Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 16 oktober 2009 21:54

Sonen sover så då passar jag på att skriva lite om norrettan.Tyrold tog en poäng i Märsta i onsdags då man kryssade mot Skånela. De är på gång nu och lär klättra sakta men säkert i tabellen!


( NKIK kryssade mot Eskil ikväll efter att ha tappat en ledning på fyra bollar under matchens sista fem minuter. Ska man vara med där framme får inte sånt hända... Sambon var inte alltför glad över sättet Eskil lirade och över domarparet...)


Helgens norretta slutar så här;


Swithiod-Rimbo 2. Helgens mest säkra tvåa. Pöjkera från Rimbo kommer att springa sönder ett svagt Switte..


Lidingö-Silwing/Troja 2. En nästan lika säker tvåa. Silwing har fått in spetskompetens i år och Andreas Hällkvist ( supertalang för 2-3 år sedan) ser ut att trivas i sin nya omgivning. Lidingö är hemmastarka men här blir det svårt att ta poäng.


Djurgården- Djurgårdshof 1. En uppskriven match på DIF-bloggen där Djurgårdshof heter Laget etc. Hoppas man kan ge storebror en match och kan störa lite. Dock så blir det inga poäng..


Irsta-Nyköping 1. Derby i Mellansvenska mellan två lag som kommer att hamna topp-5 i serien. Irsta är svårslagna hemma och viker inte ner sig, precis som Nyköping. I Nyköping måste flera kliva fram bredvid Hampus Asp för att man ska kunna utmana Irsta om poängen. Blir säkert en mycket sevärd match då båda lagen lirar lite av en "pang på"-handboll. Jämnt ända in i slutet.


Lif Blå-Tyresö 2. Lif Blå har överraskat hittills medan Tyresö nog har underpresterat lite. I Lif Blå vimlar det av unga talanger som snart är med i elitserien ( Niklas Warvne, Johan Bååk etc.) medan Tyresö har ett litet äldre och mer rutinerat lag. Det tror jag fäller avgörandet i den här matchen.


Div.1 Södra

 

Linköpings HK-Kungälv 1. En viktig match för LHK som står på 3 poäng efter 3 matcher. Förra matchen mot Eslöv "slarvades" bort och man är säkert riktigt sugna på 2 poäng nu. Kungälv ligger på allsvensk kvalplats men har inte riktigt satts på prov än. Tror att man blir överraskade av LHK;s fina höga försvar och fart i anfallsspelet. Linköping är hemmastarka och kommer att ge allt för 2 poäng, vilket de nog fixar!



Är säkert 1 år för sen ( som vanligt) men MGMT;s singel "Electric feel" är inte alls dum en sen fredagskväll ihop med en dator och en mörk öl..


Nu åker vi!


( J-vlar vad DIF-bloggen har gått varm idag i och med intervjun med Thomas Axnér. Inte bra.... nä vars, skämt åsido. Handbollsfamiljen är liten  så även vi som bloggar om den. All PR är bra PR, eller var det inte så Petter?)

Av Johan - 16 oktober 2009 14:20

kanske hinner med norrettan senare idag..


Järnvägen-AIK 1. Järnvägen måste vinnar för att minska in poängavståndet till de lag som förväntas hålla till i toppen. AIK är säkert sugna på revansch efter matchen mot Mantorp senast. Tror HKJ grejr det med 26-23.


Örebro- GP 1. Första riktiga provet för ÖSK. Man har helt klart en chans att slå GP på hemmaplan och lär göra det om alla spelare levererar. GP ställer säkert upp med ett bra lag som springer mycket. Matchen blir jämn men ÖSK avgör sista 5 min.


LHKing-Enköping 1. Lite av en "juniskamp". Kingen har fått tillbaka ett par killar som normalt lirar i div.1 men varit borta pga. skador. Laget känns bredare än Enköping och det kommer att fälla avgörandet!! Enköping har spelat bra men åkte på en plump (?) senast hemma mot Hellas..


Hellas-Mantorp 2. Mantorp ska vinna 9,5 av 10 matcher mot Hellas. Enligt dem själva så underpresterade laget mot Järnvägen senast men vann ändå. Här är man storfavoriter och vinner nog med 6-9 mål.



Av Johan - 15 oktober 2009 14:38

Är lite jävig då jag är ass. kapten på Östergötlands 95-grabbar. Tar det därför lite lugnt i tippandet gällande lagen från "mitt" län.


Grupp 4: Sundsvall, Lindekolan och Tyrold. Lindeskolans 95-grabbar är bra. Slog Norrköping i Örebro Cup-finalen och lär gå vidare till steg 3. Tyrold tar den andra platsen.


Grupp 6: Handen, Eskil. Tumba, Norrköping och Umeå. Tre lag slåss om två platser. Kan bli intressanta matcher men jag tror att Tumba och Eskil avancerar till steg 3 direkt.


Grupp 7: Bolton, Nyköping, Irsta, Nyköping och Kalix. Boltons 95-killar är riktigt bra och vinner gruppen. Irsta tror jag kommer tvåa.


Grupp 8: Sorunda, RP, Skuru och Boden. Tror Skuru och RP tar plats 1 och 2.


Grupp 9: Hellton, Örebro, Kungsängen och GP. Laget från Stockholm håller hög kvalité och vinner gruppen. Sen står det mellan ÖSK och GP ( lär nog vara GUIF;s 96:or..)


Grupp 10: GUIF, Hultic, Ludvika och Tyresö. GUIF vinner gruppen och sen är det öppet. Tyresö brukar vara bra och Hultic får ses som lite av en "underdog", vilket kan passa laget från Åby..


Från "mitt" disktrikt saknar jag en mängd lag; Finspång, Vadstena, Malmslätt, Linköpings Lejon, Mantorp och Ljungsbro. Vet att det finns duktiga 95-killar i dessa lag men man kanske inte har spelare att nog att fylla en trupp. Tråkigt är det i alla fall..


Av Johan - 14 oktober 2009 11:52

Div.1 Norra

 

Härnösand-GUIF 2. GUIF åker till Norrland och hämtar hem 2 säkra poäng. Kan säkert bättre på målskillnaden lite extra.


Tyresö- Örebro 2. Tyresö har haft det lite tungt hittills och möter nu ett ÖSK med självförtroende. Laget som kvalade till elitserien i våras får det nog jobbigt mot storväxta närkingar!!


Irsta- Nacka 2. Skuru är spellediga, vilket gör nog att Nacka har ett par bänklirare från elitserien med mot Irsta. Irsta är bra hemma och det kan nog bli en jämn kamp men jag tror att Nacka har en större bredd ( i och med tillskotten) jämfört med Irsta.


Div.2 Östsvenska

 

Eskil-NKIK 2. En viktig match för båda lagen när det gäller att lyfta i tabellen. Båda har mött Gustavsberg och Arboga och har en del enkla matcher kvar under hösten. Spelar NKIK som mot Arboga vinner man med 10. Lirar man som mot RP torskar man med 5. Jag tror på det förstnämnda men att det stannar på mellan 3-6 bollar. Eskil är dock giftiga i E-tuna!!


RP- IVH Västerås U 2. Elitserielaget är spellediga, vilke gör att U-laget får en del fina förstärkningar. RP är trygga i sin hemmahall och kan vinna. Mycket beror på vilket lag Västerås kommer med. Utan förstärkningar vinner RP och med några nya så vinner IVH...


Järnvägen-Lindesberg 2. Derby i Närke och jag har ingen större koll på hur lagen ligger till. Lindesberg med Bibbi Aziz i spetsen ska vara bättre men ett derby är alltid ett derby. Om det dessutom blir samma publiktryck i Allé som när herrarna spelar kan allt hända..


Tallen- Vadstena 2. Tallen får storpisk borta och vinner hemma. Chansar på att Vadstena blev stärkta av segern mot Järnvägen senast och åker till Sthlm och hämtar hem 2 pinnar.


Arboga-Göksten 1. Arboga var inte bra i Norrköping ( förutom Malin Nord, då) och är säkert rejält revanschsuget. Göksten höll på att vända mot Gustavsberg tack vare keepern Josefin Brodd. Spelare för spelare är Arboga bättre men har Brodd en bra dag så är hon given i vilket elitserielag som helst ( kanske inte Grubbström då, men ok..). Arboga vinner med 3-5 bollar och dansken kan andas ut..


Försöker att köra herrarna imorgon. Är mycket på jobbet nu med skriftliga omdömen och IUP på alla ungarna..

Av Johan - 12 oktober 2009 18:10

Jo, jag vet- den norra damettan har bara spelat 2 omgångar men jag känner mig rätt säker på rubriken. 5 (!) lag ( för det är väl så att ettan går till elitserien och lag 2-6 spelar i allsvenskan) kommer avancera till den nya damallsvenskan och jag kan redan nu skriva vilka lag det blir. Är inte riktigt hundra på om Nacka får avancera ett pinnhål till eftersom man farmar med Skuru så därför har jag tagit bort dessa härifrån.


Jag är säker på att topp 5 kommer att se ut så här ( utan inbördes ordning); GUIF, Irsta, Örebro, Hellton och Tumba. Dessa lag är därmed garanterade minst spel i Allsvenskan säsongen 2010/2011. Gällande förstaplatsen till Elitserien kommer Örebro, Hellton och GUIF fightas om den. De tre lagen känns rätt jämna men jag tror på ett mellansvenskt lag...

Lag 6 i tabellen blir Söder, Tyresö eller Avesta/Brovallen. Här måste man dock börja producera.. Det sistnämnda laget åkte på en rejäl smäll i förra omgången och verkar ha brandskattats hårt från deras år i elitserien ifjol ( detta har jag dock ingen större koll på, har inte jämfört trupperna)..


När vi summerar i mars tror jag, sammanfattat, att det blir så här;


1. Örebro SK, till elitserien

2. Hellton, semi-off + Allsvenskan

3. GUIF, semi-off + Allsvenskan

4. Irsta, Allsvenskan

5. Tumba, Allsvenskan

6. Tyresö , Allsvenskan


Ämnet kommer att återkommas till men att topp-6 kan se ut så här är väl ingen direkt överraskning, kanske?? Sen att "rankingen" kan vara lite underlig är en annan sak..


//Pinnen! Jag kommer att ta mig upp till Örebro någon gång under säsongen. Mailar i god tid när det ska ske men jag tänka mig att det blir när ni möter GUIF hemma, dvs. 23/1..

Av Johan - 12 oktober 2009 09:38

Herrar

 

I söderettan kryssade Linköping borta mot Eslöv. Läser man Eriks matchrapport så är laget missnöjt med det då man ledd hela matchen ( ända in i slutet) men kunde inte knyta ihop säcken. I och med att det "bara" blev kryss så sprack mitt tips på herrsidan eftersom alla andra tips gick hem. 7 av 8 rätt får dock anses som ok..


I norrettan har jag redan skrivit om Nyköping-Djurgården. Lif Blå fick storpisk av Silwing/Troja och Irsta lär ha hotat Rimbo länge och väl på bortaplan men fick ge sig med 31-33. Bortsett från Djurgården så kommer Silwing, Skånela, Irsta och ev. Nyköping göra upp om 2 platser till allsvenskt kval.


I herrtvåan pressade Järnvägen hemmastarka Mantorp och torska bara med två ( 20-22). Katrineholm tog en viktig seger borta mot Huddinge och GP slog Stockholm Finest. Skönaste vinsten för egen del var LHKings vinst i fredags borta mot Tumba (22-19). Den stod i 3,50 på nordicbet och då jag lirade den ihop med ÖSK;s damer mot Nacka ( som gav 3,5 har jag för mig) så vart det lite sköna pengar..


Eskil slog Stavsten i Allsvenskan och lär nog börja vandringen uppåt i tabellen snart. IVH torskade mot Kroppskultur borta och har det desto tyngre..


Damer

 

IVH krossade Önnered borta i elitserien. I div. 1 så vann alla de mellansvenska lagen i helgen; Irsta bortalsog Skånela, GUIF krossade Avesta/Brovallen med 11 och den mest imponerande insatsen stod väl ÖSK för då man slog "omöjliga" Nacka med 23-21. Tror många fortfarande underskattar ÖSK och dess kvalité. Man var bra ifjol och värvat väldigt bra i år. Blir inte förvånad om man kommer topp-3 redan i år.


I damtvåan hade IVH julafton mot Tallen (38-14). Gustavsberg slog Göksten med uddamålet. Enligt rapporterna så stängde fröken Brodd i Gökstenskassen butiken under långa stunder i matchen. RP slog Tumba borta med 3 och befäster sin tätposition och Vadstena vann mot Järnvägen i torsdags. NKIK slog helt rättvist Arboga med 26-23, siffror som borde och kunde ha blivit större. Arbogas fall blev att storskytten ( hon var helt överlägsen) Malin Nord tvingades till vila alltför ofta under matchens gång. Sara Ullström-Johansson hade ingen bra dag och sedan var det rätt tunnt. I NKIK var Angelica Ringdahl lysande på v6, comebackande Maria Wisth ( 44 bast!) stängde i första halvlek och Hannas andra halvlek var mycket bra. Nu väntar Eskil på bortaplan på fredag. Ett Eskil som slog Huddinge borta med 32-8. Tror på en jämn match där NKIK vinner med 5 bollar..


I herrfyran vann Hultic mot Finspång md 30-23. Pära Hellström var bra i målet och bombarn Robban Collberg hängde ett par viktiga. Den 23710 är det Hultic-NHK i Åby- kan bli en rolig match.

Av Johan - 11 oktober 2009 19:19

Än så länge har många av tipsen gått in. Körde på GUIF;s damer och deras seger mot Irsta, Irsta seger borta mot Skånela i damettan samt krysset mellan Eslöv-Linköping.


Var inte dumt att sätta 50 kr på LHKing och Örebros damer i helgen, haha!!


Ska försöka att skriva mer ikväll när lilleman sover!


Tjejerna slog Irsta idag 30-8 (15-1). Vi var 10 sekunder från att hålla nollan i första halvlek. SM snart och vi ska utmana Nyköping, Gustavsberg, Hallby och Huddinge om platser till steg 3..

Av Johan - 10 oktober 2009 17:37

NKIK- IFK Arboga 26-23 ( 10-10)


NKIK tar sina första poäng helt rättvist mot Arboga ( precis som jag tippade, gött!). Man var bättre och fortsätter laget spela det spel som man visade upp idag så är man med i racet om div.1-platserna igen!!


Bra var Hanna, Ikkan och Maria Wisth ( comeback efter 3 års frånvaro). Mer om matchen kommer..

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards