Direktlänk till inlägg 1 september 2009

Intervju med Mantorps tränare David Persson

Av Johan - 1 september 2009 08:08

Lag:
Mantorps IF/HF

Tränare:
Thomas Wallin och David Persson

Nyförvärv:
Tom Andersson, Motala HK, Per Engesten Motala HK, Emil Karlsson Vadstena HF, Barsom Barsom Vadstena HF, Jonatan Lindberg Vadstena HF Adam Scherling Vadstena HF, Johan Blomqvist Linköping, Simon Närkander RP (Från Mantorp från början).

Spelarförluster:
Magnus Engfelt Slutar, Rickard Larsson Slutar. Magnus Hjort Slutar, Peter Widenberg-Jansson USA. Fredrik Haglind, Robin Karlsson flyttat.

I lumpen:
Nicklas Johansson, Daniel Jern, Daniel Arvidsson.

Topp 3 i serien:
Mantorp, ÖSK, GP

- Hej David! Varför återfinns Mantorps IF numera i div.2? Vad är dina tankar och funderingar runt det?
Den södra serien var en mycket bra serie, med många lag som tränar och satsar betydligt mer än vad vi gjorde. Vi har länge haft problem med att vi inte fått upp egna spelare till A-laget som har kunnat axla de äldre spelarna. Men det finns säkert många detaljer som skulle ge bra svar. Men nu är verkligheten så att vi spelar i Division 2 och nu blickar vi bara framåt. Men det var väldigt tungt just månaden efter förlusten mot Linköping, men när vi väl kom igång med försäsongen så försvann det helt.

- Hur ser framtiden ut för föreningen? Kommer det något underifrån och när ska ni börja klätttra i seriesystemet igen?
Just nu tycker jag det ser väldigt ljust ut, och jag hoppas vi får behålla de spelare vi har värvat i år några säsonger framåt. Det finns många framtidsnamn som med rätt träning och inställning kommer kunna spela i betydligt  högre serie än division 2.

Sedan så har vi ett duktigt lag i P 94/95 som om några år kan börja ta steget in i seniortruppen.

Klättringen kommer börja direkt men vi ser detta som ett ganska långsiktigt projekt.

 - Till i år har du och Thomas Wallin tagit över tränarjobbet. På vilket sätt kommer det att märkas under året?
Alltid svårt att säga vad man kommer göra för skillnad. Men vi har lagt mer fokus på den fysiska biten och grunderna i spelet. Vi har även teori och målvaktsträning varje vecka, sådant som oftast glöms bort eller ner prioriteras. Men det viktigaste är att vi alla skall ha roligt ihop. Vi spelar handboll för att det är roligt och att vi skall bli bättre.

- Hur har försäsongen varit, både träningsmässsigt samt matchandet?
Träningsmässigt har det varit mycket bra. Vi har lagt betydligt mer tid på fys än senare år och genom att vi är många nya spelare så har vi börjat om helt från grunden. Detta är verkligen första steget på det ”nya” Mantorp. Vi har spelat 4 st träningsmatcher och man märker att det börjar lossna mer och mer. Senast nu hade vi en intern match med många positiva inslag. Målvaktsspelet har varit fantastiskt från både Alexander Rosén och Tom Andersson.

- Jag själv ser er som en given topp-3 kandidat i tvåan i år. Vilka ser du som era främsta utmanare?
Alltid svårt att säga när man åker neråt i seriesystemet. Men ÖSK tyckte jag spelade bra handboll förra året fast de bara vann en match så de blir nog en av utmanarna till första platsen. Stockholmslagen har jag ingen koll på alls men det spelar ingen roll. Vi skall fokusera på vårt egna spel och gör vi det tillräckligt bra så spelar det ingen roll vilket lag som står på andra sidan.

- Hur tycker du att relationen Mantorp-Linköping är för tillfället? För några år sedan var ni klar etta och nu kanske rollerna är ombytta..

Helt klart har Linköping gått om oss nu och de har haft det bra och har fått behålla de flesta spelarna säsong efter säsong. Vi bygger nytt nu och inom ett par år så skall vi vara ifatt och om igen :).

- Är ett samarbete klubbarna emellan något att börja titta på för att få ett elitlag om några år?

 Vet inte om jag tycker det. För 5 år sedan kanske det hade kunnat vara bra just om man ville få fram ett elitlag. Men som det är nu så tycker jag att den satsning som LHK gör, är bra för handbollen i Östergötland, men vi behöver även ha ”små klubbar” med framträdande seniorlag för att kunna få ungdomarna att börja spela handboll på de mindre orterna. Ungdomar behöver ha sina lokala ”idoler” och jag tror inte det skulle vara så många av Mantorps pojkarna/tjejerna som skulle åka till Linköping och se på ”A-laget” om man hade gjort en satsning ihop.

- Av tradition har Mantorp varit väldigt svårslagna i Klämman. Förklara vad det kan bero på.

Klämman är trång och publiken är väldigt nära planen. Men den största anledningen är att vi spelare trivs i klämman. Det är vår borg. Många av oss i laget är ju uppvuxna här, antingen när man tränade handboll eller gick i skolan. Det kan ibland vara en fördel när det bara finns en hall på orten.

5 snabba:

 - Vilket lag går upp i div.1?
Vi hoppas jag.

- Vilket lag åker ur ( Hultic drog sig ur så ett lag åker ryker)?
Ingen aning… 

- Säsongens roligaste match?
Jag vet att det är en klyscha men alla matcher kommer bli roliga i år. Dels för att Thomas och jag tror på det här himla mycket och stämningen i laget är på topp som vanligt. Längtar tills premiären.

- Kommer Irebro/Wallin vara ombytta någon match?
Wallin kommer inte vara ombytt i någon match om inte något radikalt händer med spelartruppen. Irebro är med och konkurrerar om plats precis som de övriga spelarna.

- Robban Ströms betydelse för Mantorp säsongen 2009/2010?
Robban är Mantorp handboll, mer än så behöver man egentligen inte skriva. Men självklart kommer Robban betyda mycket. Dels som spelare med den kunskap och intelligens han har, men även som en av de ”Pappor” i laget som kan ge de nya yngre spelarna tips och ideér.

- Tack för svaren David och lycka till på resan under året!

 
 
Ingen bild

fråga från hufvudstaden

2 september 2009 15:51

mantorpsgrabbarna verkar va ett gäng som rockar fett. men, var "irebro" ett type-o i formuläret?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards