Direktlänk till inlägg 9 oktober 2009

Fredagkväll i Nyköping

Av Johan - 9 oktober 2009 22:50

IFK Nyköping- Djurgårdens IF HF 23-37 (10-14)

 

Kvällen spenderades i Nyköping tillsammans med sambo Hanna. Vi kom dit strax innan 17.45, åt på en restaurang och gick sedan till Sporthallen. När vi kom dit så slås man av det proffsiga arrangemanget som omger IFK;s hemmamatcher. Man har framme stora sponsortavlor, souvenirshoper, kiosker samt en egen liten VIP-avdelning för föreningens sponsorer. Arrangemangsansvarige Veronica berättade ( med stolthet) över jobbet bakom och att varje ungdomslag ska agera matchvärd vid en match i div.1 Undertecknad fick med sig en bok om IFK Nyköpings historia samt en keps att ta med som ett minne. Undrar hur många div.1-lag i Sverige som kan matcha detta i fråga om kringarrangemang i samband med match??


Hallen fylls relativt snabbt ( publiksiffran stannar vid 621 st.) och matchen drog igång. Bytte ett par ord med tränare Oscarsson innan matchen där han uttryckte respekt för Nyköping och där man var förberedd på att det vita laget inte skulle vika ner sig så lätt. Han hade rätt i 30 minuter..


De inledande minuterna av matchen är Nyköping klart bäst. Hampus Asp får bomba lite utifrån samt sätta några straffar. Djurgården spelar med tryck och fart men skapar inte så mycket i fråga om bra avslut och Nyköping leder med 3-0. Sakta men säkert får DIF iordning på grejerna och framförallt Timmy Sundin ställer in siktet. Många stunder i den första halvleken handlar det om Asp i Nyköping och Sundin i DIF. Vid en passivitetsvarning rullar(!) Timmy in bollen i det närmsta hörnet. Han har även ett par läckra inspel till Järeholm/Strömberg på m6. Lagen följs åt i 20-22 minuter då Djurgården tar ledningen med 9-8. In på planen kommer då Johan Brun i DIF, något som visar sig vara ett lyckat drag. Vid ställningen 10-10 gör Djurgården 4 raka varav Brun gör 2 el. 3. Ett skott sitter i krysset som ingen hinner se.. förrän bollen ramlar ut ur målet. Vilket skott den mannen har! Nyköping skapar bra lägen men missar alltför många ( på h6), vilket medför att laget inte kan knappa in målmässigt. Med en minut kvar får Djurgårdens Petter Strömberg rött kort efter en inte alltför snygg "efterslängning" mot en Nyköpingspelare. Inga större protester bryter ut från DIF-hållet och kortet kändes rätt, dock lite onödigt.. Inte så vackert dock och se några ur publiken och några killar DIF utväxla diverse fingertecken till varandra under halvlekens sista minut.


I paus har Djurgården 4 bollar upp och det kändes som om Nyköpings chans låg i att sätta alla lägen man skapar annars skulle det bli tungt....


.. något som det också blir. Nyköping inleder mycket fint i andra halvlek och frispelar m6 vid 4-6 tillfällen. Dock så resulterar inget av inspelen i något mål!! Inbytte Åhlström i DIF-kassen spikar igen och målskillnaden kryper inte. Samtidigt så bränner Djurgården många bra lägen ( eller rättare sagt, Emil Persson i Nyköping gör en massa fina räddningar) men man går inte ner sig för det. Laget kan använda sig av 2 ( nästintill) likvärdiga uppställningar, vilket gör att man maler ner Nyköping från minut 40 och framåt. Brun och Sundin fortsätter att producera, Järeholm får ett par mål samt så börjar kanterna Båverud/Östermark och Olave på h6 springa och få enkla fas 1-mål. Det är imponerande och se DIF;s tryckvåg efter vunnen boll- 2 el. 3 pass och så har laget skapat ett bra läge ( som ofta resulterar i mål). Nyköping har inte samma möjligheter att gå runt på manskapet men de killar som spelar gör sitt allra bästa och man ger aldrig upp! Man tror på det man gör och skiter fullständigt i vad det står på resultattavlan. Nyköping kommer att ta många poäng i sin hemmahall där publikstödet är stort. Ikväll hänger man med DIF i 40 minuter ( -4 mål) och sedan går tåget då Djurgården lägger i en till växel. Att man får styrk är inget att skämmas för då man möter ett ( förmodligen) allsvenskt lag. Slutresultatet stannar vid 37-23 till DIF efter en välspelad match mellan ett riktigt bra lag och ett bra lag.


Toppar i Nyköping:


Hampus Asp ( när gör han som brorsan och sticker till elitserien)

Emil Persson ( stängde butiken i 10 minuter i andra halvlek)

Tommy Dalin ( ingen finlirare men kämpar fram varje mål och assist)


Djurgården;


Timmy Sundin ( vilken bolltalang, bra skott och suveräna inspel till m6)

Johan Brun ( DIF;s bombare sköt sönder Nyköpings försvar när han var inne)

Viktor Olave ( kort i strumplästen men snabb på fas 1 från sin h6-position. Säker i avslutet!)


Övrigt:

 

- 621 åskådare och skön stämning på läktarn. När jag var där med NAIS/Norco i tvåan för 4 år sedan så var det inte lika skön stämning. Bra Nyköping och bra publiken!

 

- Kent Karlsson i IFK. Coachar laget med stor inlevelse, t.o.m så stor att vi på läktarn vet vad som ska hända i anfallsväg för Nyköping. RULLE, TRYCK, VÄNSTER, NUUUUUUUUUUU!!!

 

-Kanterna i de båda lagen hade en ok kväll, inte mer. ( Bortsett från nämnde Olave)

 

- Nyköpings m6 Elmsäter drar på sig 2 2:or i anfallsspelet (!). Ena gången åkte han själv och den andra fick han med sig Järeholm ut.

 

- Johan Brun skjuter som en häst sparkar ( HÅRT!)

 

- Kan inte riktigt smälta Timmys rull-skott i första halvlek..

 

- Samma Timmy nickade tätt utanför efter en japan från Östermark. Det hade varit mumma med mål där..

 

- Hampus Asp får ta alltför stort ansvar ibland i anfallen. Killen är riktigt bra men behöver fler som vågar. Tommy gjorde det förtjänstfullt.

 

- Tre målvakter i Espling/Åhlström i DIF och Emil Persson.

 

- Hade förväntat mig mer av Quinones och Båverud i DIF. De gör sitt jobb ok men inte mer. Kanske behövs att det ska brinna till lite för att de 2 ska tagga till..

 

- Djurgården kommer att gå till Allsvenskan.

 

- Nyköping kan komma att gå till allsvenskt kval.

 

- Tack till Veronica för det trevliga bemötandet. Vad jag förstår så lirar din dotter i Nyköpings 95-tjejer. Dessa möter vi i USM om 2 veckor och då tänker jag inte bjuda på något.:) ( kan dock bli nåt senare!)

 

- Jag kommer att se fler matcher i Nyköping.

 
 
Ingen bild

Kalle Kula

10 oktober 2009 09:32

Lika bra som Nyköping verkar vara på att arrangera herrseniormatcher, lika usla är de på att ta hand om ungdomslagen. Ofta finns det ingen på plats för att visa vart man ska ta vägen, domaren är inte ordnat med och det har till och med hänt att de flyttat matchen utan att meddela bortalaget. att man byter hall utan att meddela är också ganska vanligt. Detta är inga engångshändleser utan jag vet att det är många med mig som kan skriva under på detta.

 
Ingen bild

Avensis

10 oktober 2009 10:17

Kalle Kula kanske skulle ge lite konkreta exempel när det har hänt så att IFK kan rätta till eventuella problem, så när hände det och vilka lag har blivit drabbade?

 
Ingen bild

Glenn

10 oktober 2009 11:29

Elmsäter åkte ut tre gånger i anfall. Rött kort i anfall alltså...

 
Ingen bild

Glenn

10 oktober 2009 11:35

Håller med om att IFK är bra på att arrangera seniormatcher, men de behöver lägga till en grej i planeringen - att ringa resultatservice efter matchen. Det är de klart sämst på. Fortfarande inte inrapporterat.

 
Ingen bild

Veronica Andersson

10 oktober 2009 20:25

Jättekul att läsa referatet från igår. Lyfter på hatten för Djurgården, värdiga vinnare.
Till Kalle Kula, konstruktiv kritik är alltid bra. Meddela IFK:s kansli så fort något händer. Jobbas mycket inom föreningen på ungdomssidan att förbättra hela tiden. Vet själv att vi stått utanför hallar i Nyköping utan att komma in, fast vi har varit och hämtat både kort och nycklar hos kommunen. Vi själva, IFK, måste bli bättre samtidigt som kommunen måste förbättra sin service med allt vad det innebär. Att vi skulle ha bytt hall utan att meddela bortalaget, får stå för dig själv och att detta skulle hända ofta????????
Johan, vad härligt att vi snart ska ses igen! Jag kommer till Norrköping och USM. En kopp kaffe kan jag väl få då?
P.S Det blir läxförhör på IFK:boken då. Blir du godkänd?

 
Ingen bild

Stefan Germerud

13 oktober 2009 22:24

Till Johan- Kul att du trivdes. Nästa gång står vi upp i 60, då blir det nog roligare på läktaren (oxå!)
Till Kalle K (modigt att skriva under med ditt riktiga namn)- Ring mig gärna på kansliet. Vi gör vårt bästa för att det ska fungera så bra som möjligt. Är du orolig över något inför en match så ring gärna en gång extra. 0155-216691
Till Glenn- nya rutiner inför nästa match. Nu blir det ordning på resultatrapportering oxå!
Puss och kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards