Alla inlägg under september 2009

Av Johan - 11 september 2009 09:25

I helgen blir det fullt med handboll. På eftermiddagen idag åker vi till Västerås för deltagande i inbjudningsturneringen Kempa Elit Cup. Några av landets bästa lag deltar och det kommer att bli tuffa matcher. Kul och se hur ett av Mellansvenskans bästa F-95 lag står sig i mot lagen från Stockholm, Göteborg och Skåne. Skillnaderna är ju trots allt enorma och vi själva kan väl räknas som en C-nation (Östergötland) i landet men det är ändå roligt att chansen ges och att tjejerna har gjort det bra genom åren.


I vår grupp väntar ikväll Lysekil och Huddinge och imorgon Söder och GUIF. 4 bra lag som vi ska ge en match. å söndagen väntar sedan placeringsmatcher. Minst 6 riktigt bra fighter under helg blir en perfekt slutpunkt på en bra försäong.. Nu åker vi!


Div.2 Östra Herrar smygstartar i helgen med LHKing-Huddinge. Jag tror på en tämligen enkel seger för Slaka-bönderna ( gud, vad skäll jag kan få :)) med 7-10 bollar. Blir resultatet annorlunda har jag missbedömt Huddinge något så oerhört men helgens match känns rätt given. LHKing ska vara ett par klasser bättre...


Snart är det igång igen, fantastiskt roligt!!!

Av Johan - 10 september 2009 11:34

.. sker i helgen i Örebro. Två matcher mot Lif Blå och Örebro SK står på programmet innan det är dags är för seriepremiär borta mot H 65, Höör nästa helg. Laget från Slaka har gjort några riktigt fina resultat under försäsongen och ser ut att gå en fin säsong till mötes.

Referat, målskyttar och liknande kommer att läggas upp på bloggen under måndagen. Lycka till Erik och resten av staben/laget!

Av Johan - 10 september 2009 09:53

"

Tror du har missbedömt AIK rätt rejält. Sjöstedt har kommit hem till Gnaget och man fortsätter behålla spelare som Petrén och Nyström. Många ifrån Swithiod såsom Pelle Danielsson, Johan Olsson och Erik Lönnemar lär också befinna sig i svartgult kommande säsong. Med sådana spelare är allt annat än serieseger ett misslyckande även om man bara vill träna en gång i veckan...

av Jonas Olson idag kl 09:49"
Stämmer den här infon blir AIK bra, riktigt bra!!!! Det har ju varit så väldigt tyst om dem under sommaren...
Av Johan - 10 september 2009 09:28

Såg att herrtvåan drar igång på lördag med mötet LHKing-Huddinge ( allt annat än en dyhgetta där och jag blir förvånad...). Därför kommer mitt tips på hur serien slutar i år. Samma tips fick min namne Allansson i Järnvägen igår.



  1. Örebro SK. Har fått behålla sin trupp från ifjol + att duktige Josef Wahlström är tillbaka. Har en bra bredd på truppen och är inte lika skadebenägna som de övriga lagen i serien. Hemma i Idrottshuset lär de ta fullt, om inte så blir det många poängtapp. Örebro SK verkar också må bra som förening då damerna lirar div.1 och herrarna fått behålla sin spelare från ifjol.

  1. Mantorps IF. Laget är riktigt svårslagna hemma ( dock har undertecknad fått äran att slå dem i Klämman i div.1 för några år sedan J ) och har också en bra trupp. Det var oerhört viktigt att få behålla Robban Ström då han ÄR Mantorps IF. Har en bra centrallinje över målvakt, mittsex och mittnia kryddat med ( div.2-mått mätt) duktiga skyttar och kanter. Mantorp kan t.o.m sno förstaplatsen från Örebro.

  1. HK GP. Guifpojkarna är alltid bra även om jag tror att de inte är lika starka i år. Tror nämligen att några av ”på gränsen till A-laget”-spelarna ansluter till Eskil i Allsvenskan. Har duktuga spelare som är skolade samt tränar som ett lag i Allsvenskan. Givet topplag.

  1. HK Järnvägen. Har satt HKJ här men det finns en del tveksamheter. Det gäller att man verkligen är med från början och inte tappar för mycket under hösten. Serien i år är klasser bättre än ifjol och att äta upp tappade poäng blir inte lätt. När jag hade Hultic ifjol så vann vi rätt lätt i Mässhallen och då hade jag känslan av att HKJ skulle hålla till i mitten. En stark vårperiod gjorde att laget gick till kval men har man samma höst i år som ifjol kommer man hamna på plats 6-9. Nyckelspelare i keeper Allansson, skytten Öster samt min favvospelare Israelsson.

  1. AIK. Är det väldigt tyst om. Hemsidan uppdaterades senast på Dackes tid och man vet inte så mycket om laget. Är spelare som Thomas Hagman och Daniel Leo kvar blir man bra i tvåan. Ryktas om att gamla målvakten Martin Andersson ( typ 2, 5 meter lång) ska spela efter en sejour i Tumba. Föreningen vill nog vandra uppåt i seriesystemet och lär nog göra det så småningom.

  1. LHKing. Ett ungt lag med många ambitiösa spelare. Tränar på riktigt bra och lär nog använda sig av spelare från LHK:s A-trupp. Stommen kommer att vara killar födda 90/91 som ska få något eller några år i div.2 för att sedan ta nästa kliv. Krossa det mest i trean ifjol.

  1. Tumba HBK. Har ungefär samma läge som HK GP men inte lika bra material. Blir säkert svårslagna hemma medan bortamatcherna blir tyngre. Vet inte så mycket mera om dem. Kanske en obehaglig överraskning?

  1. Enköpings HF. Laget har värvat klokt ( Söderberg i kassen, Hagerlind på m6 samt nytillkomne Mattias Svensson, som lirat i Skånela och Djurgården). Har haft ett bra juniorlag under ett par år där några av spelarna säkert tar en plats i A-laget. Kan komma att hamna högre i tabellen om man får en bra start..

  1. Stockholm Finest. Att laget kom femma ifjol var verkligen en överprestation. När vi mötte dem  premiären var de inte bra men på något sätt ”gneta” man till sig poäng i övriga matcher. Motståndarna i år heter dock inte IVH U,. Skogås och Mittdalarna så det blir tufft att ta ”de enkla poängen”. Har seriens bästa m6 i Patrik Larsson ( om han är frisk är mycket vunnet!!)

 

  1. Katrineholms AIK. Ifjol spelade man en fartfylld handboll och så hade man en viss Alexander Rüden. Nu är båda han, Yvander, Melcehersson och Bulten borta och då kommer det att bli mycket tufft! Hemmamatcherna blir avgörande och att man kan ta ett par skalper på bortaplan.

  1. SoIK Hellas. Har gått dåligt på försäsongen och får det jobbigt i år. Kondisen lär inte vara på topp och man kommer att få stora problem med lagen 1-8 i tabellen. Vet inte om åldersmännen Johansson/Berglund är kvar samt om man får in ett par studenter. Det kan vara räddningen…

  1. Huddinge HK. Huddinge var inte bra ifjol och av allt att döma från försäsongen är man sämre i år. Ska visst ha fått in ett par juniorer men från vilket/vilka lag kommer de? Det är skillnad på om man fått sin utbildning i Tyresö,Djurgården etc. än om man fått dem i Tungelsta.. Tar laget mer än 10 poäng i år är jag den förste i kön att lyfta på hatten!

 Passar på att önska samtligta lag lycka till i seriespelet!Förväntar mig att några av dem kommer att ge mig en knäpp på näsan när vi summerrar säsongen i mars 2010.


Av Johan - 9 september 2009 10:36

Lag: HK Silwing/Troja
Tränare: Dennis Gustavsson, Ted Branzell och Rolv Vestberg
Nyförvärv: Daniel Gustavsson, Andreas Hällqvist, Roger Fredriksson och Johan Gummesson.
Spelarförluster: Jocke Sewén och Rickard Axelsson.
Seriens topp-3: Djurgården, Nyköping och Skånela.
 
-Hej Rolf! Kan det bli Silwing/Trojas år i år?
Vi har haft det tungt ett par år med en stor omsättning av folk. Nu har ungdomarna mognat samt att jag hoppas att nyförvärven gör att det blir en "roligare" säsong i år. Tror faktiskt vi blir bra, vi har i vart fall tränat bra men sedan får vi se om det räcker.  

- Hur ser din handbollsbakgrund ut?
Kom till Stockholm från Leksand 1963 och i princip hela min klass (grabbarna) började spela handboll i IK Silwing 1965. Sedan dess har jag varit Silwing trogen. Det har varit djupa dalar och höga berg. Som bäst spelade jag i Div 1 (nuvarande allsvenskan) och det räckte för mig. Roligaste tiden var dock när "mitt" 82-83 lag var ungdomsspelare och man var med i olika turneringar. Oj vad jag saknar den tiden. Vi åkte från Partille direkt till Dronninglund i Danmark, bodde i skola och det var grymt roligt och socialt.
 
- Ni har fått in två riktigt bra nyförvärv i Daniel Gustafsson och Andreas Hällkvist. Tittar man runt på nätet bland bloggar så nämns ni som en toppkandidat. Hur ser du på det?
Hoppas de inte har fel men det gäller att få ihop det bra på plan också. Som alla lag på den här nivån så är vi känsliga för skador. Både Daniel och Andreas är oerhört duktiga och ambitiösa. Tillför oss mycket både på plan och utanför.  
 
- Varför har Stockholmshandbollen så förtvivlat svårt att få fram ett till elitlag bakom Hammarby?
Vi som bor i Stockholm lever verkligen i ett u-land när det gäller träningsförhållanden. Sedan är konkurrrensen så extremt tuff av andra idrotter och intressen. Har man då 1 timme i veckan inomhustid på ungdomslag så är det svårt att bedriva bra verksamhet. Vårt seniorlag får 3 timmar och då skall vi träna mellan 21.00-22.30 2 gånger i veckan? Jag har spelare som bor i Nynäshamn som får sätta sig i bilen 22.45 och köra 4 mil innan han är hemma. Var någon
annanstans i Sverige gör man det? Är fullständigt övertygad om att skall Stockholm få ytterligareelitserielag så blir det i en förening i våra grannkomuner,
Märsta, Lidingö, Tyresö eller dylikt. Inte i Stockholms Stad. Sedan måste man bygga föreningen från styrelsen och nedåt. Har man inte kansli och heltidsanställda som sköter det administrativa så bränner man snart folket i föreningen. Givetvis ä ekonomin en stor fråga. Hur kan alla skånelag betala ut så höga löner till sina spelare även fast de inte har speciellt stor hemmapublik? På sikt får givetvis även Hammarby problem. Går inte att ha Staffan
som dragningskraft för all framtid.
     
- Djurgården gör en intressant satsning i år med sina nya spelare etc. Föreningen är redan ett starkt varumärke ( fotboll, ishockey). Är det det som krävs för att lyckas i Stockholm?
Har svårt att se att de kan vända den negativa trend som sker i Stockholm bara för att de heter Djurgården. De är helt beroende av att andra föreningar i Stockholm fostrar ungdomsspelare som de skulle "ta" över om de går upp i allsvenskan och elitserien. tror nog att nuvarande styrelse jobbar hårt för att gå upp men det krävs både organisation och ekonomi för det. Är för dåligt insatt i deras organisation för att veta om den är bra eller dålig. Se mitt tidigare
svar om kansli etc, etc. Beklagligt dock att de tappade bort BK Söders 80:talister i Forsberg,Tagesson, Patrick, Micha, Wahlström, Geissler m.m
Grymt bra lag som om de ny skulle spela tillsammans vara ett topplag i elitserien (om alla spelade och var hela). De måste även bygga upp en egen ungdomsförening för att få egna produkter annars blir det tufft.
     
- Apropå Djurgården, så nämns Silwing/Troja och tränare Vestberg rätt ofta i deras blogg etc. Är det hatkärlek mellan föreningarna eller vad är det som pågår?
Vet faktiskt inte varför. Troligvis har jag väl sagt något som Leffe blivit irriterad över? Han verkade väldigt arg på mig föregående säsong och det gjorde
mig förvånad. Han har i mina ögon varit en innovatör när det gäller handbollen på 70-80 och i början av 90 talet. När han var som störst så var inte
Silwing i närheten av hans verksamhet och därför förstår jag inte riktigt kritiken jag fick.
 
- Ni har hamnat i de nedre regionerna i div.1 ett par år i följd nu. Vad talar för att ni ska klättra i år, tabellmässigt?
Se tidigare svar. Bättre trupp, bättre tränade ger förhoppningsvis bättre lag.
 
- Vilka svar fick du under Eskil Cup? Ni spelade en oavgjord mot IVH Västerås och därefter blev det bara förluster. Seriepremiären är inte långt borta, är du/ni oroliga?
Givetvis lite orolig men allt hänger på förberedelser. Vi har knappt haft några träningstider i Stockholm utan var på läger i Borlänge. Vi ligger 3-4 veckor efter de andra lagen i mängd bollträning. Resultaten var helt väntade men jag tycker att det såg bättre och bättre ut (utom i sista matchen). Vi kunde i alla fall se att nyförvärven är riktigt bra.  
 
- Div.1 Norra i år handlar mycket om Stockholm och lag precis utanför (Skånela, Nyköping och Rimbo). Vad finns det för fördelar resp- nackdelar med att det är många Stockholmslag. En klar fördel är ju att ni slipper långa resor medan en nackdel är att lagen kanske värvar sönder varandra...
Fördelen med få resor väger upp det andra. Alla föreningar har problem med ekonomin. Sedan tror jag det är svårt att värva från varandra numera. Tror ingen förening kan erbjuda pengar för att få spelare. Varför skall då spelare från Silwing gå till Tyresö,Tyrold, DIF eller Hovet om maninte har något annat som gör att man går över, såsom kortare resväg t.ex  
 
- Hur kommer Silwing/Troja spela i år?
Förhoppningsvis snabbt och med mycket tryck när man erövrat boll. Hoppas även att Olle blir hel i år och gör en bättre säsong än föregående. Han är också en attraktion att se men måste vara bra tränad för att vara bra.
 
- Alla "experter" ( även jag) säger att Djurgården kommer att vinna serien rätt så övertygande. Är du beredd att hålla med eller finns det andra som kan bära favoritskapet ( ex. Skånela?).
Jag håller med experterna men DIF har också en "smal" trupp. Inga får bli skadade. Tror faktisktatt Nyköping (med bra organisation) blir minst lika bra i år som föregående år. Tunga och starka samt att Hampus blir bättre än sin bror.  
 
- Vilka 2 lag kommer att få lämna div.1 Norra?
Vet ej. Har inte sett alla lag.
 
- Vilken placering kommer Silwing/Troja ha när vi summerar tabellen i mars månad?
3:a

 
- Vilken är det roligaste hemmamatchen?
Ingen speciell. Vid vinst och hyfsat med folk så är alla hemmamatcher roliga. Vi vill lika gärna vinna över Tyrold som Djurgårdshof.
 
- Vilken är den roligaste bortamatchen?
Nyköping borta. Roligt med mycket folk, trevliga personer runt laget och så har de Kent.  
 
5 snabba:
 
- Försvar eller anfall? Anfall.


- Högdalshallen eller Eriksdalshallen? Faktiskt Högdalen på den nivån vi spelar. Är uppvuxen i Eriksdalshallen men den är för stor för Silwing. Vi vill ha hembakat i vår caféteia.

Vilken spelare i div.1 Norra vill du ha in i Silwing/Troja? Motivera!
Hampus Asp, ung stor och har en stor potencial.



- Hur går det för Anderstorp i Allsvenskan ( sonen Jonathan är keeper där.)?


Får oerhört svårt. Om vi säger att vi i Div 1 norra har smala trupper så är det bara förnamnet om vad ASK har. Jonte, Thomas och Jasmin får inte bli skadade. Har svårt att förstå att de inte kan få dit unga hungriga spelare på väg uppåt i seriesystemet?

- Vilka spelar SM-final i vår?

Guif och Sävehov.
 
- Tack för intervjun Rolf och lycka till i årets div.1-spel

Av Johan - 9 september 2009 10:01

Det ser ut som om NKIK får in två nya spelare från numera nedlagda div.3-laget IK Ramunder. Vad tjejerna heter vet jag inte men av dem ska visst vara en riktigt bra försvarsspelare. Efter att ha sett laget i ett antal matcher i Eskil Cup i helgen så är det isåfall ett mycket välkommet tillskott!!

Mer info om namn och positioner kommer...

Av Johan - 9 september 2009 08:12

Igår kväll spelade Linköpings HK hemma mot IVH Västerås. Eftersom vii NKIK hade klubbkväll på Team Sportia kunde jag inte åka och titta på matchen men tränare Erik har dragit ihop ett referat;


"En sporthall återigen fylld med ganska mycket folk. Vad man fick man då se!?

Ett IVH som blir bättre och bättre, framför allt tempomässigt!

Ett LHK som spelade ojämnt framåt, som spelade bra försvar i stort sett hela matchen och som tog sig framåt och därmed lyckades vinna en annars lite hafsig match.

Vi i hemmalaget kan ta med oss försvaret, Marcus mål från m6, Adams anfallsspel och vissa fina intentioner i andra halvlek!

5 utvisningar hade vi, 10 minuter spel en man mindre...

Laget, målen: Adam Lönn 6, Oscar Liljegren 3, Niklas Fredriksson 3, Marcus Carlsson 3, Calle Andersson 3, Ted Ottey 2, Christoffer Björne 2, David Lowén 2, Dejan Dimic 2, Sebastian Storm 1, Erik Nyberg 1, Oskar Forsell
MV: Jaafar och Fredrik

Linköpings HK - IVH Västerås 28-22 (11-11)"


LHK går mot ljusa tider i div.1 Södra!


Runt lunch idag (11.30-12.00) lägger jag upp en mycket intressant intervju med Silwing/Trojas tränare Vestis!!

Av Johan - 8 september 2009 09:30

Hej Erik! Hur är livet i den pånytfödda handbollsstaden Linköping?


Hej hej Johan! Livet är bra med mig efter en lättare sjukdom. Jag var hemma i GBG i helgen och då mår jag alltid extra bra! Pånyttfödd? Om inte annat så hoppas vi på det efter säsongen!

 

- Kan du berätta kort om din egna handbollsbakgrund, såväl som spelare som tränare?


Som spelare så spelade jag i Sävehof t om juniortiden. Har spelat ICA-cupsfinal samt PSM-final som bäst. Ett par partille cup-vinster hann jag också med. Sen spelade jag i Silwing och i Skuru när jag bodde i Stockholm. Som tränare har jag varit aktiv i 11 år och går nu TS 3-kursen. Har hunnit med 4 år i Sävehof, 6 år i Skuru och 1 år i RP. Stockholms stadslag P92, riks-instruktör samt ett par år tillsammans med Uffe Nyström i Stockholm på handbollsgymnasium där. Nu Linköpings HK…


- Har du någon speciell "mentor" som har betytt mycket för dig när det gäller handboll?


Min bror Jonas hämtar jag hela tiden inspiration av gällande den individuella tekniken. Som tränare har Ulf Nyström betytt mycket. Har lärt mig mycket av honom på många plan! Han har dessutom visat att han tror på mig som tränare vilket givetvis känns mycket bra! I början av min Skurutid betydde även Åke Samuelsson en hel del. Som tränarförebilder har jag Ilja Puljevic för sin enorma kunskap samt Rustan Lundbäck för sitt egna sätt att lyckas på.


- Du bytte i år från RP IF;s damer till herrarnas LHK. Hade du varit kvar hos damerna ifall ni hade tackat ja till div.1-platsen?


- Mycket bra fråga! Vet nog inte själv faktiskt. Hade Emma Candemark stannat och ett par riktigt bra spelare utifrån kommit så kanske jag hade varit kvar. Elsa Pettersson och tvillingarna Hawia var ju på besök och dem hade jag gärna tränat!


- För de som inte är så insatta i ämnet- vad innebär satsningen Linköpings HK? Vilka föreningar är med i den satsningen och vad är dess målsättning?


Linköpings HK är namnet på samarbetet mellan RP IF, Ljungsbro och Linköpings Lejon. Jag är ny i ämnet och vet ärligt talat inte hur allt funkar till 100%. Jag vet att det finns underlag sportsligt att nå allsvenskan, men organisationsmässigt vet jag inte ännu. Det återstår att se! Spelarna och vi tränare har allsvenskan som mål, men det skall finnas en organisation som klarar det också. Jag hoppas att många fler personer vill hjälpa till. Vårat sätt att hjälpa till är att prestera på plan.


- Du har varit runt och sett mycket handboll, inte minst i Göteborg och Stockholm. Om man ser både ungdomar och seniorlag- vad tycker du är de stora skillnaderna när det gäller ungdomarnas utbildning samt varför det inte det inte finns något elitlag på seniornivå i länet?


I Göteborg och Stockholm finns det många fler spelare och lag. Det innebär att de bästa spelarna kan träna med och mot varandra. I Östergötland måste man behålla de bästa spelarna om man skall lyckas. Man måste se om sitt eget hus så att man har en miljö att erbjuda som utvecklar de bästa spelarna. Denna miljö finns inte idag enligt mig. Jag hoppas att vi kan skapa en sådan miljö i LHK så att om man till satsa och bli bra kan spela och träna i Linköping. Hade ju hellre sett Martin Hossman i LHK än i RIK om jag säger så!

 

- Ni har övertygat resultatmässigt på försäsongen med bl.a en andraplats i Lidingö som en liten skalp. Är du nöjd med vad laget har presterat hittills?


Jag är nöjd med att utvecklingen har gått så fort. Killarna förstår fort och är mycket duktiga! Resultatet är inte så viktigt för mig just nu, men kanske för spelarna som snabbare får en tro på det vi gör när man vinner. Jag är också nöjd med träningsnärvaron och killarnas hängivenhet!


- På vilket sätt kommer det att synas att LHK tränas av Erik Larholm?


Att man bryr sig om försvarsspelet, att alla spelarna som är ombytta spelar och att spelet bygger på samarbeten 2 o 2, 3 o 3 osv. Dessutom vill jag att det skall synas att vi äger matcherna, vi bestämmer!


- Var finns lagets prioritering rent spelmässigt, bakåt eller framåt?


Försvaret, men det börjar i anfallet. Har vi ordning och tydlighet framåt så minskar de tekniska felen. Då kan vi i lugn och ro springa hem.


- Har du och spelatruppen samt någon målsättning med årets säsong?


Det beror på vilken målsättning vi får ha för styrelse och annat. Spelmässigt så är det viktigt att vi utvecklar spelar och att vi kan nå en bättre placering än föregående säsong.


- Tycker du att det är stor skillnad på den södra ettan jämfört med den norra? Många "experter" säger t.ex att Eskil inte hade spelat i Allsvenskan om man hade legat i den södra. Vilken eller vilka eller skillnaderna mellan serierna?


Vi får la se! Jag tror att den södra serien i år är bra! Norra serien har Djurgården och Skånela som bra lag. I södra känns det som att alla lag skulle kunna komma topp 5 i norra. Jag ser inte att det skulle kunna bli tvärtom. Vi får se!


- Vad vet du om de andra lagen i serien? Är det något eller några som ser riktigt starka ut?


Vet inte så mycket än, men kommer att få lite DVD-material på en del lag. Höör är bra, det vet jag. Alstermo har imponerat på försäsongen och Cyrus är från allsvenskan. Jag tror att Höör, Eslöv och förhoppningsvis LHK är med i toppen.


- När kommer vi att få se Linköpings HK i Allsvenskan? Hur ser framtidsplanerna ut?


När organisationen finns! Spelarmässigt finns det många bra spelare! En kultur där man förstår hur man skall träna och hur mycket är också viktigt!

 

- Vad är din egna målsättning med tränarkarriären? Vill du ta ännu ett kliv?


Jag har lagt min domarkarriär åtsidan för att verkligen satsa på tränaryrket! Jag vill mycket med min tränarkarriär och skulle väl egentligen behöva en agent som kan hjälpa mig att nå ut. Haha! Allvarligt talat så ser jag gärna en framtid utomlands eller i den svenska elitserien. Ser gärna en dag när jag kan leva på tränaryrket, eller i alla fall kombinera det med annat. Jag vill lära mig och är beredd att göra mycket för att nå dit!


5 snabba:


- Linköping eller Stockholm? Linköping

- Försvar eller anfall? Helhetstänk

- Svåraste bortamatchen i år? Alstermo

- Publiktrycket i Linköpings sporthall? Hyggligt, men hoppas på mera!

- Vilken spelare i div.1 Södra vill du ha in i Linköpings HK? Motivera!

- Kan inte alla tyvärr, så just nu vill jag inte byta ut någon. Trivs med spelarna jag har!


- Tack för intervjun Erik och lycka till i ettan!

- Det är jag som skall tacka för denna trevliga intervju.


Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards