet hur det gick till..)

Av Johan - 6 oktober 2009 20:22

Lägger upp intervjun med NKIK;s Mats Karlsson ikväll. Imorgon läggs intervjun med Djurgårdens herr Strömberg upp någon gång under dagen..

Hoppas få svar från Stefan i Nyköping så jag kan publicera den på torsdag.


Här är NKIK-intervjun;


- Hej Matsa! Hur funkar lagledarlïvet för din del?

 Helt OK. Det är klart att det alltid är roligare om resultaten går åt rätt håll.


- Att tala om mardrömsstart för NKIK är kanske ingen underdrift. Finns det någon förklaring till serieöppningen och hur ska ni börja ta poängen?

Vi har ett väldigt ungt lag och jag tror det tar lite tid att växa i kostymen. Vi har flera nyförvärv som bara spelat handboll i div 3 o 4.

Tyvärr gjorde vi en väldigt dålig premiär mot Tallen (den matchen skulle vi ha vunnit). De andra två förlusterna är inte så mycket att säga något om.

Jag tror vi ska arbeta vidare, men försöka tuffa till oss mer. Det blir lite för mycket juniorhandboll i vissa lägen.


- På lördag väntar Arboga för er del hemma i Mässhallen, Laget från Västmanland är tippade ( som NKIK) att ta en av div.1-platserna Dina tankar inför matchen:

Vi ska gå ut och göra en bra match. Förhoppningsvis ger det två poäng.


- Har ni bra koll på Arboga?

Det är jag övertygad om, men det viktigaste är att vi fokuserar på vårt eget spel.


- Är vinst ett måste för NKIK?

Det är givetvis viktigt att vinna framför allt för självförtroendet men ett måste är väl lite väl tufft att säga. Serien är lång och vi ska bara bli bättre o bättre.


- Är alla spelare i truppen friska och "fit for fight"?

Vi har ett par skador på våra målvakter vilken är lite oroande. I övrigt har vi inga ”nya” skador. Vi har haft en hel del förkylningar i truppen men det är på bättringsvägen.


- Ni kan nog räkna med ett fint publikstöd då NKIK:s 80-årsjubileum firas i samband med matchen. Är hemmastödet viktigt för er?

Absolut. Alla gillar väl att spela för stor publik. Det kommer att tända tjejerna lite extra.


- Vad kan vi i publiken förvänta oss av NKIK på lördag?

Ett taggat NKIK som kommer att visa bra inställning och förhoppningsvis bra spel.


- Tippa ett slutresultat:

 Vi vinner med ett par bollar.


- Tack för snabbisen Matsa. Vi ses i Mässhallen på lördag!


Av Johan - 6 oktober 2009 13:14

Har precis fått svar på mina frågor från Djurgårdens spelare Petter Strömberg. De publiceras under veckan.. Har även mailat tränare Germerud för en liten koll på vart Nyköpings dagsform ligger inför festen på fredag då lagen möts i Nyköpings sporthall.


Kan nog bli publikrekord i sporthallen... Vad ligger det gamla på??

Av Johan - 6 oktober 2009 09:33

Idag blir det en intervjun med IFK Arbogas tränare Henrik Lykke-Kjeldsen inför matchen mot NKIK på lördag. Imorgon kör jag en intervju med NKIK;s lagledare Mats "Lil-Jansing" Karlsson ( den ligger på mailen och väntar)..


Hej igen Henrik! Ni har spelat 2 matcher och det har inneburit 4 poäng. Vad säger du om motståndarna Eskil och Huddinge?

Hej Johan! Ja vi har spelat 2 matcher och fåt 2 vinster. Eskil måste jag säga var et bättre lag en vad jag trodde! Dom kör på och slutar inte att spela handboll!

Huddinge är där väl inte så mycket att säga om. Dom är et lag som kommer att vara bottenlag, annars måste dom få in nya/gamla spelar till laget!


- Och ditt eget lags insats i de båda matcherna.. Vad är du nöjd med och vad bör förbättras?

Matchen mot Huddinge är jag klart nöjd med. Alla som var på planen gör mål och visar att dom vill spela handboll! Vi visar att vi har bra kondition och klara av att springa sönder Huddingen med

39-16. Vi har forsat mycket att jobba på, men det kommer med tiden.


- Har du alla spelare friska och skadefria till matchen mot NKIK?

Vi saknar 1 spelare till denna matchen annars är alla redo!


- På lördag väntar NKIK på bortaplan, Ett NKIK som har noll poäng efter 3 matcher. Hur går dina tankar inför lördagsmatchen? Finns det någon risk för underskattning från Arbogas sida?

NKIK är et lag där man aldrig kan ta det lugnt! Dom har spelat bra i många år och dom har många bra spelare! Vi kommer att skall köra på med 110% och vi vet att inget blir lätt!

Vi kommer inte att fokusera på vem vi skall spela mot, men vi kommer att fokusera på våra spel!


- Vad måste ni göra för att vinna på Lördag?

Vi måste spela våra eget spel! Det är viktigt att vi inte ramla in i de andra lag spel tempo och spel!. Vi skall spela det spel som vi kan och det är det som vi skal fokusera på i alla våra matcher.    


- I samband med matchen kommer NKIK fira 80 år som förening. Du kan nog räkna med en fullsatt hall med ett stort stöd till NKIK. Kommer ni att påverkas?

Det är alltid roligt att spela i en fullsatt hall! Jag ser mycket fram i mot det. Det är klart att man kan påverkas, men vi kommer att tycka att det är roligt!


- På bloggen har personer kommenterat Arbogas fysiska status. Har laget dålig kondition och hur bemöter du "kritiken"?

Folk får kommentera det dom vill. Jag bryr mig inte så mycket om det. Vinst med 39-16 visar väl att det inte kan våra helt dårligt! Vist kan det alltid bli bättre, men det kan allt!


- Förutom 2 poäng på lördag, vad önskar du mer av lördagens match?

Ja 2 poäng vill vi ha, men annars vill jag ha en rolig match där både lag gör sitt bästa! Må bästa laget vinna!

 

- Tippa ett slutresultat och en publiksiffra!

Vinst till IFK Arboga med 26-23. Kunna vara roligt med 350-400


- Tack för snabbintervjun och lycka till ( lite grann iallafall :))

Tack och lycka till med bloggan! Alltid roligt att läsa! Keep on!!

Av Johan - 5 oktober 2009 18:35

Linköpings HK storsatsar och lanserar "LHK Online".


Här kommer ett smakprov med matchsekvenser och intervjuer från Cyrus-matchen;


http://www.youtube.com/watch?v=r0DTkk4zovQ


Kul med lite folk på läktarn också! Den 17/10 förväntar jag mig VIP-loungen när ni tar emot Kungälv! ;)

Av Johan - 5 oktober 2009 11:38

Grupp 4: GUIF tog en säker gruppseger och Skogås kom tvåa. 2 av 2.


Grupp 5: Malmslätt vann gruppen och Järnvägen kom tvåa. Malmslätt och Mantorp har gått samman och gör en liten satsning. 2 av 2.


Grupp 6: Kungsängen och Djurgården etta ocn tvåa. KSK vann på bättre målskillnad. Blev fel i tabellen men rätt i tipset på steg 3-lagen. Lejon en besvikelse.. 2 av 2.


Grupp 7: eRPIng hade julafton och över +100 i målskillnad Lidingö kom tvåa i och med seger med en boll mot Lindeskolan. 1 av 2.


Grupp 8: Tyresö vann gruppen och Katrineholm ( Allan Hansson gäng? kom tvåa. NHK blev trea och får göra ett nytt försök i steg 2. 1 av 2.


Grupp 9: Tumba och Irsta rätt klara som etta och tvåa i gruppen. 2 av 2.


Grupp 10: Hammarby och Eskil var de två bästa lagen. 2 av 2.


Grupp 11: IFK Skövde vann gruppen enkelt och Ljungsbro använde hemmafördelen på bästa sätt och tog andraplatsen. 2 av 2.


Summa: 14 av 16 rätt. Helt ok då jag inte har haft full koll på lagen samt att hålla NHK som en grupptvåa var en chansning då jag har sett dem vid ett par tillfällen och vet att de har svårt för bl.a KAIK. Det är de "gamla vanliga" föreningarna som går vidare samt ett par nykomlingar som säkert kan gå til steg 4 ( t.ex Malmslätt).


Av Johan - 5 oktober 2009 09:28

Herrar:


I norrettan så fortsätter Djurgården att krossa allt som kommer i deras väg. 46-28 mot Rimbo är imponerande ( då ska man veta att Rimbo var rätt överlägsna i sin div.2-serie) ifjol. DIF kommer förmodligen inte tappa en pinne i år och ta steget upp i Allsvenskan. Frågan är om killar som Järeholm och Patrik följer med ett pinnhåll till... Båverud, Axelsson och de andra spelarna gör det säkert. Med tanke på att Eskil har det lite tufft för tillfället i Allsvenskan och man slog DIF hyfsat enkelt för ett par veckor sedan ( ja, jag vet det var i en träningsmatch..). Tror dock att DIF kan locka med ett ok varumärke och knyta till sig ett par "coming men". Just nu går de iaf. som tåget!


Irsta slog Tyrold enkelt med 29-22 och gör bra resultat. Man gjorde en fin vårsäsong i tvåan och klättrade uppåt. Laget är hungrigt och kommer att skapa problem för många av de andra lagen. Tyrold är en besvikelse, man var bra i tvåan ifjol men det blev nog för mycket när både Kristoffer Ström och Linus Schmidt slutade..


Djurgårdshof slog Nyköping med nio bollar och jag kan tänka mig att Brejding ( börja blogga igen..) sov gott i natt. Nyköping kommer att vara lite upp och ner i och med tappet av Andreas men ändå komma 4-6:a i tabellen. Om jag har möjlighet ( barnvakt etc.) ska jag ta mig upp till Nyköping på fredag och matchen mot Djurgården.


Switte har fått in gamle Skogåsliraren Glen Hadström. Han gjorde 11 mot Tyresö och lär bli en fin förstärkning. När vi slog Skogås med Hultic ifjol så gjorde han och Elliott 21 av 25 mål..


I tvåan så krossade Mantorp AIK borta mot 30-20. En hyfsad markering till de andra lagen och kanske främst till ÖSK som kommer att utmana Mantorp om förstaplatsen.


GP slår LHKing med fyra bollar och jag vet inte hur de olika lagen såg ut.


ÖSK slog Huddinge med 13 bollar, varken mer eller mindre.


Linköpings HK vann mot Cyrus med 31-24. Målskyttarna var:

Oscar Liljegren 9, Dejan Dimic 7, Ted Ottey 4, Marcus Carlsson 3, Sebastian Storm 2, David Lowén 2, Niklas Fredriksson 1, Calle Andersson 1, Christoffer Björne 1, Oskar Forsell 1

 

I nästa match väntar Eslöv borta och då blir det till att kriga än mer för Slaka-borna!

 

Damer

 

I norrettan så kryssade ÖSK borta mot Tumba efter att ha lett hela matchen. GUIF avgjorde i slutet av matchen mot Irsta och tog 2 viktiga poäng.

 

I damtvåan så imponerar RP och Arboga mest av de mellansvenska lagen och kommer att vara med och utmana Gustavsberg om förstaplatsen. Om de tre div.1-platserna tror jag nu ( efter 3 omgångar...) att det kommer att stå mellan Gustavsberg, RP, Arboga, IVH Västerås + Göksten eller NKIK. Vinner NKIK mot Arboga på lördag är man med igen eftersom man har relativt "enkla" matcher därefter under en viss tid. Torsk så är det mörkt och då kan man t.o.m börja prata om att undvika nedflyttning..

 

Jo just det! Eskil kommer att vara med och utmana också!!

Av Johan - 5 oktober 2009 08:10

Div.2 Damer

 

5 rätt av möjliga. RP och Lindesberg vann säkert.


(MVG)


Div.2 Östra Herrar

 

4 av 6. Tumba slog Hellas knappt medan Mantorp krossade AIK med 30-20 ( mycket bra!!!)


G+


Div.1 Norra Herrar

 

Helgens fiasko.. 2 av 6 rätt. Djurgårdshof slog Nyköping enkelt och Silwing klippte Skånela borta.


G-


Div. 1 Damer

 

1 av 2. Örebro kryssade borta mot Tumba ( man borde nog ha vunnit då man ledde hela matchen) och GUIF slog Irsta med 21-19.


VG-


Div.1 Södra Herrar

 

1 av 1. Linköping slog Cyrus med 31-24, precis som jag förutspådde..


MVG



Helt ok tippning förutom fiaskot i div.1 Norra Herrar..

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards